(cizí) zajímavé lokomotivy/vagony,odkazy, návody atd.

Založil Mates, 31.01.2005, 11:33:10

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

rdk

Jiná varianta vlaku z letadel:

Více fotek tady.

JOHN

Nemůžu si pomoct , připomíná mi to Concord na kolejích  ;D ;D

tazzy

J
Citace od: rdk kdy 18.02.2006, 11:45:51

Více fotek tady.

Je to to samy v tmave modrym  ;D a od stejnyho autora

Lomax

Citace od: rdk kdy 18.02.2006, 11:45:51

Já teda nejsem vůbec stavitel, ale dovedu si představit, že se z letadla použije jen ta vrchní bílá "polovina" -- a podvozky se tak nějak zapustí do ní, takže to nebude "jak Concorde na kolejích" (dost trefné, btw).
Nebo ne?
Před odesláním příspěvku jej obohaťte automaticky o odkazy na Lugnet, nebo dokonce o české názvy, ceny a výpočet slevy.
Nechte svůj Firefox vyhledávat sety pravým myšítkem na serverech Lugnet, Peeron a dalších.

J_BOB

"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

Shi-So

Anakin

Tomášek

Citace od: J_BOB kdy 16.03.2006, 21:24:08
no nieje nadherny ?
No to víš že je ! Akorát mě mrzí nefunkční dveře (okna) a malé sklo u řidiče, jinak je bezva  ;) . P.S.Lookněte na tu malebně zasněženou krajinku !
Procházím DARK AGE.

betakaroten

Líbí se mi, jak udělal zaoblení pomocí "nedocvaknutých" placek ... holt v jednoduchosti je krása!

otaznik

Citace od: betakaroten kdy 16.03.2006, 22:19:02
Líbí se mi, jak udělal zaoblení pomocí "nedocvaknutých" placek ... holt v jednoduchosti je krása!
IMHO je to prasárna, ale každému se líbí něco jiného  :)

Hansel

Citace od: otaznik kdy 16.03.2006, 22:26:28

Tak tohle bude asi vždy otázka názoru. Mně se líbí jakékoli využití LEGO kostek, které vede ke zdárnému konci, pokud se u toho kostky nijak nelikvidují.
Takže i tento vláček se mi líbí, i když vypadá hodně jednoduše.

Docela by mě zajímalo, co vše se považuje za prasárny, abych věděl, čeho bych se měl při stavbě vyvarovat.  Teda já bych se stejně nevyvaroval, ale abych věděl, co nezveřejňovat, nebo jen opatrně ;D
Mé dílo se rozrostlo o další kus.
I když mírně infantilní :)

otaznik

Citace od: Hansel kdy 16.03.2006, 22:37:08
Tak tohle bude asi vždy otázka názoru. Mně se líbí jakékoli využití LEGO kostek, které vede ke zdárnému konci, pokud se u toho kostky nijak nelikvidují.
Takže i tento vláček se mi líbí, i když vypadá hodně jednoduše.

Docela by mě zajímalo, co vše se považuje za prasárny, abych věděl, čeho bych se měl při stavbě vyvarovat.  Teda já bych se stejně nevyvaroval, ale abych věděl, co nezveřejňovat, nebo jen opatrně ;D
To byl (je) jen můj názor, každý může mít samozřejmě svůj, já jsem v podobných věcech asi moc radikální.  >:D
Mě se tohle nelíbí, LEGO tuhle "techniku" nikdy nepoužilo a dobře vědělo proč.

betakaroten

Podle mě teda víc vadí, když se dvouřadové placky úplně přicvaknou, oddělovačem to někdy nejde od sebe a pak trpí nehty i LEGO...

otaznik

Citace od: betakaroten kdy 16.03.2006, 23:06:02
Podle mě teda víc vadí, když se dvouřadové placky úplně přicvaknou, oddělovačem to někdy nejde od sebe a pak trpí nehty i LEGO...
Chce to jenom správný grif ...  ;)

Cavelon

Súhlasím s ?, ani mne sa to nepáči.

niessnet

Citace od: Cavelon kdy 16.03.2006, 23:25:47

Súhlasím s ?, ani mne sa to nepáči.

Mě se to celkem líbí, ale působí to dost divně, skoro bych až řekl fušersky, jako že to dělal narychlo, že nestihl docvaknout kostky. Já bych to s kostkama takhle neudělal, neměl bych to srdce je nechat nedocvaklý.
Jinak ale celkový hodnocení dobrý.
,,Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára Cimrman

Llevelyn

Secvaklý plate 2*2 rozeberete pomocí 2 brick separatorů.. ;D ;D

Proto jich máme doma 6  8)
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

betakaroten

A co takový 2x8 nebo dokonce 2x16 ???

Tomášek

Citace od: betakaroten kdy 17.03.2006, 18:41:22
Ja to oddelavam spendlikem  ;) .
Procházím DARK AGE.

Jindroush

To jako že to nejde nebo se bojíš nebo co? Skoro všechno se dá v rukou trochu ohnout a study povyjedou a pak se to dá rozloupnout.

Uplně nejhorší možná věc, co tě může potkat, je 6x16 uprostřed na bricku 10x20 (a podobné). Ale taky to řeším mírným zkroucením toho bricku...
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Colonel32

na vetsinu secvaknutych kostek je nejlepsi svycarak

Raistlin M

Jedinej problém dvou rozebíráčků je, že na spodní kostce ta páka zanechá drobné otlačky. :P

Jarmila

Citace od: Colonel32 kdy 17.03.2006, 18:52:23
na vetsinu secvaknutych kostek je nejlepsi svycarak
To neznám, co to je? svycarak ?
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

otaznik

Jarmila

Citace od: otaznik kdy 18.03.2006, 10:21:10
Citace od: Jarmila kdy 18.03.2006, 10:01:04
To neznám, co to je? svycarak ?

Švýcarský nůž.

http://www.swiss-knife.com/EN/SK/wengerSwissKnives/65mm.html

Až doteď jsem klukovi nadávala, když rozloupával lego nožem. Raději zkusím Jindroushovu metodu.
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

Colonel32

podle me je nuz nejsetrnejsi reseni....

Micho

Citace od: Colonel32 kdy 18.03.2006, 13:15:07
podle me je nuz nejsetrnejsi reseni....

Citace od: Jindroush kdy 17.03.2006, 18:49:46

To jako ľe to nejde nebo se bojíą nebo co? Skoro vąechno se dá v rukou trochu ohnout a study povyjedou a pak se to dá rozloupnout.

Uplně nejhorąí moľná věc, co tě můľe potkat, je 6x16 uprostřed na bricku 10x20 (a podobné). Ale taky to řeąím mírným zkroucením toho bricku...

Ja tiež využívam aj túto nožovú metódu, aj J. postup. S tým nožom sa mi to zdá dostatočne šetrné, len treba dávať pozor, aby ste sa nerezli. Musí to byť samozrejme tenučký nožik. Separátory máme, využívame ich menej.

Dansson

NO a co říkáte na to použití vlaku venku? Zkoušel to někdy někdo. Celkem jsem o tom uvažoval, že si v létě na zahradě postavím takový menší panel, třeba i se skutečným vodním přístavem, ale snad nepříjde rychlá bouřka...
Ale když vidím ty fotky z venku, tak mě to vždy nějak zvláštně nadchne >:D

Micho

Citace od: Dansson kdy 18.03.2006, 21:38:44
NO a co říkáte na to použití vlaku venku? Zkoušel to někdy někdo. Celkem jsem o tom uvažoval, že si v létě na zahradě postavím takový menší panel, třeba i se skutečným vodním přístavem, ale snad nepříjde rychlá bouřka...
Ale když vidím ty fotky z venku, tak mě to vždy nějak zvláštně nadchne >:D

No nie každý má záhradu. A stavať pred panelákom, to by asi nebol dobrý nápad. Ale keď sa ti to podarí zrealizovať, rád si pozriem pekné fotky ... ;)

Numbi2

koukněte na http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=1643889

... celkem to jde, i když inspirace historií se nezapře ;) (Slovenská strela http://www.parostroj.net/vozidla/M290/M290.htm + něco zahraničního (podle té vyvýšené kabiny ... někde jsem to viděl, ale teď nevím kde :) )
... back on track - ale chvíli to trvalo :) ...