9499 Star Wars Gungan Sub

Založil Darth, 12.06.2013, 18:07:07

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Darth

9499 Star Wars Gungan Sub
Rok vydání : 2012
Počet dílků: 465
Cena: 1799 Kč (doporučená), 899 Kč (aktuální)

Set gunganské ponorky nepřitahuje pozornost kvůli atypickému tvaru ponorky (který mimochodem trochu připomíná tvar nové vesmírné lodi ze série Superheroes – 76003), ale především kvůli jedinečném figovi královny Amidaly, včetně atypického dílku sukně a vlasů. Vzhledem k tomu, že jsem nebyl ochoten akceptovat BL cenu přes 500 Kč za tohoto figa, šel jsem nakonec do setu.

Krabice:
Krabice je stejná jako u včera recenzovaného setu 9525, tedy 36x38cm. Krabice má opět odklápěcí víko, obsahuje pět sáčků s dílky, dva návody menšího formátu a nezbytné samolepky. V krabici je volně umístěno 5 ,,hadiček", které budou sloužit pro ztvárnění pohonu ponorky (jedna byla navíc).

Stavba
První sáček obsahuje díly na stavbu motorové části, včetně jakéhosi kokpitu (motor se může od ponorky oddělit a fungovat i s kokpitem samostatně – jen nepochopím, jak se pak bude zbytek ponorky pohybovat, když se oddělí jediný motor – to designéři moc nedomysleli – hlavně, že je to herní a dá se to oddělit. Kromě motoru a ,,kokpitu" je v tomto sáčku i všemi velmi ,,oblíbený" Prostředek na mytí nádobí prostředek na mytí nádobí (aneb Jar Jar). Na ,,kokpit" se vyplácá většina samolepek. Zbydou jen dvě malé samolepky na ovládací panely v hlavním kokpitu ponorky a delší samolepky pro polep bočních stěn hlavního kokpitu. V prvním sáčku jsou i dvě bedny, do kterých mají přijít dvě gunganské ,,bouchajdy" – tyto bedny se umístí do konců ,,křídel" ponorky.

Druhý sáček obsahuje základ trupu hlavní části ponorky – tedy část pod hlavním kokpitem. V kokpitu je místo pro dva figy vedle sebe (žádné židle, jen 2x1 se studem, aby se vlezli dva figové vedle sebe a mohli mít plášť (který Obi-Wan i Qui-Gon mají). Za ně se vleze ještě třetí fig (Jar Jar). Zadní prosklené kokpity slouží jako cargo hold. Oba obsahují držátko na světelné meče, v levém je oranžové cosi – snad generátor.

Třetí a čtvrtý sáček obsahují pravou a levou část trupu, které jsou totožné, jen zrcadlově obrácené.  Boční strany jsou dostatečně zaoblené, aby ukazovaly hladkost podobnou originálu. O to víc zamrzí studová horní část ponorky – pár bezstudových plates by neuškodilo a dojem zaoblenosti celého modelu by to podpořilo.

Pátý sáček obsahuje kopule na ponorku (ve filmu silové pole) v počtu tří kusů – na hlavní kokpit a na zadní nákladové prostory. Ačkoli to podle fotek vypadá, že přední kryt je větší než zadní dva, ve skutečnosti jsou všechny tři totožné a zdání rozdílné velikosti je dáno velikostí prostoru pod kryty. Dále jsou v pátém sáčku dílky pro dokončení horní části ponorky, zakrytování a zadní zaoblené části.

Pojmy a dojmy:
Set staví hlavně na unikátním figovi Amidaly. Za doporučenou cenu 1799 Kč nemá co nabídnout. Za necelých devět stovek je už přijatelný. Set má tu nevýhodu, že vychází z nepříliš oblíbené ponorky z nepříliš oblíbené první epizody. Nevím, jaká byla prodejnost, ale asi ne příliš velká, jinak by se Amidala objevila na BL za mnohem přijatelnější cenu. Ale ani tak koupě nelituju, Jar Jar ani mladý Obi-Wan sice nejsou nic moc, ale Qui Gon se v mnoha setech nevyskytuje (vzhledem k tomu, že ho kuchli na konci E1). Amidala má jednostranný obličej, Qui Gon a Obi-Wan mají oboustranné (druhá strana má natištěnou dýchací masku).

Pro:
Amidala
Celkem přijatelná cena po slevě
Použitelné dílky i na jiné stavby

Proti
Ne moc oblíbený dopravní prostředek
Jar Jar
Herní blbinky (odpojitelná ponorka, flickfire missiles)

havlik.jakub666

Tvoje recenze jsou fakt dobrý, ale co to máš za zvyk, aby figy chytaly meče za čepele?
LEGO forever

Darth

#2
Citace od: havlik.jakub666 kdy 12.06.2013, 18:30:48
Tvoje recenze jsou fakt dobrý, ale co to máš za zvyk, aby figy chytaly meče za čepele?

Mám je vystavené v plastových krabičkách, jinak by tam i s mečem nevlezli. Já to totiž nevydržel a do sáčku 2 jsem vlezl už včera a Qui Gon byl připravený jít do krabičky (stejně jako na dodatečné fotce u Mandalorian Fighter Pre-Vizsla, kterého jsem pro focení vytáhnul z krabičky):

http://i1285.photobucket.com/albums/a582/PeterKoudy/CinemaPokoj/Cinema_room_statues/DSC03632_zpsb5b09e48.jpg
http://i1285.photobucket.com/albums/a582/PeterKoudy/CinemaPokoj/Cinema_room_statues/DSC03635_zpsc1fab027.jpg
http://i1285.photobucket.com/albums/a582/PeterKoudy/CinemaPokoj/Cinema_room_statues/DSC03631_zpsd4849b28.jpg

havlik.jakub666

To pak jo. Mimochodem pěkná sbírka figů.  :D
LEGO forever