Colossal Castle Contest IX - devátý ročník největší světové hradařské soutěže

Založil gearcs, 09.11.2011, 20:02:10

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

gearcs

S mírným zpožděním přínáším nějaké ty informace pro potencionální stavitele, kteří si troufnou. Překlad kategorií má na svědomí z většiny Robbed, děkovné SZ adresujte jemu ;) Jen dodám, že stavby do kategorií, pokud není jinak dáno, by se měly vejít na dvě spojené baseplate 32x32 nebo jednu 48x48. Letos se sám pokusím zapojit...

Odkaz na classic-castle: http://www.classic-castle.com/events/contest/cccontest9/prizes.html
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Skrytý poklad - Postav tajnou skrýš pro velký poklad. Zahrnuje nápady jako jeskyně pokladů, potopené lodě, nebo tajné dveře do místnosti s pokladem.

Přepadení bandity - Postav scénu zobrazující nájezd banditů. Například plenění kláštera, přepadení vojáků v terénu nebo plenění vesnice.

Rytířův úkol
- Postav tři výjevy dobrodružství rytíře. Nápady zahrnují zabití draka, hledání svatého grálu, porážka banditů nebo pomoc nevinným.

Obléhací zbraň - Postav středověkou obléhací zbraň. Zahrnuje katapulty, trebuchety, beranidla a obléhací věže.

Poustevníkova chatrč
- Vybuduj tajné útočiště pro vyděděnce. Například kouzelníkova chatrč, tábor forestmanů nebo chatrč poustevníka.

Středověké svátky - Vytvoř scénu z vašeho oblíbené středověkého svátku. Nápady zahrnují Saint Patrick's Day, Shrove Tuesday, May Day, Saint Crispin's Day, nebo All Hallow's Eve. (Co tyto svátky znamenají si už dohledejte sami...)

Mýtické stvoření - Vytvořte si vlastní scény zobrazující mýtické zvíře. Nápady zahrnují dračí poklad, Minotaurovo bludiště, nebo Kyklopův ostrov. Custom dílky povoleny.

Realistický castle fig - Vytvořte si vlastní castle figurku. Nápady zahrnují rytíře, mnichy či rolníky. Custom dílky povoleny.

Fantasy  castle fig - Vytvořte si vlastní castle fantasy postavu. Nápady zahrnují kouzelníky, elfy a víly. Custom dílky povoleny.

Různé - Kategorie pro vše, co se nehodí do ostatních kategorií. Tato kategorie nemá omezení velikosti.

Dřevěný hrad - Postav dřevěný hrad bez kamenů. Zahrnují několik dřevěných prvků, jako jsou motta, palisády, vrata domů a pevnůstek. Minimální velikost by měla být 32x32, maximální velikost není stanovena.

Hrad - Každý hrad by měl obsahovat bránu, boční věže, nádvoří, interiéry budov. Detaily, jako jsou terénní úpravy, vodní příkop, padací most, padací mříž jsou podporovány. Minimální velikost by měla být 32x32, maximální velikost není stanovena.

Mistr stavitel - Tato cena bude udělena staviteli, který vstoupí do 6 nebo více kategorií a má nejvyšší skóre.

P4tr1cius

V každom prípade Ti prajem hodne zdaru.

Prezeral som minulé ročníky a v CCC VII sú teda luxusní výhercovia (teda ich diela). Ale čo má v tejto veľkej sútǎži poriadne prekvapilo, je absolútne slabá úroveň cien. Je mi jasné, že autori sa predovšetkým do takejto súťaže prihlasujú kvôli prestíže, presvedčeniu a iným pohnútkam, ale keď vidím že za výhru v jednej z kategórii je maličký a starý setík s dvoma figami, je mi do plaču.

Hardegon

Citace od: P4tr1cius kdy 09.11.2011, 21:37:25
Prezeral som minulé ročníky a v CCC VIII sú teda luxusní výhercovia (teda ich diela). Ale čo má v tejto veľkej sútǎži poriadne prekvapilo, je absolútne slabá úroveň cien. Je mi jasné, že autori sa predovšetkým do takejto súťaže prihlasujú kvôli prestíže, presvedčeniu a iným pohnútkam, ale keď vidím že za výhru v jednej z kategórii je maličký a starý setík s dvoma figami, je mi do plaču.

I ty malé setíky bývají pro každého hradaře velkým lákadlem. Navíc jsou z docela starých sérií a já nikdy neviděl mezi cenami nějaký, který by se mi nelíbil.  :)

Ale co považuju za to hlavní, je právě ta prestiž. Nevím jak ostatní místní hradaři, ale jen ten pocit, že se člověk měří s nejlepšími na světě, je úžasný, natož se umístit. Sám své pomyslné "místo na bedně" na třetím místě z minulého roku považuji za svůj dosavadní největší lego-úspěch. (Co asi cítí Legáček na prvním v elitní kategorii :D)

P4tr1cius

Prezeral som minulé ročníky a samozrejme pozeral som, či neuvidím aj nejaké známe nicky tu z kostky.org. Na mojú veľkú radosť som objavil teba a Legáčka. V každom prípade gratulujem.

Ale aj tak mi nedá nepoznamenať, že na celosvetovú súťaž, je úroveň cien viac ako smutná. Prestíž je samozrejme prioritou, ale určite by každého potešila aj pekná a hodnotná cena zodpovedajúca meritu a vážnosti CELOSVETOVEJ SÚŤAŽE.

A tiež mi tam chýba galéria všetkých diel, všetkých súťažiacich (no možno som ju ešte nenaťukal). ???

Robbed

Soutěž pořádají AFOLové a ne TLC ::). Ceny jsou od dobrovolných dárců. Naopak si zaslouží velké uznání a ne posměch.

Viz pravidlo číslo 3:
http://www.classic-castle.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=11937
Citace3. Refrain from criticizing the rules, guidelines, categories, or prizes. If you don't like how the contest is run, feel free to run your own. But do not put down those who are doing so already. There is no need to complain about the categories, as no one is forcing you to enter. Even if you don't like them, look at them as a challenge. You will be surprised at the creativity inspired by a restrictive category. As for prizes, remember that donors are giving away Lego they could have kept. Hearing people ridicule the prizes they donated may make them reconsider doing so in the future.

P4tr1cius

Ak teda narážaš na mňa (zjavne asi áno), tak ja som písal, že je to smutné, rozhodne som sa neposmieval. Nieje ani čomu.
A som presvedčený, keby sa poriadatelia súťaže trocha viac snažili, čomu by bolo za výsledok aj hodnotnejšie ceny (nejaký sponzori, darcovia, rodičia,... PREBOHA VEĎ IDE O CELOSVETOVÚ SÚŤAŽ!!!), určite by to motivovalo aj ďalších geniálnych staviteľov. Myslím tých, ktorých nezaujíma prestíž z účasti na takejto súťaži, ale potrebujú inú hnaciu silu (napr. peniaze, veľké hodnotné sety ako výhru,....).

Colonel32

Mluví na tebe, a jasně ti řekl, že se máš se svými útoky na soutěž CCC uklidnit. Teď jsem nucen ti totéž zopakovat jako moderátor sekce CaP.

P4tr1cius

Vyjadril som svoj názor, nevidím v tom nič zlé. Som rád, že vôbec takáto súťaž existuje. A prajem jej ešte plno úspešných ročníkov.

Negatívne som sa vyjadroval IBA k úrovni cien. Toť vše. A som presvedčený, že nie som jediný s týmto názorom. Nielen zo skupiny pasívnych úcǎstníkov tejto súťaže ("pozeračov") ale aj z aktívnych staviteľov.

V každom prípade ak sa to niekoho dotklo (aj keď naozaj netuším akým spôsobom by aj mohlo) tak sa ospravedlňujem.

Colonel32

Citace3. Refrain from criticizing the rules, guidelines, categories, or prizes. If you don't like how the contest is run, feel free to run your own. But do not put down those who are doing so already. There is no need to complain about the categories, as no one is forcing you to enter. Even if you don't like them, look at them as a challenge. You will be surprised at the creativity inspired by a restrictive category. As for prizes, remember that donors are giving away Lego they could have kept. Hearing people ridicule the prizes they donated may make them reconsider doing so in the future.

Inu, lidé jsou různí. Sám jsi to někde jinde chválil. V tomto případě ti ale všichni říkáme, že soutěže nemusí být jen o penězích. A to proč by se tvoje kritizování cen jako malých a bezvýznamných mohlo dotknout jsem ti vyznačil v tom textu tučně. Doufám že to samé nenapíšeš i v angličtině přímo na stránky soutěže CCC.

Daniel

Díky. Mohu jen potvrdit, že na ceně nezáleží. já jsem třeba vyhrál hrad (7946 King's Castle), který se dal koupit v ČR dokonce z 3000 za 1500Kč. A to byla relativně větší cena - i když musím říct, že starší, menší setík o dvou figách, bych dostal radši ;).
Ale jak jsem psal...o ceny v této soutěži opravdu nejde...pocit toto vyhrát je nad tisíc cen... 8)

Jo a jasný, že hodně štěstí všem stavitelům z ČR,SR v tomto ročníku!!! :)

gearcs

Jak říká Dan, starší a menší setík udělá mnohdy větší radost. Já vyhrál na CCC 2008 staré hradní figurky a byl jsem štastnej jako blecha, kvůli nim jsem si tu kategorii vybral, i když jsem už jednou ten samý set měl. Byly ve špičkovém stavu :o  Jinak v téhle soutěži opravdu vůbec nejde o ceny, ale o to, že je to jediná soutěž s takovou konkurencí a poměřit síly se světovou špičkou - kdy jindy se to komu naskytne? Na krásné stavby je to soutěž opravdu bohatá, na konci prosince bývá smršť castle staveb, která vydá minimálně za ostatní měsíce roku, ale spíš ještě víc. Už teď se těším.  ;D

P4tr1cius

Chlapi, asi som sa nedostatočne (resp. zle vyjadril).

VÁŽIM si každého užívateľa tu na fóre od pasívnych až po aktívnych.
VÁŽIM si o to viac, každého staviteľa ktorý sa rozhodne svoje diela verejne prezentovať. Nielen si vážim ale aj OBDIVUJEM.
ABSOLÚTNY OBDIV majú odomňa stavitelia fantastických diel (Gearcs, Legáček a ďalší). A držím im samozrejme palce v ďalších súťažiach. Nech čo najlepšie reprezentujú seba, Kostky.org, naše Krajiny.

Moje posledné vyjadrenie k inkriminovanej téme:
Jediné, čo nemožem stále pochopiť, je už z mojej strany zmieňovaná totálne slabá úroveň cien. Čo ide na vrub jednoznačne organizátorom. (Nie som nejaký "múdrak", čo iba tára a nevie o čom) Viem veľmi dobre, že v dnešnej dobe nájsť sponzorov alebo iných darcov vôbec nieje jednoduché. Ale keďže sa jedná o CELOSVETOVÚ SÚŤAŽ, takéto všeobecné ospravedlnenie sa nemôže prijať. Do súťaže sa predsa zapájajú ľudia z celého sveta. A nieje predsa možné, že jedna z prvých cien má hodnotu 8,- EUR. Čo potom druhé, tretie a ďalšie miesta???!
Vyjadroval som sa iba k oceňovaniu, NIE K PRESTÍŽI. Aj keď som jenoznačne presvedčený, že ak by sa organizátori trocha viac posnažili a rapídne zvýšili úroveň cien, aj PRESTÍŽ vo svete (a nielen v komunite LEGO fandov) by išla ešte rapídne hore. A ako som už písal, určite by sa zúčastnili aj ďalší geniálny stavitelia, ktorí si na prestíži nezakladajú (pretože sú určite aj taký).

To je všetko čo som chcel svojimi príspevkami vyjadriť. Na nikoho som nechcel v žiadnom prípade útočiť, v žiadnom prípade som nehcel zhadzovať úroveň súťaže (pretože osobne organizujem každý rok jednu "neinternetovú" súťaž, a viem čo to obnáša).  
Snáď teraz už budem lepšie pochopený, a stotožnia sa s mojím názorom aj iný užívatelia.
V každom prípade ďakujem za "oponenciu".

Ešte raz VEĽA ZDARU našim reprezentantom v súťaži.

P4tr1cius

Tak, teda prezeral som všetkých (zatiaľ) súťažiacich, ale z tohto kostola, http://m.flickr.com/#/photos/43547163@N08/6378220161/, som padol na zadok. Kostol CHURCH OF SAINT JUDAS, súťažiaci v prvej kategórii HIDDEN TREASURE. Bezkonkurenčný.

gearcs

Takže jenom rekapitulace, jak letos dopadli Češi:

1.místo: Robbed (aka thire5) - K4, Gearcs - K2
2.místo: Hardegon - K2, Radegast - K12
4.místo: Justin (aka justin_1) - K8, Robbed - K10

K a číslo odpovídá pořadí kategorie z prvního příspěvku.

Odkaz na vítěze na stránce CC: http://www.classic-castle.com/events/contest/cccontest9/winners.html

;D Colonel: Že má Justin také čtvrté místo opomínáš omylem nebo úmyslně?  >:D  (Pro ty, co nevědí viz poslední komentáře vlákna Grond  ;D ;D ;D)

Tolik míst jsme zatím nikdy neobsadili, je to důkaz, jak jdou v průběhu let kostky.org nahoru. Gratuluju ke všem umístěním a obdivuju i ty stavby, které se neumístily!

Hardegon

No ty vole!  :o Češi jsou fakt nějak nahoře. Gratuluju všem zúčastněným. Moji favorité, gearcs a Robbed, jsou přesně na té pozici, kde jsem je tipoval. Ještě jednou gratulace.

Colonel32

No spíš šlo o to, že p4tricius byl k Hardegonovi přehnaně kritický v PBC, tak jsem chtěl vědět jestli mu vadilo dílo nebo Hardegon jako takový. A druhá věc je že tím justinem jsem si nebyl jistej že to je on a neměl sjem čas to hledat.

P4tr1cius

Citace od: Colonel32 kdy 21.02.2012, 21:36:22
No spíš šlo o to, že p4tricius byl k Hardegonovi přehnaně kritický v PBC, tak jsem chtěl vědět jestli mu vadilo dílo nebo Hardegon jako takový. A druhá věc je že tím justinem jsem si nebyl jistej že to je on a neměl sjem čas to hledat.

Som P4tr1cius a nie p4tricius!
A nemyslím si, že som bol k Hardegon-ovi príliš kritický, napísal som iba ako som to videl, ale rozhodne nie príliš kriticky, pretože tam ani nebolo čo príliš kritizovať, veď skončil na veľmi dobrom mieste.

Colonel32

FilipS

Připojuji se k gratulacím   :)

Když sme u komolení nicků, nejsem Diddy- podprůměrný raper, ale Diidy a docela vážně uvažuju o změně za neco normálního.  ;D

Micho

Všetkým oceneným úprimne gratulujem a dávam im svoje uznanie a obdiv!  8) 8) 8)

Vždy si rád prezerám diela v sekcii Castle & Pirates, táto časť nášho fóra dosahuje špičkovú úroveň. Už od prvej výstavy vo Svitavách to boli nádherné diela (Aki, Colonel, Stambi, Linhi ...). Aj ďalšie výstavy ukazovali neustále rastúcu úroveň. Súčasné ocenenia sú toho dôkazom. Teším sa na ďalšie super diela našich kolegov.  :D

PS: Stále si spomeniem na monštruózne a detailne prepracované dielo Chadziho -
Black Falcon's lake Keep - construction  Som úprimne zvedavý či ešte stoji a či bolo dokončené podľa predstav staviteľa. Škoda, že bolo tak ďaleko (Rumunlandia).  ;)

Daniel

Hoši, obrovská gratulace vítězům, druhým, třetím, ... Prostě všem co se odhodlali něco postavit a poslat to tam :)

Colonel32

Robbed

Připojuji se ke gratulacím  :D letošní ročník se opravdu vydařil :).

Možná by nebylo marné udělat i přehled českých a slovenských úspěchů z předchozích let.

Mr. Cube

Hardegon

Jen tak pro zajímavost. Na jedné z plzeňských hospod jsme mluvili o úbytku lidí v CCC v posledních letech. Následující graf jsem vytáhl z debaty o letošním ročníku.

123 účastníků a 294 staveb ve 12 kategoriích.

Modrá - účastníci
Fialová - MOCy

Colonel32

Robbed

Právě mi dorazil tento setík, jsem velice potěšen, je to pro mě velká čest :D. Možná si ho dokonce vystavím na poličku jakožto můj první castle set ;D.
Rovněž velký dík Colonelovi za jeho darovaný kredit.