(vlastní) Zetor Crystal 8011

Založil thenevsova36, 12.10.2011, 15:22:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

thenevsova36

Ahoj,
chtěl bych vám představit můj první model. Je to traktor Zetor Crystal 8011, který spadá do nulté série unifikované řady UŘ II. Má atmosferický dieselový řadový čtyřválec, který má 80 koní a jako opravdový Zetor má poháněnou jenom zadní nápravu. Ale výfuk, který jsem mu postavil není na kapotě, jak to má být, ale na straně, kde ho má jenom verze s turbem (10011). Jinak za svůj život prodělal ještě dvě modernizace, a to z 8011 na 8111 (jedničková série - ta už měla výfuk na boku, ale zase měla jinou kapotu a kabinu) a z 8111 na 8211 (dvojková série - ta měla zase uplně jinou kabinu). A teď technická stránka mojí lego verze. O pohon se stará jeden XL motor. Přední náprava je kyvná a zatáčí pomocí M motoru. Vzadu je tříbodový systém pro uchycení příslušenství, který se zvedá pomocí dvou pneumatických pístů. Vzadu se také nachází hnací hřídel pro pohon příslušenství. K traktoru jsem postavil vlečku a obracečku. Moc dílů už mi nezbylo, proto vlečka vypadá tak divně! K traktoru jdou ještě přidělat dvojmontáž, ale zapomněl jsem je nafotit.

+velký rejd
+velká síla
+nevypadá nejhůř

-chybí uzávěrka diferenciálu
-hnací hřídel nelze vypnout (pokud traktor jede, hřídel se točí)
-přední náprava není moc pevná

VIDEO(4. 8. 2012 - odkaz opraven)
http://www.youtube.com/watch?v=UHJWb18rKrw&feature=plcp

Bery

Pěkné, jednoduché a dobře učesané. Jenom ta přední náprava, uchycení kola se mi nezdá nejmoudřejší.  :)
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Anatyt

Měch

MOc hezké, ale zrovna teď tu máme malý problém s místem na foru. Co kdyby jsi vybral tak max. 4 fotky, dal je do prvního příspěvku a zbytek uložil třeba na Brickhelf.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

thenevsova36

Citace od: malý Měch kdy 12.10.2011, 15:57:07
MOc hezké, ale zrovna teď tu máme malý problém s místem na foru. Co kdyby jsi vybral tak max. 4 fotky, dal je do prvního příspěvku a zbytek uložil třeba na Brickhelf.
No jo, ale než to schválí bude to chvíli trvat. A navíc nejsem tam ani zaregistrovaný, takže to bude taky nějaká ta chvilka.

Ivansliz

Přidávám se s chválou. Nádherné dílko.  ;)
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Plutoone

No tak to je po mně. Odpověděl jsem a naskočily fotky, které se mi nedařilo nahrát ???

thenevsova36

Citace od: Plutoone kdy 12.10.2011, 17:37:13
Mně se traktor též líbí, jen bych asi z vleku sundal ty 2 rezervní kola ve předu.
Korba je kratší než podvozek, takže trčí dopředu. Kola jsou tam jen pro zamaskování. Mě se tam taky moc nelíbí, potom hodím fotku bez nich.

otaznik

Citace od: Plutoone kdy 12.10.2011, 17:38:03
No tak to je po mně. Odpověděl jsem a naskočily fotky, které se mi nedařilo nahrát ???
Tak je smaž nebo dej tam, kam patří.

Ivansliz

Plutoone: Souhlasím s otaznikem. Teď tu všichni sušíme "hubu"(pardon za ten výraz) a každý bajt místa je vzácný.  ;)
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Plutoone

Moon

Moc pěknej MOC, určitě by si zasloužil i video ;)  (a kvalita fotek je OK)
Přijdte si zahrát MineCraft: mc.urnaweb.cz:8888 Moje BS galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=Mooning

thenevsova36

Ještě jsem trochu upravil vlečku a obracečku (fotky možná později) a na videu dělám. ;)

grohl

Jednoduchý a dobře rozponatelný model. Chválím i barvu traktoru.

thenevsova36

Přidáno video!!! Odkaz v prvním příspěvku.

Kiko97

Video je dobré a príde ďalšie alebo prečo je tam coming soon. Nejako mi nedáva zmysel prečo sa ten traktor tak rýchlo rútil tým kopcom, veď motor by to mal zbrzdiť  alebo to bol taký strmý alebo to možno urobil diferenciál. A máš tam chybu nie čekeho ale českého.  ;)

thenevsova36

Tak tady je Zetor Crystal 8011 V2. Vylepšil jsem zadní hydrauliku, protože jsem nebyl spokojený s tou starou a pak ještě pár drobností. Potom jsem postavil takové univerzální přípojné zařízení do lesa, no a protože se blíží zima tak ještě zadní radlici.
Po schválení fotky na BS!

otaznik

Citace od: thenevsova36 kdy 25.11.2011, 18:31:15
Tak tady je Zetor Crystal 8011 V2. Vylepšil jsem zadní hydrauliku, protože jsem nebyl spokojený s tou starou a pak ještě pár drobností. Potom jsem postavil takové univerzální přípojné zařízení do lesa, no a protože se blíží zima tak ještě zadní radlici.
Po schválení fotky na BS!
A ten nástavec (zařízení), který vidíme na třetí fotce, existuje i v reálu?
BTW: ten bílý provázek vypadá strašně!

thenevsova36

Ano, má to jedem chlap u nás ve vesnici. Jiný provázek jsem nenašel, ale už mám nový.

Bery

To je drát, k čemu je ten provázek přivázanej?  ::)

thenevsova36

Jojo, původně byl ten provázek na navijáku tak jsem si vyrobil háček ;)

Bery

Sorry, ale drátovat to se mi zdá dost amatérské.  :-\

thenevsova36

Nevim co je amatérského na háčku. ???

Bery

thenevsova36

Ale lego háček nemám. Je to určitě lepší, než to tam přivázat.

Bery

thenevsova36

Jo a jak? A pokud je to na háčku tak to můžu zdělat kdy chci.

Bery

Na provázku uděláš smyčku a tam kde máš malý perpendykulár, tak místo něj protáhneš 4 osu se stopkou. Mezi těma liftarmama navlíkneš tu smyčku na osu a na konci tam flákneš půl bush.