Dotazník - Bluetooth alternativa k Power Functions

Založil PetrBrick, 24.03.2012, 18:41:56

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

PetrBrick

Zdravím technikáři
jmenuji se Petr a jsem jednatelem "Core" developers team. "Core" developers team se snaží vytvořit alternativní bezdrátovou řídící jednotku založenou na technologii Bluetooth pro AFOLy ke kontrole motorů a LEDdiod v systému Power Functions (a také jiné hobby elektroniky). Prosím vyplňte náš dotazník, vaše odpovědi nám umožní "Core" vyvinout správně.

Díky

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHk5MWkwb0RLTHdua1RCX05JaTNyZ0E6MQ

PetrBrick

Také oceníme vaše náměty a připomínky na zaplastování "Core", v podstatě vycházíme z řešení bočních úchytů jako v případě 9V Lego Battery Boxu s 6AA bateriemi viz 3D obrázky.

Pište své názory   ;)

Arheonx

Príde mi to ako super nápad. Niečo podobné už dlho hľadám no furt som sa dostal k NXT a tá nie je 2 krát lacná a zaberá veľa miesta. ;) . Mne chýba k dokonalosti len dáka odľahčená verzia ako je napríklad nabijateľný lego akumulátor hlavne kôli menším modelom. Ale verím, že tento projekt má perspektívu a ak to bude ľahko dostupné tak do toho určite pôjdem.
PS: Prosím aby vývoj appky neostal len u Androidu, ktorý veľmi nemusím ale aby sa dostal aj k iOS-u alebo symbianu

votrelec

Symbian je mrtvy. Android je zaklad, ios zase ja nemusim a bolo by super keby to bolo na windows phone, resp. univerzalne v .net frameworku.

merlog

Stačí, když k tomu zveřejní komunikační protokol. Pak už bude výběr OS jedno. Věty typu Symbian je mrtvý mě poněkud iritují. Žádný jiný systém mě dosud nepřesvědčil, že by byl kvalitnější nebo nabízel víc...

bocak

merlog skúšal si už aj niečo iné? Myslím si že android ponúka lepšie používateľské prostredie - je jednoduchšie ovládateľný. Ale je to len moj názor. Podla mňa by bolo lepšie spraviť to na android, simbian aj i-os.  ;D

Kiko97

Kde má ta krabica nejaké porty na motory a iné.

votrelec

Citace od: merlog kdy 25.03.2012, 13:47:28
Stačí, když k tomu zveřejní komunikační protokol. Pak už bude výběr OS jedno. Věty typu Symbian je mrtvý mě poněkud iritují. Žádný jiný systém mě dosud nepřesvědčil, že by byl kvalitnější nebo nabízel víc...

Z pohladu progamatora to je mrtvy system, kedze nokia ukoncuje jeho vyvoj.

Inak aka bude ta krabica velka a ake bude mat moznosti pripojenia na lego? Co su tie divne kruhove vystupy na bokoch? Bolo by dobre aby v aplikacii boli preddefinovane rozne "rozhrania" na ovladanie (ovladanie auta, vlaku, rypadla) Cize simulacia volanta, pacok atd. A aby sa dali motory konfigurovat, napr ze motor na vystupe 3 ovlada zatacanie, motory 1,3 ovladaju pohon, pripadne spravit aj "automaticku prevodovku". V style, ak posuniem packu nad urcitu uroven zapne sa dalsi motor (zapojeny cez diferencial).

PS: Kedze sa z lega zatial neda postavit normalny sposob zatacania, nakupte modelarske servo motory, prezlecte ich do lego kabatu a predavajte to ako volitelne prislusenstvo. :) Myslim, ze toto chyba kazdemu technic modelarovi, co stavia auta.

merlog

Citacemerlog skúšal si už aj niečo iné?
Samozřejmě že zkoušel. A vždy se vrátil zpět. Prostě nejsem přítelem dotekových telefonů a pokud chci telefon klasické konstrukce, nemám s Androidem ani iOS šanci. Uznávám, že do budoucna je Symbian mrtvý, ale je stále spousta lidí, kteří jej používají.
Ale jak jsem už psal, pokud zveřejní komunikační protokol, aplikaci si pro svojí E90-tku napíši sám  :P

Zajímalo by mě, jak to bude s distribucí. Český trh je pro takovéhle specifické zařízení malý. Myslím, že pokud se zařízení prosadí ve světě, nebude nouze o aplikace pro všechny platformy.

dwo

Až budete mít po technické stránce nějaký uchopitelný koncept, rád se k tomu blíže vyjádřím, popřípadě i nabídnu pomocnou technickou/obchodní ruku.

Když pominu funkce, líbilo by se mi, kdyby vlastní logika a baterie byly dvě různé oddělitelné krabičky, s možností připojit i originální batery boxy (klidně i více zdrojů napájení). Velikostí by to vyhovovalo pak všem.

btw: byznys kejs máte? možná by to napovědělo jaké jsou rozměry vašeho projektu..

PetrBrick

Citace od: Arheonx kdy 25.03.2012, 01:16:31
Príde mi to ako super nápad. Niečo podobné už dlho hľadám no furt som sa dostal k NXT a tá nie je 2 krát lacná a zaberá veľa miesta. ;) . Mne chýba k dokonalosti len dáka odľahčená verzia ako je napríklad nabijateľný lego akumulátor hlavne kôli menším modelom. Ale verím, že tento projekt má perspektívu a ak to bude ľahko dostupné tak do toho určite pôjdem.
PS: Prosím aby vývoj appky neostal len u Androidu, ktorý veľmi nemusím ale aby sa dostal aj k iOS-u alebo symbianu

Core bude mít možnost být napájeno vašimi draze koupenými Lego akumulátory, nezústaneme u Androidu.

Prosím specifikuj lehko dostupné.

PetrBrick

Citace od: Kiko97 kdy 25.03.2012, 14:31:46
Kde má ta krabica nejaké porty na motory a iné.

Zdravím, vstup na konektory bude "nahoře" tj. obrázek Core03. Vzhledem k  tomu, že Lego Group má na PF konektory patent musíme vytvořit vlastní verzi konektorů (budeme vás zde informovat).

PetrBrick

Citace od: votrelec kdy 25.03.2012, 14:58:47

Inak aka bude ta krabica velka a ake bude mat moznosti pripojenia na lego? Co su tie divne kruhove vystupy na bokoch? Bolo by dobre aby v aplikacii boli preddefinovane rozne "rozhrania" na ovladanie (ovladanie auta, vlaku, rypadla) Cize simulacia volanta, pacok atd. A aby sa dali motory konfigurovat, napr ze motor na vystupe 3 ovlada zatacanie, motory 1,3 ovladaju pohon, pripadne spravit aj "automaticku prevodovku". V style, ak posuniem packu nad urcitu uroven zapne sa dalsi motor (zapojeny cez diferencial).

PS: Kedze sa z lega zatial neda postavit normalny sposob zatacania, nakupte modelarske servo motory, prezlecte ich do lego kabatu a predavajte to ako volitelne prislusenstvo. :) Myslim, ze toto chyba kazdemu technic modelarovi, co stavia auta.

Připojení na Lego Technic system - právě to řešíme s jistými AFOLy, opět s přihlédnutím k patentům firmy Lego.
Toto je PRELIMINARY, teď už je jisté, že Core bude disponovat axis holes ve dvou směrech. Právě diskutujeme zda-li použít filozofii Lego Battery Box 9V s bočním uchycením.

(Ty "divné kruhové výstupy" jsou Technic holes vizuálně upravené, tak aby příliš nepřipomínaly Technic holes.)

Rozměry krabičky jsou v dotazníku v otázce týkající se rozměrů krabičky na druhé straně.

Děláme vše pro to, aby jste byli s ovladači spokojeni. Pište jaké jsou vaše požadavky na ovladače.  ;)

Servomotory bereme na vědomí.

PetrBrick

Dodatek
1.ne o všem zde mohu mluvit (zatím)
2.jsem velmi zaneprázdněný, mé odpovědi mohou být "spěšné"

PetrBrick

Citace od: PetrBrick kdy 25.03.2012, 23:41:14
Citace od: votrelec kdy 25.03.2012, 14:58:47

Připojení na Lego Technic system - právě to řešíme s jistými AFOLy, opět s přihlédnutím k patentům firmy Lego.
Toto je PRELIMINARY, teď už je jisté, že Core bude disponovat axis holes ve dvou směrech. Právě diskutujeme zda-li použít filozofii Lego Battery Box 9V s bočním uchycením.

(Ty "divné kruhové výstupy" jsou Technic holes vizuálně upravené, tak aby příliš nepřipomínaly Technic holes.)

Rozměry krabičky jsou v dotazníku v otázce týkající se rozměrů krabičky na druhé straně.

Děláme vše pro to, aby jste byli s ovladači spokojeni. Pište jaké jsou vaše požadavky na ovladače.  ;)

Servomotory bereme na vědomí.

Otázka
nebude náhodou malý PF servomotor v technic setu v druhé polovině roku? 

Kiko97

Nie je to servo motor, ale motor s RTC - Return to centre.

PetrBrick

ahoj
myslíš, v .net frameworku pro osobní stolní PC nebo .net compact framework pro netbooky a smartphone? přijde mi zvláštní, že by někdo chtěl ovládat Core z PC

Citace od: votrelec kdy 25.03.2012, 07:48:30
Symbian je mrtvy. Android je zaklad, ios zase ja nemusim a bolo by super keby to bolo na windows phone, resp. univerzalne v .net frameworku.

MeNadruhou

Chci se zeptat, asi nejen já, jak to vypadá s tím jádrem? je nějaký pokrok směrem k "budeme ho vyrábět", nebo to směřuje spíše k "je to projekt nad naše síly" ?
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

votrelec

Citace od: PetrBrick kdy 09.04.2012, 15:41:11
ahoj
myslíš, v .net frameworku pro osobní stolní PC nebo .net compact framework pro netbooky a smartphone? přijde mi zvláštní, že by někdo chtěl ovládat Core z PC

Citace od: votrelec kdy 25.03.2012, 07:48:30

Vase API by som urcite robil na compact frameworku (kedze sa tu bavime o androidoch, ios, symbianoch). Cize windows phone. Ked to uz bude v compacte, tak to moze niekto pouzit aj na PC.
PS: Inak urcite by som este s tym jadrom pockal, a zahrnul do toho aj podporu novych servo motorov co maju prist v lete.