Soukromé muzeum lega v Táboře

Založil peki, 21.06.2012, 12:33:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Colonel32

Křečkodrom si vyloženě zakládá na tom, že jde o sbírku jednoho, konkrétního člověka - čímž se z podstaty velmi omezuje. Co plánuje Tábor? To netuším, ale imho jde stejným směrem.

Colonel32

Citace od: Stalker kdy 21.06.2012, 19:52:57
Ktokolvek, kto ma pocit, ze to vie robit lepsie, nech sa do toho pusti...

Tak na tom už poslední rok průběžně pracuji...

S.t.a.l.k.e.r.

Citace od: Colonel32 kdy 22.06.2012, 12:01:52
Tak na tom už poslední rok průběžně pracuji...

Dalsie muzeum ?? Nuz, drzim palce. Tipujem, ze SW tam hladat nemusime.

honzicek22

Budeme země s největším počtem lego muzeí  :)

Anatyt

Citace od: honzicek22 kdy 22.06.2012, 12:09:16
Budeme země s největším počtem lego muzeí  :)

Len či kvantita nebude na úkor kvality hoši...

Colonel32

Citace od: Stalker kdy 22.06.2012, 12:06:03
Nuz, drzim palce. Tipujem, ze SW tam hladat nemusime.

Facepalm...

peki

Citace od: Raistlin M kdy 22.06.2012, 11:52:31
Já v pozici člověka otvírajícího muzeum bych asi naopak oslovil Lego komunitu. To mám pocit, že ani jedno muzeum zatím neudělalo a je to škoda. Spousta lidí tady by určitě ráda dala radu, aniž by za to chtěla poplatek za konzultaci 500/hod.

Ono se to snadno řekne, ale Lego komunita (viz reakce jednotlivých entit této komunity), je v praxi těžko uchopitelný pojem. Vím o čem mluvím coby organizátor výstav. Vůbec si nedovedu představit ,že jsem někdo z venku, založím si nick a prvním příspěvkem oznámím že zakládám muzeum Lega na co bych si jako měl dát pozor (když zakladatelů,provozovatelů  muzeí je zde 0 lidí). Pokud zakládám muzeum (porovnávám se zakládáním firmy kde zkušenosti mám) musím řešit spoustu jiných věcí. A ať se to líbí nebo ne přestává to  (LEGO) být koníček,hobby stává se to "prostým" businessem. A tam platí neúprosná pravidla trhu každý měsíc mezi výší nákladů a zisků.

Druhou věcí je že AFOL není typický konzument takového produktu (muzeum lega - přerostlá sbírka ), lidi děti se jdou podívat na Lego (byl jsem několikrát v Soukromém muzeu Lega- "pracovně", takže jsem mohl pozorovat reakce dětí a porovnat s reakcemi AFOLů)

Pokud by někdo použil mojí fotku (ne mojí vosoby ale MOC  ;D ) budu rád, protože je pro mne znamená že se to někomu líbí. Nic na tom nemění že jde o modely které jako u např. Červené Lhoty zavál čas.

Matošo

Citace od: Anatyt kdy 22.06.2012, 12:12:50
Len či kvantita nebude na úkor kvality hoši...

Když vidíš, jak to vypadá na Národní, tak pokud se toho chopí někdo, kdo má alespoň trochu vizi a schopnosti, může to být jenom lepší...
Respektive potenciálu je tu ještě několikanásobně více, než je zatím využito.

Colonel32

Peki má samozřejmě pravdu.

Muzeum lega (potažmo výstava lega) se dá tvořit jen dvěma způsoby - buď vystavuji exponáty ve vlastním majetku, nebo exponáty zapůjčené. A vlastní majetek je vždy (pokud jde o lego) velmi omezený/omezující.

linhi

Tak to muzeum v Tabore otevira pan Smrz a uz 8 tydnu pry
resi registraci zde na kostkach,nejak pry to zlobi. Jinak bude rad
za kazdou radu,nebo i za nejaky moc na zapujceni,ale k tomu se
vyjadri sam.Vic nevim.

Raistlin M

peki:  Já myslel spíš konzultaci stran nějaké kompozice. Případně nějaké fígle. Samotné rozjíždění firmy už je věc jiná.
Zrovna to pražské muzeum, alespoň z fotografií, mohlo být esteticky někde jinde, jen za použití trochy smyslu pro aranžmá a nějakých stavebních zkušeností. A dojem by to udělalo mnohem větší i na běžné návštěvníky. A dokonce si myslím, že může být nemálo sběratelů a stavitelů, kteří nemají potřebu se sdružovat a organizovat. Lidí, kteří pak o Legu něco vědí, mají nastavěno a přijdou do muzea může být větší množství, než by se zdálo.

Rád se nechám překvapit, jak to dopadne v Táboře.

peki

Citace od: Raistlin M kdy 22.06.2012, 13:14:03
[Zrovna to pražské muzeum, alespoň z fotografií, mohlo být esteticky někde jinde, jen za použití trochy smyslu pro aranžmá a nějakých stavebních zkušeností.

Byl jsi tam nebo znáš jenom s fotografií? Mluvil jsi s nimi - já ano. Vždy jde všechno udělat jinak a lépe. Jde o to, že každý má na začátku nějakou svoji představu (v Praze realizovali tu svojí), kterou potom rozvíjí a časem upravuje. Tím se nikoho nezastávám, jen se spíše pozastavuji nad některými výroky zde, vynášené na základě nějakého "testovacího" provozu webu. Nechápu že taková věc např. dokáže někoho rozvášnit takovým způsobem že musí být moderovám  ;)

Čili říkám být nad věcí pozitivně naladěn "open-friendly"  ;D 8)  .

Colonel32

Citace od: peki kdy 22.06.2012, 13:31:47Nechápu že taková věc např. dokáže někoho rozvášnit takovým způsobem že musí být moderovám  ;)

Tohle byla zrovna dost otázka času...

Raistlin M

Citace od: peki kdy 22.06.2012, 13:31:47
Citace od: Raistlin M kdy 22.06.2012, 13:14:03
[Zrovna to pražské muzeum, alespoň z fotografií, mohlo být esteticky někde jinde, jen za použití trochy smyslu pro aranžmá a nějakých stavebních zkušeností.
Byl jsi tam nebo znáš jenom s fotografií?

Záměrně jsem psal, že z fotografií. Naživo jsem tam nebyl a ani to nemá být kritika. Jen prosté konstatování, že je škoda, když jde něco udělat už na začátku líp. Příklad může být zrovna oku nelahodící instalace "lítadel" K tomu nemusím být AFOL a nemusím u toho stát moc dlouho, aby mě to praštilo do očí. (ale možná to opravdu nedovedu nezaujatě posoudit)

Nechci se tu ale přít. Není myslím o čem.

otaznik

Citace od: linhi kdy 22.06.2012, 13:12:49
resi registraci zde na kostkach,nejak pry to zlobi. Jinak bude rad
za kazdou radu,nebo i za nejaky moc na zapujceni,ale k tomu se
vyjadri sam.Vic nevim.
To se mi zdá skoro až neuvěřitelné, že by někdo, kdo má takovouhle sbírku, nebyl na kostkách registrovaný.  :o

branio

resi registraci zde na kostkach,nejak pry to zlobi. ...

Nepoužíva na registraciu gmail konto? Tiež som s tým mal problém, až následná výmena mailov s Jindroush-om mi pomohla - použil som inu adresu...

Citace
Na forum se denne hlasi desitky robotu, predevsim z gmailu. Takze je temer jiste, ze jste byl vymazan, protoze se prezdivka/email nedala rozpoznat od robota.

Chtelo by to registrovat z nejakeho mistni freemailu, pak se riziko snizi na minimum.

Sice pripadne namitky chapu, ale neznam zadne reseni, jak zabranit gmailim robotum vstup na forum.

P4tr1cius

Citace od: P4tr1cius kdy 22.06.2012, 01:01:01
Tak JA Vám to vytmavím.

---------
Urážky smazány.
---------

Takže opäť opakujem: CHVALABOHU ZA TAKÚTO AKTIVITU. A napr. ja, sa určite pôjdem na to múzeum pozrieť. Byť, aj keď bývam trošku "od ruky".
 Týden moderování na uklidnění. xadmin

Rešpektujem Tvoje rozhodnutie.

Aj keď som presvedčený, že moje chovanie VÔBEC nebolo (pre niekoho) urážlivé, alebo nebodaj by sa malo niekoho dotknúť. Čo rozhodne ANI NIKDY nebolo mojím cieľom. Len už som sa nemohol pozerať na nezmyselnú závisť a neprajnosť niektorých ľudí tu na fóre. (škoda, že si nenechal celý môj predchádzajúci príspevok, len si vytrhol z neho to najmenej podstatné)

rdk

Citace od: branio kdy 22.06.2012, 14:54:29
resi registraci zde na kostkach,nejak pry to zlobi. ...

Nepoužíva na registraciu gmail konto? Tiež som s tým mal problém, až následná výmena mailov s Jindroush-om mi pomohla - použil som inu adresu...

Citace
Na forum se denne hlasi desitky robotu, predevsim z gmailu. Takze je temer jiste, ze jste byl vymazan, protoze se prezdivka/email nedala rozpoznat od robota.

Chtelo by to registrovat z nejakeho mistni freemailu, pak se riziko snizi na minimum.

Sice pripadne namitky chapu, ale neznam zadne reseni, jak zabranit gmailim robotum vstup na forum.

Ano, výrazně doporučuju při registraci použít adresu něco.cz a nikoliv gmail.com.

Případně pokud se s pánem někdo znáte, pošlete mi jeho gmail.com adresu a až se zaregistruje, tak na něj dám pozor a schválím ho.

otaznik

Citace od: P4tr1cius kdy 22.06.2012, 15:02:27
Len už som sa nemohol pozerať na nezmyselnú závisť a neprajnosť niektorých ľudí tu na fóre. (škoda, že si nenechal celý môj predchádzajúci príspevok, len si vytrhol z neho to najmenej podstatné)
A kdo reagoval závistivě a nepřejícně?

otaznik

Citace od: Stalker kdy 22.06.2012, 11:22:13
Otaznik: kritizovanie a pod kvality tu predvadzas pravidelne, vratane obrany pisania svojho nicku malym zaciatocnym psimenom, pravidla gramatiky sem ci tam, to je asi tak vsetko...
To není pravda - dvojí metr je věc, kterou opravdu nesnáším. To bys mi vážně křivdil.

Ojík

Citace od: Stalker kdy 22.06.2012, 11:22:13
Otaznik: kritizovanie a pod kvality tu predvadzas pravidelne, vratane obrany pisania svojho nicku malym zaciatocnym psimenom, pravidla gramatiky sem ci tam, to je asi tak vsetko...

Chlapci, ujasnite si pojmy, pletiete tu viaceri piate cez deviate. Autorske prava a ochrana dusevneho vlastnictva su kapitola sama o sebe. Ak uz chcete silou mocou argumentovat o tom, ze ste kedysi kdesi uverejnili cosi a ste toho majitelmi na vecne veky a nikdy inak, tak si najprv pre istotu precitajte podmienky toho webu. Ano, to je presne ta cast registracie, kde musite nutne odskrtat "Precital som podmienky a suhlasim s nimi", ale 99,9% ludi to nikdy neurobi.

Btw, rovnake tlachanie tu bolo ked Lego urobilo chybu na S@H (to bola ta zamena bateriovych modulov), narobili ste objednavky na hromady kusov (etiku ste vtedy akosi odstrcili bokom hoci vam bolo uplne jasne ze sa jedna o chybu), TLC vam objednavky stornovalo, a potom sa tu ako kraliky mnozili nazory, ze zalogovane objednavky su zavazne, pravne vymahatelne a pod taraniny...
Howgh.

Pod tohle se můžu podepsat, ztotožňuji se s názory ve všech třech odstavcích. Není tedy důvod to opakovat, ale k něčemu se přeci jen vyjádřím.

Vážně nepochopím to odsuzování muzeí, tím spíš, když se toto ještě ani neotevřelo. Měli byste být rádi, že se tím někdo u nás vůbec zabývá, tím spíš na profesionální úrovni. Myslím, že je to pořád netradiční koníček a to, že se jej někdo rozhodne prezentovat veřejně jako regulérní muzeum, by měl být důvod k radosti. Dotyčný musí mít se zařizováním dost práce, a představte si asi jeho šok, když si přečte reakce těch, které chtěl potěšit. Pokud se vám nezdá způsob vystavení či co, máte přeci možnost použít lístků na názory a návštěvních knih k zanechání vzkazu. V tomto konkrétním případě můžete napsat na internet nebo poslat mail, klidně i za komunitu. Majitel by jistě zejména ve fázi příprav ocenil názory a tipy.

A co se fotek týče, byl bych rád, kdyby někoho má stavba zaujala natolik, že by ji nahrál na své stránky spolu s pochvalným komentářem. Tohle není jen případ stavby, v dnešní době internetu se to týká všeho. A pokud máte pocit, že vás někdo šidí, tak opět: oslovte majitele s tím, ať přidá popisky, a máte vystaráno.
All work and no play make Jack a dull boy.

otaznik

Citace od: Ojík kdy 22.06.2012, 19:13:07
Vážně nepochopím to odsuzování muzeí, tím spíš, když se toto ještě ani neotevřelo.

Můžeš mi konkrétně napsat, kde v tomto tématu bylo muzeum, z hlediska toho, co bude prezentovat, odsuzováno?

Myslím, že si zde pleteme pojmy s dojmy. A to na "obou" stranách. To je velký problém psané komunikace, kdy daný text může vyznít pro každého odlišně (zabarvením, úderností, hlavní myšlenkou apod.).

MLT

Tak mne tady máte  ;) konečně se mi s pomocí administrátora po několika týdnech podařilo získat přístup na fórum. Na fóru jsem pravidelně jako host, sleduji příspěvky a hledám inspiraci :-) Bohužel jsem nebyl první, kdo by Vás o nově otevíraném muzeu informoval, prostě jsem se nemohl zaregistrovat.
Jinak děkujeme za všechny reakce zde na fóru, i když včerejšek byl celkem překvapením......

Touto cestou se tedy omlouvám za zveřejnění MOCů všem těm, jimž to vadí. Při tvorbě webu jsme chtěli ukázat co lze postavit a tak webdesigner pár fotek kdesi stáhl a dal je na web. z webu by mělo být zřejmé, že se jedná o to co lze postavit, nikoli to co bude u nás možné vidět (i když jeto velká škoda). Pokud někomu zveřejnění fotky vadí, nechť nás kontaktuje, ihned ji stáhneme. Rovněž jsme chtěli uvést i "stavitele" ale bohužel nepřístupnosti na fóru jsme neměli žádné kontakty. Budeme na tom v budoucnu pracovat.
Součástí muzea by měly být i pravidelné výstavy MOCů, pokud tedy Máte-li někdo zájem vystavovat či prezentovat svoje stavby, kontaktujte nás na našem emailu, aby jsme se domluvili na podmínkách. Rovněž hledáme i stavitele přímo pro naše muzeum, jeli zájem, hlaste se.

Uvítáme i jakoukoli radu či pomoc při tvorbě vlastní expozice, tak aby to nevypadlo jako v pokojíku bohatého dítěte :-)Nicméně v současné době jsou dokončeny interiéry, čekáme na dodávku zbývajících vitrín a začínáme exponáty instalovat, tak aby se v druhé polovině 7/2012 otevřelo. Díky tomuto záměru se skutečně z koníčka stala "povinnost", nezklamat ty, kteří o muzeum jeví zájem a vše včas a řádně dodělat, tak aby jsme se nemuseli stydět. V podstatě "fyzicky" na muzeu děláme "teprve" pátý týden, tak není na nic jiného skoro čas. Pokud Vás náš projekt zaujal, budeme se těšit na vaši návštěvu či případnou spolupráci popsanou již Výše.

Hardegon

Citace od: MLT kdy 22.06.2012, 21:25:18
Rovněž hledáme i stavitele přímo pro naše muzeum, jeli zájem, hlaste se.

Nejprve děkuji za vyjasnění situace. Zájímá mě ale, co znamená přesněji "stavitel pro muzeum"? Zní to zajímavě...

Luky1987

Citace od: Hardegon kdy 22.06.2012, 21:35:46
Rovněž hledáme i stavitele přímo pro naše muzeum, jeli zájem, hlaste se.

Nejprve děkuji za vyjasnění situace. Zájímá mě ale, co znamená přesněji "stavitel pro muzeum"? Zní to zajímavě...

Souhlas, zní to rozhodně zajímavě, pokud by nebyl problém zapůjčování MOCů na kratší dobu (do dvou měsíců) tak bych mohl klidně pravidelně dodávat nějaké kousky, viz můj Flickr...

otaznik

Uvítáme i jakoukoli radu či pomoc při tvorbě vlastní expozice, tak aby to nevypadlo jako v pokojíku bohatého dítěte :-)

Mně osobně by se líbilo vidět vývoj některých tématický řad, seřazené sety podle let, kdy vyšly, kvalitní popisy, sety i s krabicí a návodem, aby měl návštěvník kompletní přehled o daném výrobku. Popsané zajímavosti, vzácné a raritní sety, přehled vývoje dílů, minifigů apod.

Samozřejmě mít i nějakou část, kde budou sestavené scénky (jako z katalogů blahé paměti), ale i ta dokumentační část je důležitá.

MLT

Co znamená že hledáme stavitele pro naše muzeum ????

- v podtstaě by dotyčný zájemce (zájemci) stavěli pro naše muzeum MOCy na "zakázku". Muzeum bude v Táboře - tak by jsme zde rádi měly nějakou část památek či historického centra z regionu atd.

Colonel32

Citace od: MLT kdy 22.06.2012, 23:11:37
Co znamená že hledáme stavitele pro naše muzeum ????

- v podtstaě by dotyčný zájemce (zájemci) stavěli pro naše muzeum MOCy na "zakázku". Muzeum bude v Táboře - tak by jsme zde rádi měly nějakou část památek či historického centra z regionu atd.

A muzeum zaplatí veškeré náklady spojené s nákupem dílů + provizi pro stavitele?

MLT

Ne, proč ????    ;D

Pochopitelně že ano

Colonel32

Citace od: MLT kdy 22.06.2012, 23:29:46
Pochopitelně že ano

A věříte tomu, že to půjde ufinancovat, pokud to má být v jiném než microscale měřítku? Nebo je muzeum jen hračka financovaná z externího zdoje?