(Vlastní) Metro 2033

Založil Rhox, 10.02.2011, 21:44:28

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Rhox

Od vánoc stavím jak vzteklej a tak vám představuji svou novou "dvojstavbu".
Jedná se o zastávku ruského metra Prospekt Mira (Třída míru) v přítomnosti a jeho podobu v budoucnosti v roce 2033. Inspiroval jsem se knížkou Metro 2033, pojednávající o lidech, kteří přežili atomovou válku, schovávají se v Moskevském metru a udržují tam různé komunity. Nejčastěji přežívají díky chovu prasat a pěstování hub. Společnost je tam velmi rozmanitá, jsou tam názorové a náboženské skupiny, překupníci zbraní, pašeráci atd. Doporučuji přečíst. Já sám jsem trochu poastapo fanatik a tak sem ji přečetl jedním dechem.
Knihou se inspirovala i hra se stejným názvem, která je velmi povedená a mohu ji jen doporučit.

Já sám jsem stavěl tento MOC před tím, než jsem si zahrál hru, takže je čistě podle mé fantazie, jak to asi v metru mohlo vypadat.

Galerie naleznete na: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=461299

Metro v přítomnosti: http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=32125.new#new

Robbed

Paráda, těšil jsem se od chvíle, kdy jsi se o tom zmínil. Nezklamal jsi ;). Akorát ta zem mi přijde moc čistá (hlína, smetí ?).
Post-apocalypse mám taky rád, takže si knížku určitě přečtu.

U té verze z přítomnosti je skvělý vtípek s bezdomovcem ;D.

Vasyk

Super, hru jsem hrál a vypadá to dost podobně, atmosféra s toho jen čiší.

eNTy

Fakt super, moc se mi to líbí. Ten kontrast se hodně povedl. Dystopie miluju. Hned mám chuť se pustit do té knížky. Možná ale nejlepší nápad je vrazit původní do Town a postapo do Space. Vtipný

Rhox

Díky všem za kladné komentáře  :)
MOCů z postapo světů mám rozhodně v plánu stavět víc.
Jsem rád, že si někdo všiml mé narážky s bezdomovcem. Kdo najde další narážku na jeden ze známých postapo světů, má u mě velké, ale bezvýznamné plus ;)

marian20

Výborná práca, teším sa na pokračovanie tejto série.

weiter, weiter ins Verderben, wir mussen leben bis wir sterben...

winring

Moc hezké. Zvláště, když jsou dvě verze jedna nová a jedna stará, připomíná mi to Cold Case :)

Jinak jako narážka na jiný svět mi přijde černá figa - Falloutovský Power armor?

Rhox

Z Falloutu narážka je,ale není to Power Armor:)

gearcs

Pěkná stavba, chceme další! A narážka z Falloutu je jasná, .... the NCR (New California Republic) na zdi. Jak se o NCR v Moskvě dozvěděli?  ;D

Rhox

Citace od: gearcs kdy 12.02.2011, 12:20:58
Pěkná stavba, chceme další! A narážka z Falloutu je jasná, .... the NCR (New California Republic) na zdi. Jak se o NCR v Moskvě dozvěděli?  ;D
Ha,konečně někdo  :D To víš, Caesar´s Legion má špehy všude ;)

grohl

Moc hezké detaily a ucelenost MOCu.

castelL

Veľmi pekná stavba a zároveň aj napodobenina aj z herného titulu Metro 2033 ako už spomínate. Osobne som tiež prešiel celú hru a musím napísať že som si to fakt vychutnal. Ešte mám pocit že stavba je skoro identická z jednou časťou v tej hre, takže chválim. Najlepšie by bolo ak by sa ti podarilo postaviť väčšiu časť podzemného Metra, pridalo by to na grádoch.

nesquick

Opravdu skvělé, hru jsem hrál a o knize jsem nevěděl, ale už jsem to napravil a objednal jí. Povedlo se ti to skvěle!  :)

Robbed

Tak nedá mi to, ale musím ještě jednou reagovat. Právě jsem dočetl knížku a musím říct, že mě totálně pohltila :D. Přečetl jsem ji během pár dní. Tvůj MOC teď nabývá zcela nový rozměr. Úplně vidím další MOCy, které by se daly postavit.
Také tedy všem doporučuji přečíst ;).

Jo a hledal jsem nějaké další stavby, ale našel jsem akorát tento menší MOC.

Rhox

Dá se toho postavit spousta, ten svět je opravdu velkej, ikdyž je v knize načrtnuta jen část. Já sám bych chtěl postavit ještě průřez nějakým tunelem, ale kdoví kdy se k tomu dostanu.
MOC je výbornej, ďáblové u VDNcH jsou v tom okamžitě poznat :)