Lego pod širým nebem

Založil Martins, 23.03.2013, 17:21:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Martins

Ahoj všem,
našel jsem tento blog, kde je ukázané "město" z Lega pod širým nebem:
http://thesachs5.blogspot.cz/2009/01/legoland-show-dome.html

Docela mě zaujala představa hraní dětí venku, ale máte s tím někdo zkušenost? Co to s legem udělá, když zmokne, zapráší se apod.?
Považujete to za zvěrstvo?  :)

Dík

Petronel

Zajímavé.  :)
Je to pěkná představa a vypadá to i dobře. Ale co to udělá s Legem? Nejsem odborník, ale myslím. že déšť ho moc trápit nemusí, pokud budou dílky pevně spojeny a neodplaví je to.  >:D Horší nepřítel je slunce, dílky zežloutnou a "vyšisujou".  :-[

Viděli jste ty modulary? To je jako ten set s "micromodulars". Taklen z výšky to vypadá hodně male. ;D

otaznik

Koleje jsou nonLEGO a mnimálně polovina vlaků také.
LEGO se od slunce vyšisuje, barvy budou za pár let dost odlišné od původních.

hobby

Citace od: otaznik kdy 23.03.2013, 18:30:05
Koleje jsou nonLEGO a mnimálně polovina vlaků také.
LEGO se od slunce vyšisuje, barvy budou za pár let dost odlišné od původních.
Já tam vidím lego-koleje také.
Jinak, u železničních modelářů větších měřítek ("0", "1", a více) jsou venkovní kolejiště mnohem běžnější, než interiérové (kde to taky stavět, že?). Povětrnnost zpočátku nevadí, ale časem voda s prachem znečistí koleje a jsou problémy s vodivostí a je třeba čistit, čistit (= otrava). Na youtoube je spousta venkovních kolejišť, dokonce ve sněhu! Kolejím z barevných kovů to nevadí, legu ano (počítám, že už to rozebrali a konzervovali).
Samotné lego kostky pochopitelně trpí opotřebením (jedna z hlavních nevýhod lega), ale na věky tu není nic >:D.