(Vlastní) Skalní hrádek Xuxa

Založil Ryxe, 30.01.2012, 21:12:32

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Colonel32

Přiznám se, že přes i záplavů chvalozpěvů, je pro mně toto dílo těžkým zklamáním, protože absolutně popírá fyziku sněhu.

Vzhledem k tomu, že jsou tam rampouchy, nejedná se o čerstvý sníh, ale o sníh, který již chvíli taje, proto také je velká část střechy již bez sněhu. Jenže to jak bude sníh ze střechy klouzat je úměrné sklonu střechy.  Takže je dost nereálné, aby se sníh ještě držel na slope 75, když na většině míst už zklouzal ze slope 45.

Systematik

Citace od: Colonel32 kdy 09.02.2012, 14:45:10
Přiznám se, že přes i záplavů chvalozpěvů, je pro mně toto dílo těžkým zklamáním, protože absolutně popírá fyziku sněhu.

Vzhledem k tomu, že jsou tam rampouchy, nejedná se o čerstvý sníh, ale o sníh, který již chvíli taje, proto také je velká část střechy již bez sněhu. Jenže to jak bude sníh ze střechy klouzat je úměrné sklonu střechy.  Takže je dost nereálné, aby se sníh ještě držel na slope 75, když na většině míst už zklouzal ze slope 45.
Hmmm... jestli ono to nebude tím, že v LEGO vesmíru je možné leccos...  :D

P4tr1cius

Citace od: Colonel32 kdy 09.02.2012, 14:45:10

A čo keď práve na strechu (šikmejšiu napriek tomu s viac snehom) padá väčšinu dňa tieň, z blízkeho štítu hory, ktorý siaha ďaleko vyslašie ako spomínaná strecha? Čo keď..?

mirek

Skalní hrádek XuXa, dávám ne jeden palec nahoru, ale oba. Vynikající. Až mě z toho zebe.

Colonel32

Citace od: P4tr1cius kdy 09.02.2012, 18:55:22
A čo keď práve na strechu (šikmejšiu napriek tomu s viac snehom) padá väčšinu dňa tieň, z blízkeho štítu hory, ktorý siaha ďaleko vyslašie ako spomínaná strecha? Čo keď..?

To, že by z jedné strany měl být sníh roztátý mnohem více než z druhé vzhledem k pohybu slunce během dne už jsem ani psát nechtěl.

Dost dobře si ale nedokážu představit horu umístěnou tak, aby na větší věž většinu dne šel stín a na menší většinu dne svítlo slunce. 

Mr. Cube

Bylo to prostě velice zafůkané a najednou je zde obleva, tak to všechno sjíždí dolů. Akorát jsou to fotky a ne video, takže to není vidět.  ;D

FilipS

Sem jedinej, komu tohle přijde fakt absurdní? Řešit "fyziku sněhu".  ::)

Colonel32

Kdybyste mě nezkoušeli ubít argumenty jak to čistě náhodou mohlo vzniknout, mohli jsme zůstat u jednoho příspěvku že se mi to nelíbí, protože to nedává smysl.

Ryxe

Samozřejmě C32 má na svou kritiku a dá se říci oprávněnou nárok. Nicméně, při stavbě jsem opravdu nepřemýšlel nad fyzikou sněhu. Stavím, jak se mi to líbí, i když to vždycky není úplně reálné. Jak jsem již jednou psal. Snažím se, aby mé stavby vycházely z reálných staveb, nicméně spoustu prvků si upravuju tak, aby se mi to líbilo. Každý máme holt jiný styl, někdo se drží přesně reálií, jako třeba linhi, někdo si to upravuje podle svého vkusu a případné nereálné drobnosti ho tak neiritují, hlavně když se mu výsledný výtvor na pohled líbí, někdo staví jen podle vlastních představ a na reálnost nehledí vůbec. Jak tuším poznamenal jednou Colonel, nedá se zavděčit všem ;)

Systematik

Tady je jedna vinětka s rampouchama, ale mám dojem,
že jsou to nějaké dodělávky od Brickforge... http://www.flickr.com/photos/carterbaldwin/4331744796/in/photostream/