(Vlastní) zámek Rokýskov

Založil yanice, 17.01.2012, 17:00:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

yanice

Vasanův příspěvek mne dokopal k tomu, že vložím taky svůj první. Zámek Rokýskov stojí na místě zpustlého hradu, z něhož se zachovala jen kuchyň a zbrojnice (historii místa nemám ještě podloženou ::), chci k tomu napsat pohádku pro neteř).  Začala jsem stavět asi před týdnem a narozdíl od mých přechozích (a nereprezentovaných) výtvorů neustále přestavuji. Vkládám jen pár fotek kuchyně. Foceno Canonem IXUS 75, na makro...prozatím nejlepší z možností, co jsem našla, budu si muset přečíst návod.
Na poslední fotce vypomáhá u pece kastelán a průvodce v jedné osobě (zatím bez jména). Nemám správné figy a tak jsem se ocitla až v dnešní době, kdy je zámek opraven. Zaměstnanci obecně prospěšné společnosti právě finišují s přípravami na slavnostní otevření.

Justin

Ahoj,
vyzerá to veľmi pekne, pekné detaily. Najlepšie vyzerá krájanie mrkvy. Už aby sa dali zohnať oranžové round tiles.
Tie pracovné dosky aj podlaha vo vedľajšej miestnosti si pýtajú nejaké tiles na seba, dosť je to kontrastné v porovnaní s prvkami, ktoré sú study nemajú.
Budeme neskôr vidieť aj ďalšie časti zámku?
J.

otaznik

Život v kuchyni vypadá opravdu velmi dobře, jsem zvědavý na další obrázky.

yanice

to Justin - urcite tam prijde nejaka podlaha, je to takova "technicka" mistnost. Udirna, vylevka, vchod do sklepa.

Pokusim se dnes jeste nafotit, co mam rozestavene - vstupni halu a schodiste, zbrojnici a knihovnu, se kterou si hraju uz asi tri dny a neustale bouram a prestavuji.

frantoka

Pekné detaily miestnosti, veľmi živé , ako skutočné, teším sa na ďalšie obrázky  :)

Justin

Citace od: yanice kdy 19.01.2012, 12:29:43
Pokusim se dnes jeste nafotit, co mam rozestavene - vstupni halu a schodiste, zbrojnici a knihovnu, se kterou si hraju uz asi tri dny a neustale bouram a prestavuji.

to znie veľmi sľubne, už aby to bolo nafotené

J.

PS: zaujímavé by bolo vidieť aj fotky z jednotlivých verzií stavby, ako sa menila a čo sa vylepšovalo.

yanice

Děkuji za ohlasy.

ach, kuchyň je jediná už opravdu hotová. Tak fotím i průběžný stav.

Dnes zbrojnice (pohled z budoucího pokoje správce), ještě tam nejspíš přibude stůl a lavice, a nějaké ohrazení, aby návštěvníci neosahávali exponáty. Ve zbrojnici a v přilehlém pokoji přebývalo 6 vojáků, osobní stráž pána zámku.

Vstupní hala, z čelního pohledu, na schodech právě pokládá jeden ze zaměstnanců koberec (mám málo červených tiles 1x2). Ještě to pak vezmu z druhé strany, aby byl zarolovaný koberec vidět. Vlevo je vchod do zbrojnice a chodba do kuchyně. Vpravo vchod do knihovny a pravděpodobně do hostinského pokoje nebo hudebního salonu. Podlaha ještě není hotova, opět málo tiles, takže musím něco vymyslet.

Knihovna - tři hodiny jsem strávila nad tím, jak uchytit globus. Nevlastním nic ohebného, takže představa globů ve Strahovské knihovně nebo v NK musela stranou. V ideálním případě bude mít knihovna patro s balustrádou a tajné dveře. Xkrát jsem předělávala podlahu, původně jsem plánovala jen nahodile barevné řady, ale trpím neuvěřitelnou úchylkou na souměrnost a pravé úhly (což bude ve stavbě nepochybně vidět).

Ještě...za kuchyní, kde jsou ještě vidět study, je schována udírna.

yanice

ps, u globu, prosím omluvte ten černý pruh vzadu....počítač. Teď nový díl Big Bang, venčení a pak si můžu hrát, dokud nepadnu. Ta knihovna mi nedá spát. Zkouším do ní vymyslet kachlová kamna, ale zatím nic moc.

Justin

cizí kamna:
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=3301201

Na klasické zámocké kachle ale chýbala tá správna fareba, a niektoré časti sú dosť veľké v porovnaní k minifigovi, najlepšie by bolo všetko zložiť s 1x1 tiles a 3 plates na seba namiesto brickov. Pri tom by sa dala aj skombinovať správna farebnosť.

J.

Aki

Justin

myslel som na niečo takéto (po anglicky sa tomu nadáva tile oven)
http://www.pbase.com/image/4586085

ale malo to byť asi toto  ;)
http://www.cesky-kamnar.cz/files/resized/sporaktxt-01_800.jpg

to sa stavia tuším ešte ľahšie, samé tiles a nejaké tie dvierka

J.

yanice

hej, to jsou presne ony. Včera jsem to zavrhla, ale ještě to zkusím.

yanice

Tak mé megalomanské představy vzaly za své. Chtěla jsem udělat stěny ve stylu Haddon Hall (http://pridenprejudice.proboards.com/index.cgi?board=general&action=display&thread=24), dřevené obložení, ale trpím akutním nedostatkem hnědých kostek i plates. Patro ještě přibude, ale bude to jen maličká galerie.
V knihovně se dalo popíjet, samozřejmě číst a studovat nebo se jen tak povalovat s knihou a sklenkou v ruce. Na čtecím pultu je vystavena stará mapa a další je zarámovaná na zdi (místo mapy by byla lepší nějaká prastará kniha). Vedle sofa jsou tajné dveře do další místnosti.
- průhled z haly do knihovny...foceno přímo od podlahy
- celkový pohled (z čelní strany budovy)
- detailnější pohled na posezení ....nad pohovku by měl přijít ještě obraz
- celkový pohled II.
- a ještě jednou sofa, tentokrát i se sloupy

Justin

Ja byť minifig, tak sa tam necítim dobre, lebo je tam málo miesta, chcelo by to zväčšiť rozmery miestnosti. Detaily sú pekné, kvetina vyzerá super. Pod pohovku by som dal tiles.
Stĺpy by som nepoužil, kvôli malým rozmerom miestnosti. Ak teda nemá otvorenú vrchnú časť do prvého podlažia. 

J.

yanice

to je fakt, že je to docela klícka. Právě mně mrzel ten utopený globus. V přízemí mám ještě 2x tolik místa, tak to přesunu. V dalším plánovaném pokoji můžu řešit podlahu jinak. Zatím mám moře času a můžu vymýšlet. A třeba se vrátím ještě k těm kamnům.

yanice

nemuzu aktualizovat, nebot mi Ceska posta odmitla vydat balik proti nahradnimu OP...jako bych snad mohla za to, ze mi vyprsela obcanka. Na vyjadreni mych pocitu tu neni ani smajlik. >:D
Tak jsem se tesila, ze si dneska budu hrat. :'(

Aki

Citace od: yanice kdy 01.02.2012, 16:55:36
Ceska posta odmitla vydat balik proti nahradnimu OP
Ty nemáš pas?

Colonel32

Spíš ho nenosí běžně u sebe a než by to pro pas stihla otočit, tak uš pošta zavírala.

Aki

A proč bych měl na poštu znovu běhat, stačí říct, že to chci znovu doručit domů...

Shi-So

Citace od: Aki kdy 02.02.2012, 21:08:39
A proč bych měl na poštu znovu běhat, stačí říct, že to chci znovu doručit domů...

He, ty asi neznas ceskou- prazskou postu  >:D
Jsi cely den doma a vecer najdes listek, ve schrance, ze balik nelze dorucit, neb byl dum uzamcen (schranka je samo za temi uzamcenymi dvermi  ;D )
A ze by nekdo aspon zkusil zmacknout zvonek????  :'(

FilipS

CitaceJsi cely den doma a vecer najdes listek, ve schrance, ze balik nelze dorucit, neb byl dum uzamcen
Koukam, že to v Praze je běžná praxe  ;D stává se mi to pokaždý....

nerow

Tak tuhle situaci ještě v uvozovkách závidím. Bydlím v jednom údolí, kde jsou jen cca 3 objekty. A pošta není schopná ani doporučený dopis doručit a končí různě v sousedových schránkách. A balíky? Ty se záhadně ztrácejí. Kvůli tomu si musím balíky komplikovaně nechat posílat někam jinam, kde to pošta bezpečně najde.  ::)

Mr. Cube

Stížnost na konkrétní pracovníky. Pošta jsou konkrétní lidi.

yanice

Citace od: Mr. Cube kdy 03.02.2012, 16:58:06
Stížnost na konkrétní pracovníky. Pošta jsou konkrétní lidi.

ono to nebylo tak jednoduché ::) Bez dokladu nevydají - a mám jen náhradní doklad o OP (nikoliv ztraceném, ale jen mu skončila platnost), pas už prošlý, po Evropě jsem jezdila právě na OP. Řidičák ve svém pokročilém věku stále ještě nevlastním. Doma jsem zůstat nemohla a důchodcům v baráku to nesvěřím. Chtěli by si se mnou potom povídat a to nestrpím. A zákon o občanských průkazech hovoří jasně. Náhradní doklad není veřejná listina, tudíž celý měsíc čekání je člověk de facto nesvéprávnou osobou. Nemůže podepsat smlouvu, vyzvednout dopis (při představě nějakého doporučeného úředního dopisu se mi dělá špatně).
Nicméně, musím jít do školy podepsat smlouvu a dnes jsem se ujistila, že můžu přijít jen s tím náhradním dokladem. Takže záleží na tom, jak je moc je úřad či úředník byrokratický. Dopisy si tam vyzvedávám už 12 let a rozhodně mne tam znají.
Takže neznalost zákona neomlouvá, ale bývala bych ocenila od úřednice městské  části alespoň upozornění. Po deseti letech mne opravdu nenapadlo, že bych měla něco vědět. Tedy...napadlo, v den, kdy jsem šla na poštu. Ale balíček už mám a od zítra pokračuju.
Přesunula jsem knihovnu, zvětšila a mám hrubý interiér hudebního salonu. Fotky zatím nic moc, po večerech se mi to špatně fotí.
Uff, napsala jsem toho nějak moc.

Colonel32

Řidičák vám nijak nepomůže, ten pošta ignoruje. Jen občanka nebo pas.

yanice

Citace od: Colonel32 kdy 07.02.2012, 19:00:42
Řidičák vám nijak nepomůže, ten pošta ignoruje. Jen občanka nebo pas.

takže to mi ještě chtěli vyjít vstříc  ;D, nabízela jsem jim ještě kartu do práce a fotku na kreditce, ale neprošlo to.

yanice

po útrpném čekání se balíček oklikou ke mně nakonec dostal. Čímž ještě jednou děkuji Haně129 za vstřícnost. ;)
Knihovna přesunuta, ještě mně dnes čeká podlaha. Finální podobu dostala vstupní hala - s pamětní knihou k podpisu. V hudebním salóně, kde začíná prohlídkový okruh I, právě začne představení. Pan kastelán zahraje na flétnu, k pianinu usedá jeho milá, se kterou se dělí o managerské povinnosti (najmout si dneska hudebníky stojí majlant). Publikem jsou žáci, kterým se učitel snažil zpříjemnit nudné hodiny povinné hudební výchovy. Vzadu se, jak je zvykem, schovávají flákači a drsňáci, co vyvádějí kraviny, což pan učitel nese nelibě.
Nad harfou jsem strávila tři večery, hledala jsem inspiraci na netu, ale nic mne neoslovilo (např.http://www.classic-castle.com/forum/viewtopic.php?f=13&t=5637&start=0).

yanice

a ještě pár narychlo udělaných fotek - předělaný vstup do kuchyně a sklepa. Teď je na řadě finální verze knihovny a dostavění přízemí.

Hana129

Pěkně se to rýsuje, jsem ráda, že jsem mohla podpořit další stavitelku, tady na kostkách! Přeji hodně trpělivosti k postavení celého zámku.  ;)

yanice

pár dalších fotek. Podlaha do knihovny musí počkat na další dodávku. Chtěla bych tam hodiny, ale všechny pokusy vypadaly příliš mohutně, tak tohle je prozatím nejjednodušší varianta, i když ta velikost mi stejně moc nesedí (v poměru ke knihovnám).
V pokoji pana kastelána musím ještě přidat nějaký binec, má to být spíš místnost pro všechno. Od papírování až po uskladnění rozbitého inventáře. Pokoušela jsem se o lihový vařič (alespoň myslím  :), jsem zhýčkaný turista, trampování a podobné výlety mne minuly) do pokoje, aby při úřadování nemusel odbíhat do kuchyně. 
Celkový pohled se vším stavebním bincem okolo (zapalovač použít nehodlám). Ze vstupní haly vedou podél schodů dvě chodby. Levou se jde do kuchyně, pravá kopíruje knihovnu a slouží jako sklad. Dá se z ní vytápět knihovní krb a též tam vedou malé schody do patra.
Jak to vidí minifig (od zbrojnice, přes halu ke dveřím do hudebního salonu).