(Vlastní) Hrad Kašperk

Založil cendix, 18.05.2013, 19:48:27

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

cendix

Konečně jsem po 3 letech dokončil poslední "drobné" úpravy, aby mohl být vystaven v Kostkolandu.
Nyní dosáhl délky 240 a šířky 85 cm.
Na detailní fotce je nově řešená výplň zábradlí.
Plánoval jsem více života na nádvoří, ale nakonec jsem rád, že jsem to udělal alespoň takhle

Aki

Konečně je ten hrad celý. Tahle stavba je pro mne absolutní srdcovka. Cendrixi fak super.
Dovolil jsem si v neděli udělat pár detailů. Třeba ten skvělý domek na parkánu hnede vedle první brány atd...

Renci

Souhlasím, je to nádhera: ) Jsou tam krásne detaily.

Marty713

Wow, teď mě mrzí, že jsem si neudělal chvilku a neprohlédl si to důkladněji. :P

Co je použito za díly na obrázků od Akiho č. 4 (dřevěné pole "zábradlí" - mimochodem, jak se tomu má správně říkat?)  a č. 7 (křížová konstrukce na mostě)? :o Něco mi to silně připomíná, ale ne a ne si to vybavit a z fotek toho víc nerozluštím. :-\

P.S. A z čeho jsou chrliče? Panejo, to je úžasný použití dílů! :D

peter

U mostu je požita v kříži noha od piráta , ale nevím jak tam drží ty dvě, kde není stud (nechce se mi věřit, že to je jen díky tření) :-\ Co se týká zábradlí, tak to je "Technic Changeover Catch" ve vzácné hnědé variantě.

PS: co myslíš tím chrličem?
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Marty713

No jo, pirát! :) Díky moc. Chrliče jsem myslel z této fotky, ten šedý plochý díl.

milanv

Chrlič ještě pořád nevím, ačkoliv jsem si všiml, že vzadu je vidět z druhé strany. Tam to vypadá jak nějaký Hinge.

To zábradlí z přehazovačů převodovky mě dostalo. Já to takovou dobu sháním pro projekt Friends a pak mě cendix předběhne...  >:D

Ty pirátské nohy jsou uprostřed spojené Brickem 1x1 w. studs on 2 sides, takže na třech stranách stud je, osobně bych do té čtvrté strčil kousek pneu hadičky, když už bych to dělal takto. Jak to ale drží v rozích, aby to nebylo jen volně ložené? Nebo je?
Pán na Žlutém hradě

znouzectnost

Chrlič je Arm Grab Jaw Item No: 4221
teda podle mě...

Marty713

Citace od: znouzectnost kdy 07.10.2016, 13:16:51
Chrlič je Arm Grab Jaw Item No: 4221
teda podle mě...

To mě napadlo, ale myslel jsem si, že je trouchu "členitější a zubatější". Asi budeš mít pravdu.

peter

Citace od: milanv kdy 07.10.2016, 12:59:25
Ty pirátské nohy jsou uprostřed spojené Brickem 1x1 w. studs on 2 sides,

Ty nohy, si myslím, že jsou na headlightu (minimálně podle toho obrázku ten horní kříž tak vypadá), ale ono to je celkem jedno, furt tam zůstane minimálně jedna noha, která stud mít nebude. Teoreticky pak ta jedna může držet v 1/2-pinu , který je vsunut do toho Bricku. Pokud tam ale jsou ty Headlights , tak tam se ten pin nevejde a navíc bude potřeba upevnit dvě nohy.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

cendix

Děkuji za vaše reakce.

Chrliče - je to tak jak píše znouzectnost. Ochozy jsou opravdu vyspádované do rohů.

Zábradlí - pirátské nohy jsou na Brick, Modified 1 x 1 with Studs on 2 Sides, 4. je na 1/2 pinu jak píše Peter.
                    A je celkem dobrá shoda okolností, že to tam drží jen třením !!!

Asi nejnáročnější byla ta kuželová střecha, ale je celkem pevná, pokud se s ní moc nehýbe :(

Aki

Citace od: Marty713 kdy 07.10.2016, 11:28:29
č. 4 (dřevěné pole "zábradlí" - mimochodem, jak se tomu má správně říkat?)
Asi bych to nazval bedněním.   ???