Postesknutí

Založil Radek Máša, 17.08.2011, 15:54:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Radek Máša

Zdravím všechny Lego nadšence. Nedávno jsem otevřel pár větších krabic na půdě a protože je možnost mou sbírku vystavit na pár volných poličkách doma, rozhodl jsem se začít skládat. Přepadla mě nostalgie. Lego jsem začal dostávat okolo šesti let, tedy někdy v 1993 až 1994. Tedy ve skvělé éře pirátů a dračích rytířů. Bohužel jsem nestihl další skvělé kousky, které vycházeli o dva až tři roky dříve. Moje největší stavebnice je 6278 Enchanted Island (následovaná 6076 Dark Dragon's Den). Pár dní zpátky jsem brouzdal po internetu a prohlížel si katalogy lega od rou 1988 až do součastnosti a musím vyjádřit zklamání. Hlavně co se týče oddělení pirátů a hradů. Pamatuji si, že už Netopíří rytíři mi připadali takový slabší, ale dnešní stavebnice mi přijdou teda úplně o ničem. Asi je to na mě moc moderní nebo co. Co se mi stále líbí je Star Wars, protože jsem fanoušek celé filmové ságy. A asi jediná světlá hvězda dnešních dnů je ta nová Imperiální loď.

Asi už tady takové téma je, tak se omlouvám za spam. Jen jsem si chtěl tak postesknout.
Od Lega k plastikovému modelářství a zpátky :-D.

Marty713

Souhlas,
ale i hvězdný války maj svý mouchy, podle mě to jsou hlavně ty růžový hlavičky. Dneska abych se bál udělat minifiga se žlutym xichtem. Jinak vítej mezi magory do kostiček ;)

mesje

Tak mne osobne sa viac páči aktuálne Kingdoms v porovnaní s tými rôznymi dračími sériami - prijde mi to viac reálne, aj hrad je vydarený, nehovoriac o o Mediaval market či teraz ten mlyn - je to príklon k realite, na rozdiel do rôznych drakov, kostier a pod.
Piráti sú stále tí istí, možno by sa patrilo urobiť ešte nejaký imperiálny prístav...

Radek Máša

Díky za uvítání.

No k těm Kingdoms ano, na to jsem zapomněl, odtut se mi líbí dva sety : 6918 a 7189. Zbytek jak jsem řekl, je na mě moc moderní. Což neznamená, že je špatný. Je to jen můj názor.
I tak bych si koupi radši tu krčmu a vesnici + kováře z toho roku 1992 nebo kdy? Přesně už nevím :-). Ale snad jsou tyto dvě stavebnice aspoň malým návratem do minulosti, byť v novějším kabátu :-).

S tou loděnicí by to bylo ok. Ale kdoví co přijde po, pro mě zcela nezajímavé, sérii Piráti z Karibiku.
Od Lega k plastikovému modelářství a zpátky :-D.

P4tr1cius

Ja ako fanúšik hradov som zase totálne sklamaný z Kingdoms. Hlavne najväčší hrad zo série mi príde ako jeden z najslabších (a najmenších) za posledné roky. Ešteže sa to snažia zachrániť tými novými setmi ako je mlyn a maličký kovár. Keď som dal vedľa seba niekoľko najväčších hradov za posledné roky, posledný z Kingdoms vyzerá ako chudobný príbuzný.