(Vlastní) Truck trial 2012 S1

Založil Měch, 23.03.2012, 14:56:54

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Měch

Představuji vám svůj vůz pro závody Truck Trial 2012. O pohon se stará Buggy motor, zatáčení Medium motor. Auto má výkyvnou zadní nápravu pomocí točny z R2-D2.

Při stavbě jsem dbal převážně na vysoký podvozek. Hlavní problém s tím spojený je hodně vysoké těžiště. Toto jsem vyřešil přidáním zátěže do předních kol. V každém je teď 110 g rýže  ;D.
Náprav mají několik nestandardních vylepšení. Prvním z nich je převod navíc. Tím jsem dostal hnací osu hodně vysoko. Druhým  je použití Visorak torsa pro portálové nápravy. Použití tohoto dílku byl základní nápad pro stavbu tohoto auta, snad se mi to osvědčí.
Předloha je Avia 4x4 která jezdí opravdický Trial.
PS: od eNTyho neopakuju, předlohu jsem měl vymyšlenou o hodně dřív než se tu na Kostkách objevilo jeho auto.

Teď trochu parametrů:
Rozvor: 26 st
Šířka: 25 st
Hmotnost. 1180 g
Přední stoupavost: asi 55°
Zadní stoupavost: tady to bude míň, cca 45°
Boční náklon: 40°
Rejd 45°
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

eNTy

Moc pěkný, je vidět, že ti jde modelařina výrazně líp než mně. Co se technické stránky týče, tak to vypadá hodně super, ale už je to asi druhé LTTT auto, kde vidím v pohonných rozvodech tenké 12/20 bevely. Osobně jim moc nevěřím, máš to dobře otestované?
A ta stoupavost 70° je tedy opravdu impozantní, to se mi skoro nechce věřit. Na jakém materiálu?
Rejd je 45° nebo 90°?

Měch

Rejd je 45° na každou stranu. Tenké 12 bavely jsou opravdu dříči, jezdil jsem na nich celou minulou sezónu a praskl mi jen jednou když jsem zadní kola slepil chemoprenem (aby neklouzal ráfek) a zkoušel vyjet kobercové schody. Navíc minulou sezónu jsem neměl za bavelama druhý převod, tenkrát to byl jen 8-> 24, letos je to 12->20 + 8->24.
Stoupavost jsem zkoušel na prkýnku s ručníkem. Na prkýnku bez ručníku sjíždí už při cca 35°.
Fotky

Fairytale

Moc pěkné . Konečně někdo ,kdo si myslí že vetší rozvor je + i když záleží na tom co si pro nás Petr vymyslí za tratě. Já vůbec nestíhám stavět ... podvozek je hotový (rozvor 28) ale nějak si nemohu určit předlohu podle které udělám kabinu.

otaznik

Z fotek se zdá, že vozidlo nesplňuje pravidla o nárazníku (je moc vysoko).

Měch

Ano nárazník, minulý rok jsem ho měl úplně a naprosto stejně jako teď a nebyl problém, ale když jsem ho stavěl letos, tak je o půl-liftarmu nad kolem. Proto jsem pod něj připevnil ještě na každou stranu jeden půl-liftarm. Tímto směřuji dotaz na petera jestli to tak může být.
Fotky

peter

Nárazník by měl pravidla splňovat v celé své délce. Přidání 1/2 liftarmů je sice dobré, ale úplně nestačí. Z mého pohledu bych Ti doporučil ještě vyměnit ty tiles 1xN, které máš zpředu po celé délce Technic bricků za 2xN.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.