podpora akcí (výstav soutěží kostek.org) společností Lega

Založil peki, 27.01.2012, 12:19:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Luky1987

Citace od: peki kdy 15.02.2013, 08:40:23
Citace od: Hana129 kdy 15.02.2013, 08:37:19
V každé kategorii (City, Trains, Castle, Technik, viněty......) by mohla být vyhlášená soutěž o nejlépe prezentovaný MOC, např. půl roku.

Přidal bych ještě Space/SW. Ještě k tomu slovu "nejlépe prezentovaný", předpokládám že je myšleno vy smyslu jako nejlepší MOC v dané sekci za určitě časové období.

Mohl bych jako svůj Space MOC prezentovat své dílo pro Lipno? >:D

Hana129

Ano, pokud by jsi ho přihlásil. Jednou podmínkou by však bylo, že MOC nebude zárověň přihlášený do jiné soutěže na kostkách. TZN, že např. díla z FBC by zároveň nesoutěžila i v MOC období (ty by byly vyřazeny).

Raistlin M

Citace od: Hana129 kdy 15.02.2013, 08:49:19
Pro všechny, ale především pro děti se zatím snažím vymyslet nějakou soutěž ve stavění na eshopu, ale  půjde o hodně uvolněná pravidla a taky to nebude pravděpodobně soutěž "vyhodnocovací", ale losovací. Hodnocení si v tom případě nedovedu představit  ;), spíš jde o to ty děti zapojit.
Soutěž mohu propojit s kostkami nebo alespoň určitě budu na kostkách informovat.
Jenže toto má být soutěž pro kostkaře, či dokonce jejich děti. Bylo by určitě nefér porovnávat je s běžnými zákazníky a obecně si myslím, že by se soutěže, které mají podporu TLC neměly rozhodně být motány s obchodními aktivitami kohokoliv z nás.

Hana129

#183
Já sety pro děti  nechci a propojovat to s mými obchodními aktivitami,  taky né (to asi bylo špatně napsáno). Bude to nezávislá soutěž, jen chci říct, že bude a děti se mohou zúčastnit jinde. Ani tyto sety od TLC bych nedávala do soutěže dětem, nechala bych je afolům. 
O dětském koutku, už se tu nejednou diskutovalo, ale moc podporovatelů se tady nenašlo.  ;)

Raistlin M

Citace od: Hana129 kdy 15.02.2013, 09:24:39
Já sety pro děti  nechci a propojovat to s mými obchodními aktivitami,  taky né (to asi bylo špatně napsáno). Bude to nezávislá soutěž, jen chci říct, že bude a děti se mohou zúčastnit jinde. Ani tyto sety od TLC bych nedávala do soutěže dětem, nechala bych je afolům. 
O dětském koutku, už se tu nejednou diskutovalo, ale moc podporovatelů se tady nenašlo.  ;)
Já jsem si to myslel, jen to nebylo tak jasně napsáno, tak jsem se raději ozval. To, co jsem navrhoval bylo hlavně o našich dětech.
Co se soutěží na shopech týká, mám s nimi špatnou zkušenost, protože tam se hlasuje a znám pár maminek prudek, co bombardujou lidi kolem sebe, aby jim hlasovali. Dokonce to bývá soutěž maminek a ne dětí a vyhrávají ty nejšikovnější prudičky a ne nejšikovnější děti. To samozřejmě vůbec nesoudím, jak to máš, nebo budeš mít Ty, jen podotýkám, jaká je má zkušenost a proč bych nerad jakékoliv propojení.
Pokud bude nějaká rozumná soutěž i jinde, tím lépe, ale soutěží pro děti není nikdy dost.

Hana129

#185
Jsme se trošku odklonili tak zpět  ;).

Těch kategorií je nakonec 9:
Castle
Model team
Space
SW
Technic
Town
Train
Vignettes
Ostatní

Přidělit do každé něco, tak jsou sety rozprášeny hned.  ;)

peki

Citace od: Luky1987 kdy 15.02.2013, 09:01:34
Mohl bych jako svůj Space MOC prezentovat své dílo pro Lipno? >:D

Pokud to bude stát zato tak jo  ;D

Zatím je to ve stádiu úvah (i když zde není příliš diskutujících).  Představa je odměnit "Nej" stavbu/stavby z dané oblasti/sekce.  Pokud někdo staví a prezentuje stavbu na kostkách tak se "automaticky" kvalifikuje. Tohle by mohlo být hodnocení "TOP" stavitelů.

Ozvalo se několik lidi se zajímavým nápadem na soutěže menšího rozsahu řekněme v kategorii "skoro pro každého".

Zajímavý je i nápad se soutěží pro KFOL či "naše" děti.

Když to sečtu a podtrhu, tak:
=====================
cílem diskuse je domluvit se na nějakém způsobu rozdělování podpory kterou od Lega dostaneme. Způsobem, který bude motivovat něco dělat, prezentovat podporovat a rozvíjet komunitu . Podpoří zábavu a zapojení více AFOLů/členů, bude v gentlemanském duchu - "není důležité vyhrát ale zúčastnit se".  

peki

Citace od: Hana129 kdy 15.02.2013, 11:02:46
Jsme se trošku odklonili tak zpět  ;).

Těch kategorií je nakonec 9:
Castle
Model team
Space,SW
Technic
Town,Train
Vignettes
Ostatní

Přidělit do každé něco, tak jsou sety rozprášeny hned.  ;)

No ono to není zase tak hrozné:
Castle
Technic
To jsou určitě samostatné kategorie.

Potom bych vzhledem k počtu stavitelů klidně sloučil.
Town a Train
Space a SW

No a pro vignetess bych spíše zorganizoval nějakou soutěž.

Čili kategorie 4  ;)

Marty713

Osobně jsem pro.

Například (ale opravdu jen například) můj projekt Star Wars v mini a micro měřítku, Komlukův Endor Landing Platform a Lucrehulk společně s nezapomenutelným Martinovým (Robbed) ARC-170 byly snad jediné významnější příspěvky do tématu Star Wars za poslední rok!

Když si vezmete, kolik setů a jak rozsáhlou SW kampaň TLC poskytuje, je to sakra bída na ofiko československé LEGO fórum.

peki

Má někdo zájem? využije to někdo?
==========================
Hello and Good Afternoon LUG Community,

I hope this message finds you each well and ready to celebrate the holidays with friends and family. As we move into 2014, we are happy to announce the continuation of our LBR AFOL Shopping Day! Working closely with our colleagues in LEGO Brand Retail, we have developed a program for The LEGO Group to show its appreciation and support for the AFOL Community.



All LEGO Brand Retail stores, globally, will offer 4 opportunities in 2014 for AFOLs, who are members of a LEGO recognized LUG, to receive a 15% off discount.

How will the store employees know that you are a member of a LUG? The Community Team has developed a small, easy to adhere sticker that will be distributed to each and every recognized LEGO User Group. These stickers are to be placed on the front of the participating member's LEGO VIP card (see attached picture). To participate in the AFOL Shopping it is necessary to have a VIP card with a sticker! Your sticker will be valid for all of 2014 as well as 2015. This offer will only be open to AFOLs who are a VIP member as well as LUG member, no exceptions. To learn more about the VIP program, please visit: http://vip.lego.com. For a LUG to be considered "recognized" the group must be in contact with the LEGO Community Team via the appropriate local community team representative.

Meaning if you're reading this, you're likely already recognized. Each group will be provided with an allotment of stickers in January directly from the LEGO Community Team. We expect you to request enough to cover your current members as well as anticipated membership growth throughout the year. Once you receive your supply you will not have another opportunity to request additional stickers until January 2015. The Brand Retail team has selected (4) four days in 2014 to offer this opportunity to the AFOL community, (1) one each quarter. The dates will differ between regions globally. Please review the terms & conditions for the European LBR Stores:

-   Every AFOL participating the AFOLs Shopping will get 15% discount plus use of VIP Card. There will be no additional discount on SALE or discounted Articles.
-    The discount may be applied to no more than 1 of each LEGO Exclusive/Expert Set and to no more than 3 items per person on all other products.
-   The individual purchases limit is 2,000 EURO incl. VAT before discount (or GBP 1600 or DKK 15,000 incl. VAT before discount).   
-   Discounts are non-transferable, valued on regular priced in-stock items (not valid towards the Shop and Ship program) and as stated cannot be combined with any other discounts, coupons, or offers.
-   The Store Manager reserves the right to place additional quantity limitations on any product at any time, including complete exclusion of certain products as necessary based upon inventory levels.
-   Discounts are offered solely for the personal use of AFOLs (no friends, family or any other) and not for resale.
-   This discount information should not be posted/blogged/shared with the general public. Doing so will jeopardize the continuation of the program.
-   This discount is not valid with LEGO Shop-at-Home and applies to LEGO Brand Retail Stores only.

The strongest points here to emphasize are that the product purchased using this discount is under no circumstances to be resold. The second is that this information cannot be shared with the general public. You are welcome to pass along the information to your LUG via your forums and private mailing lists but it may not be shared on major fan sites or blogs. This program has been developed to show appreciation to the AFOL community, not the general public. Failure to comply with either may result in the termination of the program.

The exact 2014 dates will be communicated in a separate message as soon as possible.

Please respond to your appropriate Community Team representative by Friday December 20th with a postal address, as well as number of stickers your group will need. Questions, comments and concerns are welcome. Thank you for your continued support!

Regards,

=============================
nejpozdějí v pátek 20.12 musím nahlásít počet zájemců


Ondrej

Je u nás vůbec někde obchod, kde by se to dalo uplatnit?

Anatyt


milanv

No tak já např. poměrně pravidelně jezdím do Norimberka a předevčírem jsem strávil v tamním oficiálním LEGO shopu snad hodinu. Samozřejmě nevím, jestli bych tam dokázal nakoupit i za/pro víc lidí (vysvětlit prodavačům, že jsem ne jeden, ale třeba sedm AFOLů). Ale hlavní otázka je, jestli je to vůbec zajímavá nabídka: o 15% nižší ceny než v oficiálním LEGO shopu jsou snad ceny normálně běžné, spíš jedny z těch vyšších, ne?
Pán na Žlutém hradě

juraj

Tak ja by som zaujem mal.

Mňa skôr zaujíma, či sa to dá využiť hoci kedy alebo len v určitých termínoch. Nemecký AFOLovia vraveli, že túto možnosť majú 2 krát do roka v určitý deň a hodinu. Alebo by pre nás stačilo isť v ľubovolný deň a ĺubovoĺný obchod?

peki

V rámci podpory Lugu na rok 2014 dostaneme mix stavebnice a 22 000 Lego kostek (základní bricky) které je možná navolit dle přiložené tabulky.

Stavebnice jsou a budou na podporu aktivit kostek/AFOlu tedy soutěže, akce atd. Můžete nesvrhovat zde nebo SZ co by jste chtěli v rámci kostek zorganizovat.

Kostky bylo by fajn pokud by mohlo vzniknout něco trvalého a bylo součástí propagace kostek na výstavách.

Mozaika?
Socha? (základní bricky bychom mohli v rámci jiné podpory /sice ze peníze/ doplnit o speciálními kostky, pokud by na sochu bylo potřeba) 

Foton

Pokud mozaika, tak bych byl pro průhlednou.
Socha by také šla, ale čeho/koho? Sv. Václava?
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Kuba

#196
Citace od: peki kdy 17.01.2014, 09:19:09

22 000 Lego kostek (základní bricky) které je možná navolit dle přiložené tabulky.


Jaké tabulky?

pokud by šlo vybrat barvy:

nebylo by ani marné kostky využívat pro společné projekty, jako byla loni castle bitva. Zelené a hnědé kostky by šly využít do těchto projektů na stavbu terénu. Modré třeba zase na vodu, šedé na skalky a zříceniny. Tedy pokud by o to budoucí účastníci společných projektů jevili zájem...

milanv

Já si myslím, že bychom ty kostky měli použít na něco, co se dá použít vícekrát a zároveň co bude reprezentovat Kostky.

Když jsem přemýšlel, co by to mělo být, tak mě napadlo něco mezi mozaikou a sochou: trojrozměrné (plastické) logo kostek o šířce cca 2,5 metru. To by mohlo být u vchodu do nových výstav, na stěně hlavní haly výstav atp.

A pokud bychom se chtěli vyblbnout, tak bychom ho pak mohli ozvláštnit drobnými detaily, ideálně nějakými legračními jako šplhající minifigové-horolezci atp. Prostě něco, co by bylo navíc a zaujalo by to diváky - a rozesmálo.
Pán na Žlutém hradě

peki

Citace od: milanv kdy 17.01.2014, 13:11:55
Já si myslím, že bychom ty kostky měli použít na něco, co se dá použít vícekrát a zároveň co bude reprezentovat Kostky.

Jindra zkusí udělat návrh mozaiky


peki

Dostal jsem krabici dílků na přehrabování pro účastníky Lego hospody. Letos vím o:
Praha
Plzeň
Brno

Budou i jinde?

Potřebuji vědět na kolik hromádek to mám rozdělit.

danyboy


Chairudo

Dalo by se ještě v rámci Lipna nebo jiné výstavy koupit se slevou nějaký větší set?
Chtěl bych koupit Simpsons-House, ale 5000kč je docela dost  :)
http://shop.lego.com/en-CZ/The-Simpsons-House-71006

popřípadě kdyby někdo věděl kde se dá sehnat levněji :)
díky
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

peki

Citace od: Chairudo kdy 27.02.2014, 15:37:32
Dalo by se ještě v rámci Lipna nebo jiné výstavy koupit se slevou nějaký větší set?
Chtěl bych koupit Simpsons-House, ale 5000kč je docela dost  :)
http://shop.lego.com/en-CZ/The-Simpsons-House-71006

popřípadě kdyby někdo věděl kde se dá sehnat levněji :)
díky
Nedalo, protože jste chtěli nákup kostek. Nicméně loni při nákupu 20 setů se slevou nešlo také koupit úplně všechno (včetně dle mého názoru naprosto normálních setů). Čili s největší pravděpodobností by to stejně nedopadlo.

Abych nalil trochu optimismu, 2 sety jsem objednal z jiné podpory (ještě je v ruce nemám) bude se o ně soutěžit na Lipně. Jeden půjde do kategorie zakázková stavba. Jeden do kategorie nezakázková stavba. Pokud tedy dorazí. Potom to vyhlásím oficiálně.

linhi

Hospoda - Jihlava? Také by jsme s Danem a pár okolníma afolama mohli hrabat? Nebo že by jsme to udělali v Hradci?