8865 z rôznych sád

Založil Wizzard, 19.07.2011, 12:13:05

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Wizzard

Ahojte.

Chystám sa postaviť si model 8865, ale zatiaľ som ho nezohnal vcelku, tak ho budem stavať z rôznych iných sád, zohnal som si celkom slušnú zbierku. Viem že dosť dielov mi chýba, napríklad 16-zubové kolieska, ktorých treba 10, mám len 5, potom ramená, odpruženie (mám len 4 z 8 ), kardany a pod. Tak hádam o pár dní dám nejakú fotku, ako sa mi to podarilo. Neviem ešte, čím budem chýbajúce diely nahrádzať, ale myslím že o to to bude zaujímavejšie. Ak sa už niekto snažil improvizovane postaviť tento model, budem rád ak si vymeníme nejaké skúsenosti.

Kiko97

Všetky diely zháňaš v originálnej farbe? A držím palce.

Wizzard

To nie, to by som asi nezohnal, budem rád ak zoženiem tie správne tvary :) Vďaka.

merlog

Před pár lety jsem podobným způsobem dával dohromady 8880 http://peeron.com/inv/sets/8880-1. Finančně to vyšlo asi na dvojnásobek, než za kolik by se dal sehnat, ale radost byla veliká  ;D

Anatyt

Pri takýchto projektoch je dobré mať už nejaký ten základ doma. Najlepšie 50% dielov a zvyšok pozháňať. Pri zháňaní komplet dielov to už vyjde drahšie, ako kúpa celého setu (ak nejde o ultra rare set).

Wizzard

Presne ako hovoríš. Ja som si doma našiel dokopy asi kilo rôznych dielov, z ktorých bola menej ako polovica technic, z čoho by som nič nepostavil. Tak som si zohnal teraz slušný základ, mám asi 10 kíl prevažne technicu, z toho asi 3 kilá drobných dielov, tak z toho sa už dá niečo urobiť. Problém bude asi jedine so špecifickými dielmi ako ozubené kolieska, ale tie možno nahradím inými, potom diferenciál, časti motora a nejaké kardany. Farebne to bude ladené asi hlavne do čierna :)

Plutoone

Zavěšení se Ti bude nahrazovat asi těžko, ale nechápu, proč si nesepíšeš seznam dílků, co ti chybí a nepokoupíš je na BL. Nestojí to svět. A hlavně tlumiče, nebo 16z ozuby si nedovedu představit hahrazovat. Max z 16 na 16z nahradíš 12 na 20z nebo opačně, ale tak jako tak změníš otáčky.

Wizzard

Chcel som tu urobiť tak ako vravíš, že najprv si diely vytriediť, ale myslím že to by ma len zdržovalo, tak to chcem skúsiť najprv s tým, čo mám, aby som vedel čo viem nahradiť a čo nutne potrebujem. Zavesenie možno urobím tak, že na každé koleso iba jednu pružinu a tie kolieska, uvidím :) Nemusí to byť zase úplne funkčné ako original, aspoň zatiaľ.

Luky1987

Něco takového jsem taky zkoušel u 10174 - http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=32692.0
Vytiskl jsem si z BL inventář, proškrtal co mám a co chybí a strávil celou noc průzkumem u našich BL prodejců ;)
Model má 1069 dílků, měl jsem jich cca polovinu, ta druhá vyšla na nějakých 1500Kč...

Wizzard

Citace od: merlog kdy 19.07.2011, 12:58:41
Před pár lety jsem podobným způsobem dával dohromady 8880 http://peeron.com/inv/sets/8880-1. Finančně to vyšlo asi na dvojnásobek, než za kolik by se dal sehnat, ale radost byla veliká  ;D

Máš z toho nejakú fotku? Zohnal si všetko v pôvodnej farbe?

merlog

Měl jsem tehdá velké štěstí. Dokonce mi tady někdo z fóra prodal díly polepené origo samolepkami i s návodem. Ale jak jsem psal, levné to nebylo a dohromady jsem to dával skoro půl roku.

dorfl

Citace od: merlog kdy 20.07.2011, 13:39:09
Dokonce mi tady někdo z fóra prodal díly polepené origo samolepkami i s návodem.

JJ někdo z fóra :))
Už mi zbyla jen děsně ošoupaná krabice.

supermachina

Citace od: dorfl kdy 20.07.2011, 15:27:56
Citace od: merlog kdy 20.07.2011, 13:39:09
Dokonce mi tady někdo z fóra prodal díly polepené origo samolepkami i s návodem.

JJ někdo z fóra :))
Už mi zbyla jen děsně ošoupaná krabice.
Ahoj, tu krabicu by som kupil, keby si ju chcel predat!
Inac viem rozpredat 8865 aj na diely...

merlog

CitaceJJ někdo z fóra Smajl)
Ještě jednou dík, toho bych se ani nenadál  ;D

Wizzard

Petovlk, máš odo mňa správu :)

Wizzard

Čo som zatiaľ postavil (cca 6 hodín čistého času)

5 chýbajúcich 16z koliesok som nahradil tam, kde neboli nevyhnutne potrebné (na posun sedadiel a na riadenie)

Zatiaľ mi chýba len dif a jeden kardan, a samozrejme správne farby dielov, ale tým to bude zaujímavejšie :)

Ešte dosť som musel zaimprovizovať pri riadení, to možno ešte nejako upravím. Takisto tlmiče som použil iba po jednom na každom kolese, zdá sa že to bude aj stačiť :) Dva kardany na prevodovke som nahradil klasickými pevnými spojkami.

Rastwo

zatial to vyzera super  ;D
Ementál je syr, ktorý má diery. Čím viac je dier, tým menej je syra. Čím viac je syra, tým viac je dier. Teda: Čím viac je syra, tým menej je syra.
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=rastwo http://www.youtube.com/user/Rastwo666

Wizzard

Dik, tiež som zatiaľ spokojný, dnes by som to mohol mať dokončené, ak mi nedôjdu diely na karosériu :).

otaznik

Opravdu nerozumím tomu, proč si ten set někde nekoupíš. Vyjde to lépe jak po finanční stránce, tak po stránce času, který tomu budeš věnovat.

Wizzard

Chcel som, ale nikde som to nezohnal, a keď som to zohnal, tak daný človek takmer nekomunikuje a nie je schopný to poslať v balíku poštou. Potom som to videl na ebay a cena sa vyšplhala na vyše 100 dolárov plus ďalších 40 by bolo za poštovné. Tak jednoduchšie bolo zohnať si nejaký väčší základ a postavím z toho aj hocičo iné. Nejde mi presne o tento model, ale o to zahrať sa. A je to aj výzva, ako to dokázať aj z iných dielov a nepotrebujem to mať zložené za deň a potom sa na to pozerať, takto je to omnoho zaujímavejšie.

Anatyt

A nedalo sa tie diely aspoň umyť pred stavaním?

Wizzard

Nie som až taký lego fanatik :) Ale možno keď to budem stavať druhýkrát. Ako dieťa som nikdy lego neumýval a niektoré časti boli už v dosť dezolátnom stave.

Anatyt

To nie je o LEGO fanatizme.

juraj

Citace od: Wizzard kdy 22.07.2011, 10:58:52
Chcel som, ale nikde som to nezohnal, a keď som to zohnal, tak daný človek takmer nekomunikuje a nie je schopný to poslať v balíku poštou. Potom som to videl na ebay a cena sa vyšplhala na vyše 100 dolárov plus ďalších 40 by bolo za poštovné.

Čo som to sledoval ja, tak to končilo na 40 - 50 librách, krasny kus s krabicou sa nepredal za 45, tak dal cenu za 40.

Wizzard

Ja som nemal to šťastie. Ale aj tak, ako malý som si vždy postavil čo som chcel, vymýšľal som vlastné modely. Potom mi už akosi došla fantázia a zrazu som už nevedel urobiť skoro nič. Tak preto som si teraz vybral 8865 ako inšpiráciu, ak to zvládnem, budem robiť aj iné veci, skúsim možno 8880 alebo niečo vlastné.

Wizzard

Celkom sa mi to podarilo :)

Chýba ešte výfuk a funkčný motor, to skúsim neskôr.

Anatyt

Rastwo

vyzera to celkom fajn na to ze to je z inych setov, no zda sa mi ze z jedneho pohladu vidno vsetko v aute...
Ementál je syr, ktorý má diery. Čím viac je dier, tým menej je syra. Čím viac je syra, tým viac je dier. Teda: Čím viac je syra, tým menej je syra.
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=rastwo http://www.youtube.com/user/Rastwo666

Wizzard

Citace od: Anatyt kdy 23.07.2011, 19:42:51
Otras!   ::)

Čo sa ti nepáči? Farby alebo to že je to trochu zaprášené?

Citace od: Rastwo kdy 23.07.2011, 19:50:01
dik, tiež som celkom spokojný, farby síce nie sú bohviečo, ale ešte to možno nejako zmením

Anatyt

Ani farebné prevedenie, ale hlavne to "trochu" zasraté! >:D