(Vlastní) Bobcat

Založil paly, 08.07.2011, 23:47:53

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

paly

Ahoj,

Je tu uhorkova sezona, tak Vam predstavujem moj "bobcat". Je to technic, takze som sa sustredil na funkcnost, nie je to ModelTeam.
4 x M motor
2 x receiver
1 x BB
4 x LA
Velky problem bol s BB a jeho vahou, povodne som myslel, ze BB skryjem niekde dozadu, bohuzial kvoli hmotnosti to nebolo mozne, takze som to tak necitlivo zakomponoval do kabiny. Predna radlica je riesena klasicky "pasivnym" prevodom. Minifig je z mojho prveho technic niekedy z minuleho storocia :-)
Ostatne obrazky: Bobcat

Plutoone

Docela se mi tvůj výtvor líbí. Jen bych udělal něco se zadní částí. Vím, že jsi psal, že ti šlo o funkčnost, ale tohle bych ještě předělal. A možná bych upravil systém vyklápění lžíce. Příjde mi, že při zatížení se musí osy rozpojit.

Jujko

Paráda :) Ja proti zadnej časti nemám žiadne námietky... Tá fotka s minifigom pri kolese je super, a budú dojem, že ten bobek je obrovský :)

hadato

Mě se to líbí, jenom těm táhlům bych nevěřil. Dále se mi ještě nelíbí ty dvánáctizubé bavely, ale to by se dalo vyřešit výměnou Technic  1/2 Bush místo toho normálního a dvojitého dvanáctizubého bavelu.
Vzhledově se mi to líbí, i ta zadní část mi přijde celkem fajn, možná to ještě trochu aspoň na bocích vyplnit beamama.
Bude video?

Bery

Moc pěkné těm táhlům bych sice moc nedůvěřoval, ale to je jedno, hodně se mi líbí provedení podvozku.
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

otaznik

Bylo by lepší to asi vyfotit bez Technic figa, ten se k tomu měřítkem moc nehodí (leda, že by to byl malý řidičův syn).  :)

Ivansliz

Citace od: otaznik kdy 09.07.2011, 19:27:21
Bylo by lepší to asi vyfotit bez Technic figa, ten se k tomu měřítkem moc nehodí (leda, že by to byl malý řidičův syn).  :)

Přesto ten bagr, v přítomnosti opírajícího se panáčka o velké kolo, vypadá velikostně "monstrózně". Myšleno pozitivně. Ale měřítkem by to asi musel být řidičův syn, jak jsi zmínil.  ;D
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

paly

dakujem za pripomienky.
-Tie spojky celkom drzia, nemaju problem s plnou radlicou 'lego' kociek. Piesok by to samozrejme neutiahli. Je to na prerobenie, ale trosku ma limituju iba 2 osy uchytenia na radlici.
-Ten fig je pruser, som si to vsimol, ked som fotky daval na web, ale som sa na to vykaslal. Navrh, ze je to synator je super  >:D
-Pre hadato : tomu celkom nerozumiem s tymi bevelmi, som zaciatocnik  :(
-Video bohuzial zatial nestiham, celkom fofry v praci  :-\

Co by som sa chcel spytat, je BB. Nie je to prvy model, kde vaha BB je neumerna zvysku modelu a robi mi to slusne problemy pri stavbe. Pouzivam nabijatelne GP2700. Lego 8887 (nabijatelny battery box) by to mozno vyriesil, len cena je trosku prehnana a netusim, kolko to vazi.

hadato

S těmi bavely, čili těmito http://www.peeron.com/inv/parts/6589 ozubenými koly to bylo myšleno tak, že bys vyměnil za http://www.peeron.com/inv/parts/32270, tím by se jsi předešel prasknutí toho jednoduchého, co tam je, jde tam už totiž dost velký kroutící moment.

mind storm

Citace od: paly kdy 13.07.2011, 20:35:34

Co by som sa chcel spytat, je BB. Nie je to prvy model, kde vaha BB je neumerna zvysku modelu a robi mi to slusne problemy pri stavbe. Pouzivam nabijatelne GP2700. Lego 8887 (nabijatelny battery box) by to mozno vyriesil, len cena je trosku prehnana a netusim, kolko to vazi.

Grohl ho má, otázky jemu.

hadato

Ještě další alternativou je 88000 BBkterý Lego vydalo nedávno. Tenhle box je stejně velký jako ten 8878, ale dávají se do něj AAA baterie.  Nenabízí však plynulou regulaci rychlosti motoru jako ten nabíjecí, což by, ale nemuselo vadit, za tu cenu je to rozhodně mnohem zajímavější než ten nabíjecí. Nemám s tím však žádné zkušenosti, ale vypadá to velice zajímavě.

Kiko97

Klasický BB váži 0,235kg a 8878 0,075kg Video od Sariel;)