Autor Téma: Problém s lokomotivou Duplo  (Přečteno 4025 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline martin.cz

  • Trade Count: (0)
  • zelenáč
  • *
  • Příspěvků: 1
Problém s lokomotivou Duplo
« kdy: 11.09.2011, 20:51:07 »
Dobrý den.
Mám problém s lokomotivou Duplo ( http://duplo.lego.com/cs-cz/Products/Default.aspx#5608 ). Pořád se zastavuje. Zjistil jsem, že je to tím, že se neotáčí přední kola. Na jejich ose je přidělaný malý magnet, který je snímaný čidlem uvnitř lokomotivy. Jakmile se kola přestanou otáčet, tak se motor zastaví. Dá se to snímání nějak vyrušit? Řešil jste to už někdo? Díky za případnou pomoc.

Offline Maxsel

  • Trade Count: (0)
  • zelenáč
  • *
  • Příspěvků: 13
  • Pohlaví: Mužské
Re: Problém s lokomotivou Duplo
« Odpověď #1 kdy: 06.07.2014, 14:31:47 »
Elektronika většinou neodejde. Koukni na studeňáky u drátků, zda funguje ten trubičkový magnetický snímač nebo není z osičky vypadnutý magnet.

Offline havlik.jakub666

  • Trade Count: (0)
  • furťák
  • *****
  • Příspěvků: 535
  • Pohlaví: Mužské
Re: Problém s lokomotivou Duplo
« Odpověď #2 kdy: 06.07.2014, 14:41:37 »
Myslíš, že mu to po takový době k něčemu bude
LEGO forever

Offline Maxsel

  • Trade Count: (0)
  • zelenáč
  • *
  • Příspěvků: 13
  • Pohlaví: Mužské
Re: Problém s lokomotivou Duplo
« Odpověď #3 kdy: 06.07.2014, 14:54:32 »
Jsem tu nový a stáří tématu jsem přehlédl. Omlouvám se. :) Třeba to pomůže někomu dalšímu.

Offline Homer028

  • hmm
  • Trade Count: (0)
  • bažant
  • **
  • Příspěvků: 25
  • Pohlaví: Mužské
  • Duplo
Re: Problém s lokomotivou Duplo
« Odpověď #4 kdy: 12.07.2014, 22:12:52 »
Myslím že dalo. Skratovat ty dva dráty k čidlu, ale nevím, jestli magnetický senzor nemá nějaký odpor, a taky jak je nastaven čip v elektronice. Je nastaven na pulzy, jak se otáčí magnet a nevím, jak to přijme, když to bude trvale seplé... třeba vyzkoušt, nebo prodat na náhradní díly...

« Poslední změna: 12.07.2014, 22:16:06 od Homer028 »
:-d

Offline Maxsel

  • Trade Count: (0)
  • zelenáč
  • *
  • Příspěvků: 13
  • Pohlaví: Mužské
Re: Problém s lokomotivou Duplo
« Odpověď #5 kdy: 14.09.2014, 12:28:53 »
Vyžaduje pulsy, takže zkratování nepomůže.  :(

Offline Homer028

  • hmm
  • Trade Count: (0)
  • bažant
  • **
  • Příspěvků: 25
  • Pohlaví: Mužské
  • Duplo
Re: Problém s lokomotivou Duplo
« Odpověď #6 kdy: 23.09.2014, 20:37:22 »
Jj, máš pravdu, a víž, že když budeš pulsovat (přerušovaně zkratovat) na desce Intelli vepředu, ty dvě velké plochy, na kraji v předu na desce, a když je zkratněš, tak se mašinka zastaví? Je to negovaný princim zastavení, jak u nových mašinek. Ty musí dávat implusl, (magnet na přední osce a snímač) a Intelli funguje tak, že když se kola točí, vačka přeruší trvale sepnuté sběrače, a když budou zkratnuté (kola se netočí) tak mašina zastaví. :-). ÚŽASNÉ!!!!! Mysleli na vše, škoda jen, že to přestali osazovat... asi nové vedení, náklady....
:-d