Autor Téma: Jak se dají vkládat obrázky dílků do fóra  (Přečteno 11171 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline Rob

  • Trade Count: (0)
  • suprák
  • ****
  • Příspěvků: 321
  • Pohlaví: Mužské
    • Robova Lego stránka
Jak se dají vkládat obrázky dílků do fóra
« kdy: 12.02.2005, 22:20:51 »
Zdar. Právě jsem si všim jak se Aki (viz jeho inzerát) natrápil při vkládání poptávky dílků.

Pokud budete dávat inzerát na dílky, zkuste to napsat takhle:
Kód: [Vybrat]
1x žluté pírko 4502a - [img]http://img.lugnet.com/ld/4502a.gif[/img]

vyleze vám něco jako :

1x žluté pírko 4502a -

není to o moc víc práce, ale o moc větší užitek.

Offline GNOSIS

  • Trade Count: (5)
  • mazák
  • ***
  • Příspěvků: 157
  • Pohlaví: Mužské
Re: Jak se dají vkládat obrázky dílků do fóra
« Odpověď #1 kdy: 08.04.2005, 12:30:14 »
Jak se vkádá foto?  ???
Mezi tohle  napíšu moji cestu, kde to mám uložené na mém PC?
Poradíte mě moc vám budu vděčný. ;)

Offline Jindroush

  • Velký vezír
  • Administrátor
  • Trade Count: (22)
  • furťák
  • *****
  • Příspěvků: 3626
  • Pohlaví: Mužské
  • Le Grand Visier
    • Jindroushova Brickshelf galerie
Re: Jak se dají vkládat obrázky dílků do fóra
« Odpověď #2 kdy: 08.04.2005, 12:45:26 »
ne, mezi img se vlkádají odkazy (url) na obrázky umístěné na jiném webu.

Pokud chceš obrázek 'nahrát', tak si pod zprávou klikni na Rozšířené možnosti a do chlívku Připojit napiš plnou cestu na soubor (nebo si ho vyber čudlíkem Browse/Procházet).
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Offline Aki

  • Trade Count: (45)
  • furťák
  • *****
  • Příspěvků: 1984
  • Pohlaví: Mužské
Re: Jak se dají vkládat obrázky dílků do fóra
« Odpověď #3 kdy: 08.04.2005, 13:17:21 »
Zdar. Právě jsem si všim jak se Aki (viz jeho inzerát) natrápil při vkládání poptávky dílků.

Uznávám, že pro přehlednost je to lepší. Co se toho trápení týče tak je to raz dva zmáčku globus, přidám = a vložím zkopírovanou adresu. Je to raz dav. Zkoušel jsem tam vložit obrázek podle tvého návodu a sice to jde, ale asi dělám něco špatně. Bo ten obrázek je strašně veliký. Je problém ve zdoji? Mám si vybírat jenom malé obrázky, nebo je ještě musím nějak upravit? Nebo máte nějaký seznam dílků na který jsem ještě nepřišel?
Můj pokus je na výše uvedeném inzerátu příspěvek 3

Offline Rob

  • Trade Count: (0)
  • suprák
  • ****
  • Příspěvků: 321
  • Pohlaví: Mužské
    • Robova Lego stránka
Re: Jak se dají vkládat obrázky dílků do fóra
« Odpověď #4 kdy: 08.04.2005, 18:57:31 »
Aki, klíč je v tom použít ten správný link:
Kód: [Vybrat]
[img]http://img.lugnet.com/ld/*cisloPozadovanehoDilku*.gif[/img]
Tvůj inzerát jsem zeditoval tak se na něj kdyžtak jukni

Jo a velikost  obrázku se dá natvrdo nastavit pomocí parametrů:
Kód: [Vybrat]
[img width=** height=**]http://*url Obrázku*[/img]
přičemž stačí zadat jednu velikost a druhá se dopočítá.

imho je ideálka tyhle inzeráty psát v excelu nebo někde jinde a pak e teprve postnout do fóra přes schránku, protože máš tisíc řádků a jediný co se v nich mění jsou čísla těch dílků.

samozřejmě to není dogma/rozkaz. Ten post byl míněnej spíš jako informace pro ty kdo by to chtěli využívat.

Offline Aki

  • Trade Count: (45)
  • furťák
  • *****
  • Příspěvků: 1984
  • Pohlaví: Mužské
Re: Jak se dají vkládat obrázky dílků do fóra
« Odpověď #5 kdy: 09.04.2005, 00:07:49 »
Jo a velikost  obrázku se dá natvrdo nastavit pomocí parametrů:
Kód: [Vybrat]
[img width=** height=**]http://*url Obrázku*[/img]přičemž stačí zadat jednu velikost a druhá se dopočítá.

Tak tady jsem pohořel. Když nastavím jenom jednu velikost, tak mi to nenajde cestu a vloží mi to jako text.  :-\ Co dělám špatně!  >:(

Chápu dobře, že ne všechny čísla tvarů jsou v evidenci Lugnetu, (který používáš) a musím tedy občas použít i jinou adresu? Moje snaha viz inzeráty...