úchylka

Založil Michael524, 09.05.2013, 20:38:55

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Michael524

Není divné když se někdo zeptá 17-ti letého kluka co chce k Vánocům a on odpoví Lego Mines of Moria ? :DD

otaznik

No, podívej se na věk některých nás ostatních a uvidíš, že v tom nejsi tak úplně sám.  ;)

Michael524

Ok, děkuji za odpověď  :) Když to Lego je prostě super a dětství příliš krátké, že ?

P4tr1cius

Nemusíš sa strachovať, na LEGO máš celý život. Takže pohoda.

Darth

Citace od: Michael524 kdy 09.05.2013, 20:38:55
Není divné když se někdo zeptá 17-ti letého kluka co chce k Vánocům a on odpoví Lego Mines of Moria ? :DD

V mém případě už to vzdali a zvykli si, že si něco (Lego) koupím a oni si ho odkoupí a popřejí mi s ním. Podobně jsem si nechával Lego i naježit. Když má někdo řeči, tak výborná výmluva je - mám místo Lega raději chodit do hospody? A je zase půl roku klid.  >:D

danyboy

No ono. Nejlepší je, když někomu řekneš  ve škole, že sbíráš Lego.
Ten kdo tě nezná řekne, že si ve 12ti hraješ jako malé dítě. :-)

Nikdo nechápe, že Lego je naše láska. :-)

Měch

Citace od: danyboy2127 kdy 09.05.2013, 20:53:27

Na to je finta. Musíš říct, že ve volných chvílích stavíš realistické modely ze stavebnice Lego. Ono to hned vyzní líp než když řekneš, že si hraješ s Legem.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

danyboy

Citace od: malý Měch kdy 09.05.2013, 21:09:21
Citace od: danyboy2127 kdy 09.05.2013, 20:53:27

Na to je finta. Musíš říct, že ve volných chvílích stavíš realistické modely ze stavebnice Lego. Ono to hned vyzní líp než když řekneš, že si hraješ s Legem.

To taky říkám. Ale, když bratranec před nějakým  9ti lety klukem flákl, že mám lego Lotr.
Tak už blbě vysvětluješ , že jsi sběratel a ne kluk co dostal lego ve 12ti a bojuje s figurka má.
Ale samo sebou třída ví, že mám takovou úchylku a berou to jako samozřejmost .
Kolikrát obdivují co jsem postavil. Stačí i malá prkotina. Né žádný mega MOC.

Měch

Ze mě taky měli na základce srandu, ale když jsem přinesl 8880, tak všem zklaplo >:D a pak jim spadly brady.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Izmael10

Keď  niekto zbiera napríklad známky tak ľudia hovoria, že super hobby. No keď povieš, že zbieraš LEGO tak sa im to zdá divné.  >:(

danyboy

Citace od: Izmael10 kdy 09.05.2013, 21:32:30
Keď  niekto zbiera napríklad známky tak ľudia hovoria, že super hobby. No keď povieš, že zbieraš LEGO tak sa im to zdá divné.  >:(

No ve škole máme divného trochu přítele ho kluka, co sbírá ty koniky my little pony a mašinku Tomáše.
Na něho nikdo nemá. >:D

kilhor

Citace od: Aki kdy 09.05.2013, 21:17:35
Jo a pak to dopadne jako u mně. Když jsem byl na výroční psycholigickém posudku a mimo jiné jsem tam uvedl, že stavím modely z lega, tak mi posudek dali jen na poloviční dobu, než jako vždycky - že prý kvůli mým koníčkům.  ::)

Co to je priblizne za typ prace, ze LEGO psychologum vadi? Architekt?

Archaon

Tak divné to je. Normální člověk by k tomu přece chtěl ještě alespoň Helm's Deep  ;D

mesje

Problem je, ze vacsine ludi lego hned evokuje hracku a ze to kupuju detom, a najma nikdy nevideli modulary, ucs, nehovoriac o MOCoch, ktore su uz daleko za hranicou hracky.
Ja sa vyhovaram na syna, ze je to prenho, i ked to znie divne pri pohlade na modular, ked on 5-rocny ledva postavi jednoduchu stavbu :-)

Archaon

Citace od: mesje kdy 09.05.2013, 21:59:45
Problem je, ze vacsine ludi lego hned evokuje hracku a ze to kupuju detom, a najma nikdy nevideli modulary, ucs, nehovoriac o MOCoch, ktore su uz daleko za hranicou hracky.
Ja sa vyhovaram na syna, ze je to prenho, i ked to znie divne pri pohlade na modular, ked on 5-rocny ledva postavi jednoduchu stavbu :-)

To je v pohode muj 2,5 lety jiz takto "stavi" UCS sety a par modularu uz taky slozil  ;D  ;D  ;D

SpCasPi000

Kurnik, David Beckham aj Brad Pitt sa priznali k Legofilstvu (najnovšia tlačená sk EuroTelelevízia), a ľudia nie aby po nich vo veľkom opakovali, zrovna toto nechápu?? Smola!!

arnold

Citace od: P4tr1cius kdy 09.05.2013, 20:44:45
Nemusíš sa strachovať, na LEGO máš celý život. Takže pohoda.

To je sice pravda,ale už nikdy si to člověk neužije tak,jako když mu bylo 10 let.
Přesně to vystihl  Michael524  "Když to Lego je prostě super a dětství příliš krátké"

Fox_25

Ale prd úchylka, úchylky jsou trochu odlišná věc, tohle jen pramení z pohledu "nezasvěceného". Lego je koníček jako každý jiný a furt je to lepší než drogy nebo mít permanentně 1 promile chlastu v krvi.

I bratrovi přišlo divné že mi jednou za čas přijde krabice lega za 3000, tak jsem mu ukázal top stavby hradařů. Řekl že něco takového nečekal a hodně se mu to líbilo.

Je to trošku podobné jako fotografování, jak chceš laikovi vysvětlit proč máš 4 blesky, 19 M42 objektivů a proč to všechno taháš sebou když jedeš fotit.

RTG

Vela Cechov aj Slovakov stale pozera na to, co si o nich ostatni myslia a co o nich povedia. Mas nieco rad? Tak si to dopraj a netreba pozerat na to, co na to niekto povie. Prave ty si z toho stastny, tak si ten pocit nenechaj kymkolvek zobrat. Dotycny aj tak zvecsa len zavidi, alebo ma pomylene priority.
Mne tiez povedali, ze mi "hracky" kupovat nebudu (lego) - tak ja im to vraciam pri blahozelaniach, ze alkohol nepovazujem za dar a nech si ho vezmu nazad.
Aktualny Pocet dielikov: 47080
                    minifigov:     304

VocucBat

Citace od: danyboy2127 kdy 09.05.2013, 21:26:03
To taky říkám. Ale, když bratranec před nějakým  9ti lety klukem flákl, že mám lego Lotr.
Tak už blbě vysvětluješ , že jsi sběratel a ne kluk co dostal lego ve 12ti a bojuje s figurka má.
Ale samo sebou třída ví, že mám takovou úchylku a berou to jako samozřejmost .
Kolikrát obdivují co jsem postavil. Stačí i malá prkotina. Né žádný mega MOC.

Já už jsem to se spolužáky vzdal, o mě si myslí, že i v 14 jsem sedmiletý kluk  :D. A ve vlaku když stavím polybag (z časopisu, který ukořistím na nádraží v trafice) se na mě lidi dívají jako na osobu s nižší inteligencí. Doma si až na tatínka zvykli.  ;D Ale radši by viděli kdybych se věnoval modelaření - to jsem jim před časem splnil: jsem chovatel, sběratel Lega, Turistických známek a začínající modelář  >:D

Ondra

Je, protože mines of moria je dobrá leda tak na hraní pro děti  ;D .

Já si od lega dávám pauzu, protože se mi zdá drahé a často předražené a nelíbí se mi některé věci čím se snaží lego motivovat k vyššímu prodeji.Spíš se teď věnuji kovovým modelům, které mně naplňuji v podstatě víc.Tolik bych asi řekl k sobě a sbírání lega v poslední době.

danyboy

Citace od: Ondra kdy 10.05.2013, 19:21:33
Je, protože mines of moria je dobrá leda tak na hraní pro děti  ;D .

Já si od lega dávám pauzu, protože se mi zdá drahé a často předražené a nelíbí se mi některé věci čím se snaží lego motivovat k vyššímu prodeji.Spíš se teď věnuji kovovým modelům, které mně naplňuji v podstatě víc.Tolik bych asi řekl k sobě a sbírání lega v poslední době.

Hele nenadávej na Lego Ondro!  >:(
To se nemá. :D

otaznik

Citace od: Ondra kdy 10.05.2013, 19:21:33
Já si od lega dávám pauzu, protože se mi zdá drahé a často předražené ...
To je opravdu jen zdání, LEGO je levné, nejlevnější v historii.

Izmael10

Citace od: otaznik kdy 10.05.2013, 19:33:57
To je opravdu jen zdání, LEGO je levné, nejlevnější v historii.

Ale už není také kvalitné.  :-\

otaznik

Citace od: Izmael10 kdy 10.05.2013, 19:35:12
To je pravda, nicméně je stále daleko před konkurencí. Což samozřejmě neznamená, že by měli jít s kvalitou i nadále dolů (spíše naopak).

danyboy

Citace od: otaznik kdy 10.05.2013, 19:37:04
Citace od: Izmael10 kdy 10.05.2013, 19:35:12
To je pravda, nicméně je stále daleko před konkurencí. Což samozřejmě neznamená, že by měli jít s kvalitou i nadále dolů (spíše naopak).

No, když jsem otevřel CMF pytlík. Začalo to šíleně smrdět tím hnusným Čínským plastem.
Myslel jsem, že to smrdí jen sáček, ale mýlil jsem se. >:(  :'(

Izmael10

Citace od: danyboy2127 kdy 10.05.2013, 19:54:26
No, když jsem otevřel CMF pytlík. Začalo to šíleně smrdět tím hnusným Čínským plastem.
Myslel jsem, že to smrdí jen sáček, ale mýlil jsem se. >:(  :'(

Najmä ten kapitán s čajkou a ďalekohľadom.  :(

Ondra

Citace od: danyboy2127 kdy 10.05.2013, 19:24:48

Hele mladej, ujasni si dojmy s pojmy.
Kde jsem v té větě na lego nadával, a kdyby je to můj názor a každé slušné názory každého člověka se mají respektovat.Až ti bude tak jako mně, tak možná na lego budeš mít jiné názory než teď a budeš se taky jinak chovat a dívat se na peníze jinak.

A lego je prostě pro většinu lidí drahé, beru oficiální ceny, když to říká sběratel tak to nemá pro mně váhu protože žádný sběratel co to sbírá celý život si prostě v jeden okamžik neřekne "kurňa to stálo peněz".

danyboy

Citace od: Ondra kdy 10.05.2013, 20:02:50
Citace od: danyboy2127 kdy 10.05.2013, 19:24:48

Hele mladej, ujasni si dojmy s pojmy.
Kde jsem v té větě na lego nadával, a kdyby je to můj názor a každé slušné názory každého člověka se mají respektovat.Až ti bude tak jako mně, tak možná na lego budeš mít jiné názory než teď a budeš se taky jinak chovat a dívat se na peníze jinak.

A lego je prostě pro většinu lidí drahé, beru oficiální ceny, když to říká sběratel tak to nemá pro mně váhu protože žádný sběratel co to sbírá celý život si prostě v jeden okamžik neřekne "kurňa to stálo peněz".

Já to bral spíš jako takový žert. :)
Prostě hned jsem si vzpomněl, že jsi měl problém s tím, že máš připomínky na Lego.
Omlouvám se jestli jsem tě nějak urazil blbý vtip.

otaznik

Opět špatně - já jsem si řekl mockrát, kolik mě to stálo peněz. Ale o tom jsem přece nepsal. Už několikrát jsem tu zmiňoval, že když porovnáš ceny LEGA v dnešní době např. s rokem 2003, tak je situace jasná. Cena za díl je nižší a i cena v poměru ke kupní síle u nás je nižší. Se mnou to nemá nic společného.

BTW: tohle je docela sranda
... každé slušné názory každého člověka se mají respektovat....

... když to říká sběratel tak to nemá pro mně váhu...