Poškozené díly v setech

Založil davroman, 08.03.2013, 21:31:45

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

P4tr1cius

Myslím, že by TLC určite nevykrvácalo, keby aj poslali jeden reklamovaný dielik, za dielik, ktorý reklamovaný nedajbože reklamovaný byť nemal (napr. že už má 2 roky a jeden deň). Kedže určite je oveľa viac ľudí, ktorí napriek chybe od TLC, dieliky vôbec nereklamujú. Čiže TLC je určite vysoko "v pluse".

RTG

Ja som reklamoval prasknutu hadicu a 2 torza na poziarnikoch zo setu 7208, ktory mal rok a pol a to som im do reklamacneho listu aj napisal. Nemali problem zaslat nahradu.
Aktualny Pocet dielikov: 47080
                    minifigov:     304

otaznik

Citace od: P4tr1cius kdy 26.03.2013, 07:25:31
Myslím, že by TLC určite nevykrvácalo, keby aj poslali jeden reklamovaný dielik, za dielik, ktorý reklamovaný nedajbože reklamovaný byť nemal (napr. že už má 2 roky a jeden deň). Kedže určite je oveľa viac ľudí, ktorí napriek chybe od TLC, dieliky vôbec nereklamujú. Čiže TLC je určite vysoko "v pluse".
Nikdo netvrdí, že by TLC vykrvácelo, jen je to trošku hyenismus požadovat po nich v reklamaci i to, co už mi nenáleží.

mischidotcz

Citace od: otaznik kdy 26.03.2013, 09:11:55
Nikdo netvrdí, že by TLC vykrvácelo, jen je to trošku hyenismus požadovat po nich v reklamaci i to, co už mi nenáleží.
Bylo to pochopeno snad tak, že jsem koupila dílek, který je prasklý a teď ho chci reklamovat?

mischidotcz

Já teda nevím, jak ostatní, ale značku Lego kupuju přednostně kvůli tomu, že dílky vydrží i dvacet let, což dřív bylo normální, a proto také byla ta stavebnice tak drahá a žádaná. Výrobní politika dnešní plastařských firem mi opravdu vadí. Zkuste si představit, že ty tisíce dílků, co máte doma, by se Vám za dva či čtyři roky rozpadly. Pro mě to to zní jako noční můra.

Takže teď otázka: Co je skryto pod možností "A piece broke while building"?

Navíc bych netvrdila, že můžeš reklamovat stavebnici, co má dva roky, nýbrž, stavebnici, kterou jsi max. před dvěma lety koupil. Ale předpokládám, že u Lega je to jinak.

otaznik

Citace od: mischidotcz kdy 26.03.2013, 11:16:08

Navíc bych netvrdila, že můžeš reklamovat stavebnici, co má dva roky, nýbrž, stavebnici, kterou jsi max. před dvěma lety koupil. Ale předpokládám, že u Lega je to jinak.
No, to je právě otázka. Když koupím set na BL nebo na Ebayi, tak je to bráno jako zboží v záruce? Podle mého ne. TLC  ti díl samozřejmě pošle, ale otázkou je, jestli na to má dotyčný nárok. Navíc doba na uplatnění reklamace se asi bude lišit stát od státu.

yoshimaka

V pátek jsem zakoupil několik setů Friends v Pompu v OL v rámci 1+1 grátis, a ještě před spaním jsme s dcerkou postavili 41022. Jaké bylo mé překvapení, když jsem dnes odpoledne vyndal z auta (byl tam přes noc, ale nemrzlo) postavený set a všechny 3 (včetně rezervního)  Slope 30 1 x 1 x 2/3 v růžové barvě byly prasknuté. Podotýkám, že všechny byly prasknuté víceméně stejně. Pro srovnání nabízím 2 pohledy na ony dílky - jeden "v klidu" a druhý, když je "použitý" ve stavbě.

Rozbalil jsem i druhý setík 41021 a uvidíme, co se stane tam.

Trochu mě překvapuje, že by šlo LEGO s kvalitou až tak dolů?
Lust och fägring stor

blindmelon

Mě by spíš zajímalo, jak jste dosáhli toho okousání u krajních dílků. Podle mě je to spíš dílem náhody, mám některé cheese slope, které drží, ale většina jich praskne. Myslím, že to je vada konstrukce celého dílu a Lego by se mělo zamyslet, zda by nešla přepracovat.
Hezký den, Blindmelon

yoshimaka

Upřímně, když jsem viděl ono "okousání", tak jsem se také divil. Dcerka už dávno kostičky do pusy nestrká, já také ne  ;D a napadá mne buď velmi ostrý nehet nebo snad opravdu špatný materiál  >:(
Lust och fägring stor

germik

Mně se už teda párkrát stalo, že nehet nějakou tu stopu zanechal... >:( :-\
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik