Nová kategorie: dětské stavění

Založil jvucka, 09.06.2011, 23:09:12

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

jvucka

Víte, jaká kategorie na fóru mi chybí? Dětské stavění!  :D
Já vím, že fórum tu je pro AFOLy, ale shodou okolností Lego začalo jako hračka pro děti a děti ke stavění z kostek prostě taky patří. Je spousta hezkých chvil, o které by se člověk rád podělil, jenže když tady někdo ukáže méně-než-zcela-dokonalý-superSNOTový-megadílkový-model, hned se na něj sesypou supi a vyčtou mu všechny možné chyby a ještě se strhne flamewar ohledně techniky fotografování, gramatiky a zařazení do kategorie (vůbec nenarážím na nikoho konkrétního).  >:D
A na mou duši je spousta MOCů, které nemají absolutně žádnou hodnotu, ale vznikly jako produkt hraní s dětmi, při kterém vám bylo prostě dobře - a já si myslím, že i to k Legu patří a na fóru by to mohlo být. Navrhuji, aby se zřídila kategorie "Dětské stavění", kam by šly bez rizika dávat podobné věci, tatínkové/maminky by se mohli chlubit pokroky svými či svých ratolestí a puritánští zastánci přístupu "Lego jen dospělým" by věděli, že se té kategorii mají v zájmu svého duševního i tělesného zdraví vyhýbat.

Zde přílohou: blbinky bez umělecké hodnoty, ale odměněné příjemnými chvílemi.  ;)

jvucka

A zde juniorovo stavění:

To první postavil cca ve dvou a půl letech a prohlásil o tom, že to je kráva. A dokonce to i jistou podobnost s krávou má.  ;)

To druhé je novější model, postavený ve čtyřech letech. Jak vidíte, správné auto má hlavně světlomety. Co jiného by člověk ostatně od auta očekával, že?  ;D ;D ;D

jvucka

A ještě jeden můj starší model. Po přečtení Hobita (rozuměj juniorovi, já ho mám přečteného už nějaký ten pátek či rok) jsem nemohl odolat a postavil jsem při jednom hraní draka Šmaka. Byl postaven bez předchozí přípravy během několika málo minut a díly pocházejí hlavně ze sklápěčky 7631 a buldozeru 7685, přesto se mi podařilo dát drakovi hýbací křídla, ocas i nohy, plně pohyblivou čelist a natáčecí hlavu.

jvucka

Za mizerné fotky se omlouvám, už před nějakou dobou mi začal zlobit blesk a letos jsem dokonce úplně bez foťáku a fotím mobilem.  :'(

jvucka

Lidičky, ozvěte se, když nás bude víc, třeba Velký vezír tu dětskou kategorii fakt založí!

Dnes výsledky včerejšího juniorova stavění: speciální loď na hledání pokladů. A co je potřeba na hledání pokladů? Samozřejmě hodně světel (to je základ i u aut  ;)), radar na přídi a s ním spřažený detektor kovu! Jak jinak byste chtěli hledat poklad, ne? A aby se nemuselo moc veslovat, po stranách jsou 4 ramena robotů na veslování. Na zádi jsou zásoby - když jsem zjišťoval, co je podle juniora nutné, zjistil jsem, že peníze, což prozrazuje skutečnou rafinovanost. Co má kostlivec v batohu, můžeme jen hádat (nenapadlo mne při focení se zeptat).

A protože sám jsem nic vlastního nestavěl, přikládám za sebe jen jednoho nelegového ufouna. Junior mu pak vymazal ufouní obličej a namaloval lidský smějící se.  :)

Daniel

Fajn dílka na odreagování a věřím že pro tebe mají i větší hodnotu :). Přeji aby se někdo přidal, i když já to asi nebudu - teda zatím potomstvo není v plánu ;D.

jvucka

Kdosi pustil Juniorovi ten strašný klip Minecraft Style http://www.youtube.com/watch?v=29Z0ldFGuwY (dobře, já si to ho taky pouštěl a líbil se mi, ale nevinnou dětskou psychiku bych před podobnými věcmi šetřil), což se Juniorovi samozřejmě velice líbilo a postavil si z lega tu zelenou věc, co vybuchuje. Netuším, jak se to jmenuje, protože M. nehraji.
Zde je výsledek Juniorova (5) snažení. Předloha je poznat, ne?  ;D

danyboy

Ondra

Kdyžtak se jmenuje creeper a ne cleeper  ::) .