nové díly - keramické střešní tašky

Založil PetrBrick, 17.04.2013, 00:35:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

bacik

Citace od: otaznik kdy 18.04.2013, 11:14:03

Proč sem pleteš ochranné známky? Šikmooký zkrotili TLC? To máš na mysli, že LEGO se má přiblížit těm asijským shitům a díky tomu zlevnit? Pleteš tu několik věcí dohromady.

Nie, skôr by som čakal, že Lego prestane na každý štát  mimo USA pozerať ako na "shít". A začne
predávať za rovnaké ceny. A mimochodom, podľa diskusie Lego zo svojej bývalej kvality ustupuje.

otaznik

Citace od: bacik kdy 18.04.2013, 19:07:44
A mimochodom, podľa diskusie Lego zo svojej bývalej kvality ustupuje.
To ano, ale také velmi výrazně zlevnilo a kvalita je pořád na míle před tou, kterou produkují LEGO klony.
Osobně bych bral samozřejmě původní kvalitu kostek.

Marty713

Citace od: P4tr1cius kdy 18.04.2013, 21:40:46Je naozaj, nielen veľmi zaujímavé, ale dokonca aj veľmi zábavné,... ...Klobúk dole nad Vašou MÚDROSŤOU. Detičky odpadávajú...

Přesto bych byl velice vděčný za odpověď na můj příspěvek. Sám se s podobnými věcmi setkávám, zajímalo by mě tedy, jak je to v případě tohoto projektu.

davroman

Citace od: Colonel32 kdy 18.04.2013, 17:31:31
Citace od: tomaslambo kdy 18.04.2013, 13:56:14
Výroba kvalitní formy na jeden typ součástek stojí nemalé peníze (bavím se tady o částce za kterou si klidně koupíte auto), a ve tvé sadě jich je hned 9. :-\

Stačí jedna forma, ze které bude padat více různých dílů místo více stejných. Akorát pak budou kostky padat v určitém poměru, a v daném poměru se také budou muset prodávat.

::) Spíše je to otázka menšího vstřikovacího lisu - třeba mikrolis Babyplast, pro který forma nestojí sta-tisíce, ale "jen" deseti-tisíce. Více viz např. http://www.cecho.cz/rambaldi-co/ .
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

tomaslambo

V každém případě by měl zkusit udělat zkušební sadu, tak na jednu složitější střechu, třeba na 3D tiskárně nebo úpravou originálních dílů, ať vidí jak to vypadá v reálu, než se pustí do výroby drahé lisovací formy. To by na tak draho nepřišlo (do 500 Kč by se měl vejít) a kdyby to vypadalo dobře, tak to může zkusit zaformovat do silikonu a odlít z nějaké dvousložkové hmoty. Udělá toho více a nějakému dobrému staviteli to půjčí na výstavu. Uvidí tak jaký by byl zájem.   

Colonel32

Citace od: tomaslambo kdy 19.04.2013, 06:58:44
V každém případě by měl zkusit udělat zkušební sadu, tak na jednu složitější střechu, třeba na 3D tiskárně nebo úpravou originálních dílů, ať vidí jak to vypadá v reálu, než se pustí do výroby drahé lisovací formy. To by na tak draho nepřišlo (do 500 Kč by se měl vejít) a kdyby to vypadalo dobře, tak to může zkusit zaformovat do silikonu a odlít z nějaké dvousložkové hmoty. Udělá toho více a nějakému dobrému staviteli to půjčí na výstavu. Uvidí tak jaký by byl zájem.   

To je zbytečně složité, pokud kickstarter projde (zájem to potvrdí) a pokud neprojde, tak do toho asi stejně nepůjdou.

tomaslambo

Je to zdlouhavý proces, ale minimálně výrobě prototypových kostek se nevyhne už jen proto, že na počítači všechno vypadá trochu jinak než v reálu. Vytisknutí na 3D tiskárně v rozumné kvalitě jej nebude stát víc jak 5Kč za díl a už i fakt, že bude mít i nějaký reálný produkt mu pomůže vymámit nějaké peníze. Ono nakreslit si něco ve 3D programu dneska zvládne kdekdo. Osobně kdybych se do toho pustil, mám takovouto sadu na počítači nakreslenou za jedno odpoledne a kdybych opravdu hodně uháněl známého mého kámoše, tak bych do týdne mohl mít vytisknuté prototypy 

Colonel32

Tak když oni jako firma už za sebou mají výrobu toho jádra, což bude většině pochybovačů stačit pro ověření důvěryhodnosti.

tomaslambo

on ten prototyp není myšlen jen kvůli důvěryhodnosti, ale člověk tím hlavně vychytá ty správné proporce vůči minifigům a podobně. Někde to může připadat moc robustní a naopak. Navíc si může vyzkoušet i jiné druhy tašek bez velkých investic. Obrazovka bohužel hodně zkresluje a to co na ní vypadá dobře, v reálu třeba až tak pěkné není

Archaon

Citace od: bacik kdy 17.04.2013, 10:34:48
Ešte som nepočul o extrémistovi, ktorý by na autoveterána zháňal originálny lak, čalúnenie ........ Ja však takéto aktivity vidím ako jednu
z možností, ako TLC rozhýbať. Skôr by som podporoval nákupy takýchto dielcov, lebo ak bude táto akcia pre výrobcu efektívna, spustí ďalšiu.
A hlavne zobudí TLC. A na záver - na internete je vidieť množstvo nonlego dielcov napr. v lokomotívach. Ale prakticky sa nestretnem
s poznámkou "no original". Kto sa tomu rozumie, ten vidí. A kto sa nerozumie vidí tiež.

To je vidět že o tom nic nevíš, samozřejmě že se na veterány shání originální díly, jinak je to bezcenný garážový bastl. Často se dokonce ze stareho orezlého šrotu zachraňuje pár šroubků, aby to bylo co nejvíc originál. Doporučuji nejříve problematiku nastudovat než tady budeš dávat rozumy.

K těm taškám - myslím že jste asi pochopili, že AFOLové (pro které to je určené) jsou k tomu takoví spíše rozpačití. Kdybychom chtěli ultrarealistické modely, tak se asi věnujeme modelové železnici. Ale my jsme fandové Lega, a tohle není Lego. Je to stejné, jako proč si nekoupíme na velké stavby nějaké imitace z Číny, které jsou s Legem kompatibilní. Protože to prostě není Lego. Jestli chete v tomhle oboru podnikat, začněte dělat náhradu za 9V koleje a o odbyt nebude nouze, protože v tomhle bodě jsou na TLC všichni fandové naštvaní...

tomaslambo

Archaonův postoj plně chápu a podporuji. Na druhou stranu bych a myslím že nejsem sám, rozmanitější střechy přivítal. Proto jsem přemýšlel a měl bych pro PetrBricka schůdnější a mnohem méně finančně náročný návrh, který by i AFOLové "možná" skousli. Jednalo by se o jakési nálepky z vakuově tvarované fólie, podobně jako u modelových železnic, s tím rozdílem, že by nešlo o celistvý plát, ale byly by samostatné nálepky pro každou kostku zvlášť. Takže by se ve výsledku jednalo jen o snadno odstranitelný custom :-\

PetrBrick

Citace od: tomaslambo kdy 19.04.2013, 15:53:31
Archaonův postoj plně chápu a podporuji. Na druhou stranu bych a myslím že nejsem sám, rozmanitější střechy přivítal. Proto jsem přemýšlel a měl bych pro PetrBricka schůdnější a mnohem méně finančně náročný návrh, který by i AFOLové "možná" skousli. Jednalo by se o jakési nálepky z vakuově tvarované fólie, podobně jako u modelových železnic, s tím rozdílem, že by nešlo o celistvý plát, ale byly by samostatné nálepky pro každou kostku zvlášť. Takže by se ve výsledku jednalo jen o snadno odstranitelný custom :-\

takže pokud tomu rozumím správně, vytvořit vakuovým tvarováním něco takového (viz foto), ale malé díky vždy tvarované pro jednotlivé typy kostek s integrovanou oboustrannou samolepkou, chápu správně???

mě nepřísluší soudit, posuďte vy - vy jste zákazníci  ;)

FilipS

Myslím, že je to dobrý nápad, ale chtělo by to se více zaměřit na zahraniční AFOLy, protože Kostkaři (včetně mě) jsou v tomhle velice konservativní. Nicméně skoro polovina dobrých stavidelů co mám v kontaktech na Flickru, používá do MOCů součástky od třetích stran (Brickarms, BrickForge atd.)

Colonel32

Já bych, upřímně řečeno, hlavně tento dotaz (jako celé vlákno) položil anglicky na nějaké zahraničním fóru, např. Eurobricks.

Matošo

Samolepky mi připadají jako naprostý úlet. S tím se nikdo lepit nebude...

Navíc chybí spousta dílů v konkrétních barvách (dark orange, dark red, dark green, reddish brown...)

blindmelon

Nálepky mi přijdou jako ještě větší úlet. Jejich cena nebude malá a toho sr.ní s každou kostkou, aby to člověk nalepil rovně. To zas, když už, tak už a raději celé dílky. Bylo by super, pokud by kvalita byla lepší než od TLC, to by nemuselo být zas tak těžké.

Koleje by byly z prodejního hlediska ovšem mnohonásobně zajímavější, možná i dráhy pro monorail.
Hezký den, Blindmelon

PetrBrick

Citace od: miho kdy 17.04.2013, 14:03:57
Citace od: PetrBrick kdy 17.04.2013, 00:35:11
5. Na obrázku můžete vidět nový typ kostky (druhá zleva). Myslíte si, že je tento typ kostky pro stavitele užitečný?

Tento typ kostky lze nahradit kombinací kostek 3049d, 3848, 3044. Pravděpodobně i z tohoto důvodu byl ze sortimentu LEGO vypuštěn.

v případě klasických LEGO střech ano lze požít kombinace výše 3 zmíněných kostiček, v našem případě však nelze

PetrBrick

Citace od: Anatyt kdy 17.04.2013, 14:36:23
Aj cez plutvy som už videl riešenú strechu. Tiež to nevyzeralo zle.

tak na to bych se rád podíval  :D

PetrBrick

Citace od: germik kdy 17.04.2013, 17:38:44
Nápad je to dobrý, jedinou malou nevýhodu vidím v tomhle - tahle taška je docela specifický druh (Prejz tuším-li). Je ztvárněná opravdu hezky, o tom žádná. Pokud ale někdo bude stavět větší MOC s více domy, nebude asi chtít mít na všech stejné tašky - i kdyby to byly různé barvy, pořád to bude stejný tvar. U normálních slope to tolik nevadí, tam si nikdo "nehraje na dokonalost", u takhle vymakaných kostek by se ale šikly další třeba dva druhy (bobrovky a ještě jeden nějakej).

další typy by samozřejmě vytvořit šlo, ale větší úspěch v našem Kickstarter projektu momentálně vidím v keramickém typu a kostkách 2x2 a 1x1 with masonry profile, než ve 4 typech special. tašek a každý ve 4 barvách

PetrBrick

Citace od: tomaslambo kdy 18.04.2013, 13:56:14
na cuusoo jsem něco podobného viděl v několika různých variantách, a moc velkou podporu to nemělo. Otázkou je, jestli by se to vůbec vyplatilo a když, tak od kolika vyrobených dílů by to vůbec mělo smysl. Výroba kvalitní formy na jeden typ součástek stojí nemalé peníze (bavím se tady o částce za kterou si klidně koupíte auto), a ve tvé sadě jich je hned 9. :-\

zřejmě myslíš projekt Nachapona, když si spočítáš kolik lidí projekt vidělo a support-lo, tak úspěšnost v % odpovídá i úspěšným projektům, Batmobile má cca 5% stejně jako Defender 110, Nachapon má cca 3%, nejde o to jestli máš 5 nebo 3%, ta úspěšnost projektů se pohybuje kolem 5%, co jsem počítal

problém je v tom - bez urážky, že Nachapon má více projektů než rozumu, v jeho projektech není jasně specifikováno množství a typy kostek a tím pádem ani produkt jako takový, AFOL pak neví kolik má zadat požadovaných kusů a cenu, to podle mého názoru vede k nulovému zájmu...., kdyby uměl nabídku specifikovat a prodat + udělal mu dobré PR, tak jsou některé jeho projekty úspěšné

projekt zde:
http://lego.cuusoo.com/ideas/view/24043

PetrBrick

Citace od: Colonel32 kdy 19.04.2013, 19:49:14
Já bych, upřímně řečeno, hlavně tento dotaz (jako celé vlákno) položil anglicky na nějaké zahraničním fóru, např. Eurobricks.

jasně, na eurobricks to dáme + dotazník, ale nejdříve jsem chtěl získat nějaké názory tady, to se mi zatím vždy osvědčilo,viz 2x2 a 1x1 masonry  ;)

otaznik

Zdravím koLEGOvé,
chci vás požádat o váš názor na námi navržené "střešní" kostky ve stylu keramických střešních tašek. Věříme, že tyto kostky najdou využití především u stavitelů LEGO City. Kostky bychom nabídli pomocí portálu Kickstarter.com.
Můžu se zeptat, co je motivací k takovému kroku (vyrábět vlastní kostky)? Pokud vydělat peníze, tak si myslím, že je spousta vhodnějších řešení.

PetrBrick

Citace od: otaznik kdy 21.04.2013, 22:18:26
Zdravím koLEGOvé,
chci vás požádat o váš názor na námi navržené "střešní" kostky ve stylu keramických střešních tašek. Věříme, že tyto kostky najdou využití především u stavitelů LEGO City. Kostky bychom nabídli pomocí portálu Kickstarter.com.
Můžu se zeptat, co je motivací k takovému kroku (vyrábět vlastní kostky)? Pokud vydělat peníze, tak si myslím, že je spousta vhodnějších řešení.

otazniku jsem jedno ucho  :)

otaznik

Citace od: PetrBrick kdy 21.04.2013, 22:41:34

Jde tedy zejména o to vydělat peníze? Jakým způsobem? Marží na prodeji kostek? Co chcete za peníze na kickstarteru potenciálním zájemcům nabídnout?

PetrBrick

Citace od: otaznik kdy 21.04.2013, 23:03:11
Citace od: PetrBrick kdy 21.04.2013, 22:41:34

Jde tedy zejména o to vydělat peníze? Jakým způsobem? Marží na prodeji kostek? Co chcete za peníze na kickstarteru potencionálním zájemcům nabídnout?

Hlavním cílem je jako u každého Kickstarter projektu vydělat peníze. Ano prodejem kostek s marží. Co nabídneme backer-ům? díly o kterých zde diskutujeme (ty o které bude zájem)

otaznik

Citace od: PetrBrick kdy 22.04.2013, 20:49:24
Hlavním cílem je jako u každého Kickstarter projektu vydělat peníze.
S tímto bych trochu polemizoval, ne vždy je prvotním cílem vydělat, někdy jde o to splnit si za pomoci ostatních sen (který může být i pro ostatní zajímavý).

Přiznávám, že jsem dost zvědavý, jak se vám to povede. Já vás ale nepodpořím, jsem fanda pure LEGO.

PetrBrick

Citace od: otaznik kdy 22.04.2013, 21:58:22
Citace od: PetrBrick kdy 22.04.2013, 20:49:24
Hlavním cílem je jako u každého Kickstarter projektu vydělat peníze.
S tímto bych trochu polemizoval, ne vždy je prvotním cílem vydělat, někdy jde o to splnit si za pomoci ostatních sen (který může být i pro ostatní zajímavý).

Přiznávám, že jsem dost zvědavý, jak se vám to povede. Já vás ale nepodpořím, jsem fanda pure LEGO.

no, Kickstarter nepovoluje projekty, které by ti měly financovat život nebo plnit sny typu "mladý pár potřebuje 20 000 Kč na svatbu - přispějte" ,s tím se setkáš spíše na počeštěných Kickstarterech, né na Kickstarteru

ale pokud je něčím snem vybrat peníze, udělat divadelní představení a nic na tom nevydělat ani pro sebe nemít žádnou mzdu, tak to pak ano

otaznik

Citace od: PetrBrick kdy 23.04.2013, 20:06:55

no, Kickstarter nepovoluje projekty, které by ti měly financovat život nebo plnit sny typu "mladý pár potřebuje 20 000 Kč na svatbu - přispějte"
Samozřejmě takový sen jsem ani na mysli neměl..

PetrBrick

Zdravím koLEGOvé,
prosím, vyplňte náš dotazník. Rádi bychom nabídli kostičky - keramické střešní tašky (CRB) pro LEGO fanoušky na Kickstarter.com. Vaše odpovědi nám umožní vytvořit nabídku správně. CRB, které můžete vidět na obrázcích jsou pouze alfa-verze.

Děkuji

Petr Bouzek, CORE Developers Team

Kostičky - keramické střešní tašky zde:

http://www.flickr.com/photos/100199218@N06/9495205866/
http://www.flickr.com/photos/100199218@N06/9495207376/

Dota<iframe src="https://docs.google.com/spreadsheet/embeddedform?formkey=dDh1R3hESEdBemNnNU5HU1kxaGE0aXc6MA" width="760" height="3215" frameborder="0" marginheight="0" marginwidth="0">Loading...</iframe>ing...</iframe>[/tt]