Jednoměsíční výstava v Liberci (jako součást Lego expozice v obchodním centru)

Založil peki, 25.01.2013, 11:41:54

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

peki

Změna rozměrů stejných 6 vitrin:

Citace od: peki kdy 22.03.2013, 21:55:27

6 krát vitrina (DxŠxV)
120x100x40

D1) Lego sety city požární stanice (Peki)
D2) Lego sety Friends (Peki)
D3) městská čtvrť modulární domy (Jonas)
D4) nákladní překladiště (mirek, peki)
D5) dioráma s horizont expresem (musím promyslet )
D6) modely (římská pevnost 90x40) Linhi (pokud budou) Petronel (91cm dlouhé, 60 široké. )

1) jsou menčí, pouze 114x74x45
2) boční dlouhé stěny jsou zkosené (40 cm má vitrina pouze u prostřed, přesný rozměr zkosení budu mít zítra)

"Dobrá " správa je že vitriny již dorazily, takže tato informace je již definitivní

peki

Bočnice, co je tužkou to jsem dostal ostatní jsem dopočítal. Vitrina oproti včerejšku povyrostla o 5 cm.

peki

Citace od: peki kdy 05.04.2013, 13:09:07
Bočnice, co je tužkou to jsem dostal ostatní jsem dopočítal. Vitrina oproti včerejšku povyrostla o 5 cm.

Včera mi bylo potvrzeno že horní plocha (to co je ve výšce 45 cm) je široká 40 cm.  Tím pádem po stranách (74-40):2= 17 cm ve výšce 25 cm na kraji vitriny.

Jonas

Ahoj Peki,

mohl bys prosím napsat, jak bude ve středu organizováno stavění? Bude tam nějaká zodpovědná osoba? Je na ní nějaký kontakt? Počítají s námi přesně v 21.00 nebo lze začít pracovat ještě dřív?
Asi nejsem sám, kdo by modely rád a bez problémů rÿchle nainstaloval a zmizel. Nerad bych tam někde v noci strašil.
Jonas - Můj Brickshelf

peki

Citace od: Jonas kdy 08.04.2013, 10:25:27
Ahoj Peki,

mohl bys prosím napsat, jak bude ve středu organizováno stavění? Bude tam nějaká zodpovědná osoba? Je na ní nějaký kontakt? Počítají s námi přesně v 21.00 nebo lze začít pracovat ještě dřív?
Asi nejsem sám, kdo by modely rád a bez problémů rÿchle nainstaloval a zmizel. Nerad bych tam někde v noci strašil.

Kontaktní osoba jsem já.  Dříve se určitě začít nedá (zavření obchoďáku, přivezení instalace vitriny, instalace modelu). Pokud je ještě někdo z Liberce muže přijit pomoct (určitě se bude hodit)

Jonas

Díky.
Teď jsem si uvědomil, ze to není ve středu, ale už zítra.
Jonas - Můj Brickshelf

Petronel

Citace od: Jonas kdy 08.04.2013, 12:24:51
Díky.
Teď jsem si uvědomil, ze to není ve středu, ale už zítra.

Ano přesně tak, zrovna jsem to chtěl psát, už zítra.
Jak ale říká Jonas,hodilo by se ještě nějaké info. Je to velký komplex, asi 4 vchody, 3 parkoviště a po zavíračce už to bude úplně jinak. Někde se najdem na parkingu,nebo volat ''už jsem tu,co dál?''  ;D

peki

časový plán:
21:00 zavření obchoďáku
do 22:00 přijíždějí auto s vitrinami (je to několik aut z různých částí republiky)
instalace po 22:00 (ne dříve) protože nebude do čeho

Kde
zadní nákladní rampa (přední vchody budou uzavřené) 

Pokud na mne někdo z vás nemá kontakt pošlu mu ho SZ
Pokud je někdo z Liberce a chtěl by přijít pomoct určitě bude pomoc vítána

Pro Mtron a Peki by mělo být zajištěno přespání (ostatní jedou dle dohody na otočku nebo spí v Liberci ve svém)

Popisky

Udělám jednotnou popisku

Jméno modelu
jméno autora
nick z kostek
logo kostek

Pokud chcete ještě něco doplnit (vítano) tak bych to dával na další vaše vlastní popisky které donesete (uvidíme co se kam vůbec vejde)

mirek

peki

Instalace proběhla až překvapivě hladce. Škoda že nebylo více vitrin  ;)

peki

V obchodním domě je kromě našich věcí hodně Lego soch a prostoru pro hraní s dětmi.

linhi

hobby

Chci vyjádřit uznání organizátorům, vystvavovatelům a nadšencům této nové akce. Sám se neúčastním, ale dobře vím, jakou každý musí přinést oběť. Naštěstí nepanuje jenom kult prachů a svinstev.
PS:
Ještě ke sprchování lega za účelem zbavení prachu - viz diskuzi s Jonasem o pár příspěvků výše:
Opravdu je to jedna z dobrých a účinných metod. Nedávno jsem takto sprchoval tři větší a složitější modely Model team, které mám trvale vystavené volně v atelieru (kam s nimi také, že?). Důkladně osprchoval teplou vodou, vytřepal, nechal oschnout na radiátorech a výsledek - velmi dobrý. Znovu připomínám, že je třeba zašpuntovat vanu >:D!

MÍLA

pěkné fotky, nebyl by ještě nějaký jiný pohled na ty hasiče ?

Jonas

Citace od: hobby kdy 10.04.2013, 08:56:25
.... Důkladně osprchoval teplou vodou, vytřepal, ....

Vytřepat ano, ale opatrně.  Když jsem v sobotu osprchoval svůj největší model - Hrádek, tak jsem z jeho různých dutin potřeboval vylít vodu. Výsledek: Věž, která je hodně stavěná SNOT technikou, to nevydržela, a koupelna, včetně přilehlé chodby, byla plná kostek a fragmentů. V té chvíli jsem chtěl napsat Pekimu, že účast na výstavě vzdávám. Nakonec mi hodně pomohlo, že jsem našel na počítači fotky ze stavby a podle nich jsem to znovu sestavil. Ale padlo na to celé odpoledne.
Jonas - Můj Brickshelf

Systematik

Aki

Citace od: hobby kdy 10.04.2013, 08:56:25
.... Důkladně osprchoval teplou vodou, vytřepal, ....
A ještě bych k Jonasově připomínkám dodal, že se to také musí do vany/ sprchového kouta vůbec vejít. A nejde o celkový rozměr vany, to vidí každý, ale o zakřivení dna. Stavby na velkých baseplate, nebo na vícero baseplate, se vlastní vahou i vahou přidané vody mohou prohýbat a důsledkem toho i zhroutit (vlastní zkušenost). Takže já do vany nedávám nic co přesahuje polovinu vnitřních rozměrů vany. Další věcí je třepání / sušení, třepu pouze malými přenosnými stavbami - např. povozy a tak. Větší věci suším fenem. Pokud bych to nechal jen oschnout, tak na legu budou nepěkné stopy po kapkách.

hobby

Docela zajímavá diskuze o "třepání" ;D.
Ještě bych doplnil, že metoda: osprchovat - otřepat - nechat oschnout není jistě univerzální a platí spíše pro menší, jednoduší, bytelné a pevné modely, což je můj případ a styl práce. Nepřestal jsem v Legu vidět hračku - drahou, dokonalou. Moje domy i vlaky můžu popadnout bez obav, hrubším způsobem a jednou rukou, bez jakékoliv újmy. Samozřejmě, neumím si představit např. Akiho hrad, či Hlubokou, nebo nějaké křehoučké výtvory, kterých se člověk bojí jen dotknout, ve vaně a pak to sušit na radiátorech.
Ale na všechno existuje metoda a každý tvůrce, pokud vytvoří nějaký MOC, tím spíše onu metodu vymyslí.

Mtron

Mě už se to nevejde ani do sprcháče a ani do vany rovnou to naložím do auta viz fotka níže  ;D ;D a jedu do myčky. Jinak díky všem zúčastněným dojel jsem v pořádku. Po cestě jsem potkal lišku, běžela mi přes cestu asi směrem k Táboru. Zas Vás rád uvidím.

MTRON OUT
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

Aki

Citace od: Mtron kdy 10.04.2013, 11:45:31
Po cestě jsem potkal lišku, běžela mi přes cestu asi směrem k Táboru. Zas Vás rád uvidím.
Ta tam běhala celé odpoledne. Taky jsem jí tam včera potkal při cestě do Liberce.

PS. u Rynoltic  ;)

Petronel

Tak včera to byla makačka, byli jsme tam až do půlnoci a ještě jednou děkuji kolegům afolům díky kterým jsem se dostal autem aspoň v půl jedný domu.  >:D Pak tam zůstal už jen sám Peki, ale jak se zdá, vše zmákl a neusnul.  ;D

Bylo to ale dobré a rád jsem poznal ostatní a viděl naživo ty parádní stavby. Budem tam mít kontrolorku, přítelkyně pracuje v jednom malém krámečku v tomto obchoďáku, tak na to občas mrkne.  ;)

Své dílo hodím brzy sem na forum ke shlédnutí ostatním.

peki

Citace od: linhi kdy 10.04.2013, 08:00:08
Tak koukám že má pevnost se nevešla..

Ale do Liberce jsem jí vzal, byla dokonce i několik hodin v obchodním domě  ;D . Vezl jsem na zpátky  plné auto věcí. Vzal jsem toho pro jistotu více, protože jsem si po anabázi s rozměry nebyl jistý jak do dopadne.

Je potřeba se na to dívat jako na první testovací akci tohoto druhu. Další do které bychom se moli zapojit bude na podzim v Praze.

Mtron

jo nevešla, ale kámo je to perfektní práce, vidět to naživo je zážitek, chtěl jsem si to vzít domů.
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

mirek

mirek

Citace od: Mtron kdy 11.04.2013, 09:29:55

jo nevešla, ale kámo je to perfektní práce, vidět to naživo je zážitek, chtěl jsem si to vzít domů.

JO, a já o ni pečoval a strachoval se, na vozejku. Nemohl jsem nechat ten skvost bez dozoru. Fotka se nepovedla,
ale tvoje stavba je vynikající.

Petronel

Mirek modifikuje Lego silnici ;D

"Karkulka" Mtron ve svém živlu  ;D

Peki a vláček a vláček a vláček  ;D

Zde jsou všechny fotky, nejsou nic moc. Fotil jsem starým foťákem, u nového jsem bohužel komplet vycucal baterie těsně před výstavou, když jsem ještě honem rychle fotil své dílo.  >:D

mirek

JAN BEYER napsal na FB:        Wow. Looks very nice. I am looking forward to hear how this exhibition works out!

Jonas

Včera jsem se konečně dostal do OC NISA, abych se podíval na výstavu za běžného provozu.

Nejprve uklidním všechny vystavovatele, protože všechny exponáty jsou v pořádku. Lidem a hlavně dětem se výstava líbí, zastavují se u vitrín a modelů z Kladna, fotí se, .... a řekl bych, že i nakupují LEGO.

Co je snad jedině škoda, že o účasti Kostek není nikde v oficiálních plakátech a poutačích žádná zmínka.

Pár obrázků:

Jonas - Můj Brickshelf

peki

Citace od: Jonas kdy 05.05.2013, 10:57:26

Co je snad jedině škoda, že o účasti Kostek není nikde v oficiálních plakátech a poutačích žádná zmínka.

Bylo to "na poslední chvilku", takže toto nebylo dotažené, uháněli mne i o nějaké informace (po instalaci), ale spíše o modelech než o kostkách. Takové ty klasické dotazy, kolik kostek jak dlouho atd.