Plave Lego Pirate 4+ ?

Založil Maci, 05.02.2005, 23:17:16

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 6 Hosté prohlíží toto téma.

Maci

Tak jsem si udělala radost a koupila jsem holce za první výzo Pirátský člun kapitána Zlouna.
http://www.peeron.com/inv/sets/7072-1?showpic=906
Samozřejmě, že ho vzala do vody. Kam taky jinam s lodí, že?
Do té bárky ale děsně teče! Páni "dizajnéři" od Lega tohle vůbec nezvládli, koukněte se schválně na ten člun, to vybrání vzadu, to je hotová sabotáž. I když ten člun úplně odstrojím, jde pochvíli ke dnu. >:D
http://www.peeron.com/inv/parts/33129
Holka to ořvala. Loď kapitána Červenovouse má prý normálně plavat, po téhle zkušenosti se ale nějak nepoženu jí koupit.  :-\
Ale je pěkná.
http://www.peeron.com/inv/sets/7075-1?showpic=890

Jindroush

Taky je tu někdo ujetej proti ne-zcela-českým výrazům v LEGO katalozích (namátkou Červená planeta x Rudá planeta, zákruty x zatáčky, Červenovous x Rudovous)?

Jinak tedy Rudovous plave, s motorkem ještě lépěji, ale takňák jsem s tím nepočítal při rekonstrukci koupelny, protože na naši subjektivně velký vaně ta loď udělá vrrrr a je hned na břehu  ::)

Ostatně, je to napsaný na krabici, že má plavat? Protože na Rudovousovi to napsaný je.

Asi budu muset postavit bazén  ;D ;D ;D
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Maci

Holka je teprve čerstvá prvňačka. Zhlídla se ve filmu Piráti z Karibiku. Momentálně se  piráti s minifigurkami nikde u nás neprodávají. Tak jsem jí koupila 4+. Ale nemyslím si, že je to "pseudolego". Všechny kostky jsou normálně kompatibilní s "dospělým legem". Navíc mě na tom setu nalákala ta plachta. Jí vím, že do vody to primárně určené nebylo, to je jen postesk nad drobným nedostatkem. Jinak neplave dobře ani s minifigurkou.
Proč se překládá Barbarossa jako Červenovous a ne Rudovous to fakt nevím, mám to  z Legáčka. ( Možná, že by se ten pirát mohl plést s císařem Friedrichem zvaným  Barbarossa - což fakt není pirát i když jinak pirátský manýry měl  - poslední kruciáda a podobně.)
Krabici s Barbarossou jsem zatím  neměla v ruce a informaci o tom že má plavat jsem zahlídla někde na internetu. Jsem ráda, že si to Jindroushi ověřil. Fakt je stabilní i při plavbě s motorkem a "plným oplachtěním"? To by bylo bezva do bazénu na zahradu! Už asi vím, co za další výzo. ;)

Jindroush

Ono je to spíš naopak - bez motorku se výrazně kymácí, protože je dole dost plochá (malý kýl) a bez zátěže. Možná, že když se do ní naleje trochu vody, tak by to bylo lepší.

Jinak jsme si moc nezaplavali, protože je na naši vanu opravdu velká a kapitán Flint jr. tam chtěl bejt nacpanej s ní  ;D

Re: překlad - prostě si myslím, že ten, kdo to překládá, je nějakej česko-slovenskej 'míšenec'. Něco jako když Bubílková mluví česky.
Redbeard ~ Rotbarts ~ Rudovous. Červená se v tomhle významu prostě nehodí a šlus.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Colonel32

OT

vim ze plavou stare plavaci lode... (asi by bylo divne kdyby neplavaly ;-), ale jednou jsem udelal to, ze jsem do trupu umistil elektromotor, a prez technic soucastky to vyvedl ven a do vody, tam nasadil 3 male vrtulky, a jezdilo se po vane tam a zpatky (bez kapitana Flinta jr.).... to byla zabava

stambi

které lego lodě tedy doopravdy plavou? mate někdo ponětí a dáte dohromady (třeba úplný) seznam? které se vám zdají vhodné na umístění technic-motor pohonu? dík štambi

tazzy

Citace od: Maci kdy 07.02.2005, 10:00:22
Už asi vím, co za další výzo. ;)

Myslím, ze bys to mohla koupit trochu driv, protoze Rudovousova lod s motorkem je myslim limitovana edice ;)