Záhadný 10187

Založil Anatyt, 27.12.2011, 12:23:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Anatyt

Nadelil som si pod stromček na inzerát kúpený MISB 10187. Krabica bola na pohľad normálne zabalená od výroby, zaplombovaná. Hneď po rozbalení ma zarazila prvá vec - set obsahoval 2x aršík samolepiek. To ma vzhľadom na kvalitu samolepiek samozrejme potešilo. Avšak pri podrobnejšom skúmaní sáčkov som postupne nachádzal sáčky, ktoré evidentne do tohoto setu nepatria. Čo bolo ale menej príjemné, bolo to, že tam chýbali dieliky, ktoré tam byť mali. Zaujímavé je, že nešlo o chýbajúce celé sáčky, ale chýbali dieliky, ktoré mali byť obsiahnute v sáčkoch, pretože počet sáčkov 10187 sedel. Dielov mi chýbalo cca 70. Nejde o žiadne rare diely, skôr úplne bežné. Pravdepodobne váha pri vážení sedela, a tak krabica prešla kontrolou. Alebo šlo o zmätok a krabica bola vyradená.
Záhadou ale sú práve tie sáčky, ktoré do setu nepatria. LEGO 10187 bolo vyrábane len v roku 2008. Po skúmaní obsahu týchto sáčkov na BL som zistil, že 1 pochádzá zo setu 4644 z roku 2011 a 2 dokonca zo setu 4440 z roku 2012 !!! Tie 2 ďalšie sáčky s červeným obsahom dokonca nesedia do žiadneho zatiaľ známeho LEGA. Veľmi by ma zaujímalo, ako sa tieto sáčky dostali do setu z roku 2008 ?

votrelec

Mne sa stalo nieco podobne len jedenkrat. Ked som mal pomiesane diely z minisub a minibager. Nedalo sa postavit samozrejme ani jedno z toho. Mozno podla vahy diely sedeli.
Ale, ze tam mas sacky z buducnosti, tak to netusim v com je figel.

johnik007

Já jsem postrádal pod stromečkem naštěstí jen jeden dílek v setu 10211... Nějak už Lego není to, co to bývalo dříve...
Nejsou ty červené dílky náhodou ze setu 7938 z koncového vagonu  ???

Anatyt

Nie, lebo je tam LGB Tile 1x3.

germik

Citace od: Anatyt kdy 04.01.2012, 12:06:49
Nie, lebo je tam LGB Tile 1x3.

No nevím teda, ale nikde ji tam nevidím ??? Je tam plate 1x3 LBG a pak asiže tile 1x2 v LBG (ledaže by teda byla nějak přikrytá...
No ale je to zajímavé, to jo  ;D Nemohl by to bejt prostě jen nějaký ftípek? Nevím jak je přesně zadělanej ten Brouk, ale zas takovou práci ho rozdělat a zase dát dohromady dát nemůže, ne? ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Anatyt

Máš pravdu Germik - je to tým padom asi z toho setu 7938. Ale záhada je to aj tak - lebo bol tam balíček zo setu z roku 2012. No a 2x samolepkový aršík (čo potešilo). ;)

germik

NO, tak záleží, kdy jsi ho koupil - jestli až někdy teď později (před Vánoci) tak asi pro někoho nebyl problém tam těch pár sáčků (včetně těch 2012-kových (kterých se ale určitě tou dobou pár po světe toulalo) dát... ;)
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Anatyt

Áno, pred Vianocami. Ale krabica vyzerala korektne zapečatená. Zas nemal som v ruke prvú krabicu. Neviem, no...

germik

No, logicky - v roce 2008 (tj ve výrobě) tam pytlíky z roku 2012 prostě dát nemohli (leda bychom teda žili v Matrixu, a dopředu by znali všechny budoucí sety >:D) - tudíž je tam dal někdo jiný 8) ;)

Achad

Citace od: Anatyt kdy 04.01.2012, 17:16:34
Áno, pred Vianocami. Ale krabica vyzerala korektne zapečatená. Zas nemal som v ruke prvú krabicu. Neviem, no...
S tím originálním zapečetěním bych byl opatrný. Už nejednou se mi stalo, že se mi prokazatelně zcela nové pečetě bez problémů rozlepily (naposledy z Pixmanie u Grand Emporium, dříve tuším i u hasičské zbrojnice) a původně přitom byly bez problémů (po nákupu jsem je kontroloval). Tím ovšem nechci tvrdit, že to někdo udělal záměrně.
Když tak nad tím přemýšlím, modulární domy nebo brouček - všechno to jsou velké sety pečetěné tou průhlednou pečetí... Holt možná nekvalitní.