Aha, tu je: http://www.stadlerrail.com/en/references/db-regio-ag-db-deutschland/
Ale stále som si nie istý, či to bola predloha pre 7938. Strecha by sedela, ale bočné okná a pantograf nie. Tá 7938 bude najskôr asi kombinácia hneď troch typov! 
A když dáte na střední článek POLOPANTOGRAF (a vyndáte ty diesely), je z toho eins zwei tatranská Barónka

No a když tomu zase zakulatíte čumák, je z toho Delfín.
...Zatial pri každom LEGO (elektrickom) vlaku som viacmenej identifikoval pôvodnú predlohu…
Mohl by ses tedy prosím s námi podělit, jaký vzor / pravzor má
4559 ?
Žlutý expres z banánové republiky či Jančurovy dětské sny? Přepravovat lidi v obytných kontejnerech

Na pasažéry žlutého vlaku čeká ve stanici žlutý náklaďák, aby je zavezl tam, kam žlutý expres nejezdí.
POHODLÍ NADEVŠE…místo toho aby cestující přestupoval, přeložíme ho i s kupéčkem z vlaku na žlutý kamion

Co bylo předlohou mého úplně prvního lego setu
4511 ?
Podle kabátu mě to táhne na dálný východ, šacuju to na JR East
A jde vůbec přesně identifikovat soupravu?
A není náhodou malým dětem jedno, jestli pod stromečkem najdou model Talentu, Stadlera, Bombardier nebo Pesu? Jasně, velkým dětem (=Afolům) to nemůže být jedno!
Myšlenka je jasná, interpretace navíc zohledňuje to, pro koho je vláček určený.
Já myslím, že i kdyby byl příští vlak sebedokonalejší červený Deltic (i bes pantografu), ten malý Fritzek tomu stejně bude říkat Ludmila

Že TLC nenavrhne model dle skutečnosti, chápu. Z hlediska hratelnosti mě ale daleko víc mrzí, že krom Emeraldu zcela vymizely u vagonů otevírací dveře.