Uhodnete kolik to váží?

Založil Chairudo, 12.12.2011, 19:23:46

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Chairudo

Zdavíčko lidičky, řeším jistý nepříjemný problém a byl bych rád za každý váš názor.
První hromádka váží 2,5kg, druhá 4kg a čtvrtá 6,5kg.

Zajímalo by mě kolik si myslíte že váží hromádka 3 a 5

Díky za váš čas
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Cavelon

Tipujem cca 5 a 6 kg.

votrelec

Ale ak to chces kupovat, tak to kup ale lacno. Taketo zakladne kocky kupis za par supov.

Chairudo

Citace od: votrelec kdy 12.12.2011, 19:44:53
Ale ak to chces kupovat, tak to kup ale lacno. Taketo zakladne kocky kupis za par supov.

No já koupil hromádku 5 bez udané váhy, můj odhad byl 7-8kg a přišla mi hromádka 2 (4kg) proto bych chtěl znát názor více lidí kolik si myslí že 3 a 5 váží. Hromádku 3 prodejce nabízel jako *** zatím nezveřejním, rád bych znal váš názor a poté proti prodejci patřičně zakročit. Děkuji

votrelec

Tazko povedat, takto zhora ked to je odfotene. On to mohol mat v rozlozene v "tensej" vrstve ako ty.

Chairudo

Citace od: votrelec kdy 12.12.2011, 20:24:29
Tazko povedat, takto zhora ked to je odfotene. On to mohol mat v rozlozene v "tensej" vrstve ako ty.
To mohl, ale pochybuji že by tím udělal hromádku 2x větší, to samé s hromádkou 3.
A ven tedy s tím druhým číslem, hromádku 3 prodejce nabízel jako 3kg - prodal za 1700kč protože to vypadá, že je toho hodně. (já typuji skutečnou váhu cca 6kg a že šidí množstvím aby lépe prodal). Hned nad ní je moje hromádka 4kg (já ji koupil za 900, nebyla uvedena váha - on nechtěl moc prodělat tak mi poslal jen půlku)

Takže podle něj by měly být váhy hromádek 2,5   4   3   6,5   a   4

Váš názor? lže prodejce nebo se pletu já?

otaznik

Pokud sis nevyžádal bližší specifikaci (váhu) předem, tak jenom vaříš z vody a na tvém místě bych se na prodejce ani neobracel.
Ber to jako zkušenost pro příště, kdy se na podobné věci budeš ptát před tím, než přihodíš.

P4tr1cius

Aj keď som ešte LEGO va váhu nekupoval, v každom prípade si myslím, že je povinnosťou, každého seriózneho predávajúceho, uvádzať ČO a V AKOM MNOŽSTVE predáva, zvlášť keď sa jedná iba dieliky. Aby každý kupúci vedel, čo má možnosť kúpiť.

otaznik

Citace od: P4tr1cius kdy 13.12.2011, 11:05:47
Aj keď som ešte LEGO va váhu nekupoval, v každom prípade si myslím, že je povinnosťou, každého seriózneho predávajúceho, uvádzať ČO a V AKOM MNOŽSTVE predáva, zvlášť keď sa jedná iba dieliky. Aby každý kupúci vedel, čo má možnosť kúpiť.
To je samozřejmé, ale o tom tato diskuze není.

GNOSIS

Citace od: P4tr1cius kdy 13.12.2011, 11:05:47
Ano je pro prodejce a i pro kupujícího lepší dopředu vědět jaká je hmotnost, ale povinnost to není. Zrovna já hledám a kupuji takové nezvážené hromady. První co mne zajímá je ale váha a hned píši prodejci otázku kolik to váží. Někdy po mém dotazu prodejce k uvedené hromadě dopíše hmotnost (většinou u aukcí). Jednou se mně dokonce stalo, že skutečnost byla vyšší než co udával prodejce, kdy ze 7kg bylo 12kg...