Prosba: V akom sete sa nachadza tento PART?

Založil Mizu, 28.01.2011, 23:04:16

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Mizu

Ahojte,
asi neviem kde mam patrat, ale neviem najst info, v akom sete sa tento PART nachadza... resp. neviem odkial ho zohnali ti, co ho na BL predavaju?

6060 Yellow Brick, Arch 1 x 6 x 3 1/3 Curved Top

Vlada

Anatyt

No ale on ho zháňa v žltej farbe.
Žltý nebol nikde. Ľudia, čo ho ponúkajú na BL ho majú buď z Legolandu, alebo z fabriky.

Vlada

Omlouvám se, chybně jsem Mizuho otázku po přečtení vyhodnotil. Jak již ale píšeš, tento dílek se standartně ve žluté barvě nevyrábí, nicméně je možné ho na BL v této barvě získat v současné době ve třech BL obchodech: http://www.bricklink.com/search.asp?itemID=1406&colorID=3

Nestandartní barvě odpovídá ale i cena za jeden dílek...  :-\

Mizu

jj páni dakujem za odpovede... je nejaka sanca pre bezneho smrtelnika sa dostat ku partom vo fabrike? asi tazko ze?

takze budem musiet pripravit EURa a dva kusky kupit... chvalabohu ze potrebujem iba 2 ks  ;)

stepan

Obsluha strojů má šanci se k nim dostat (a následně strčit do kapsy).

linhi

Při návštěvě v Kladně v modelářské hale jsem viděl spoustu dílků které se do setů nedávají,hlavně zajímavé barvy.Vše co modelářům upadne na zem se potom vyhodí,mohl jsem si ze země tedy cokoliv zvednout,ale bylo mě trapné před desítkami zaměstnanců lézt po zemi,ale pokud to někomu trapné není - může se i takhle dostat ven.
Ještě mě napadla možnost být popelářem v Kladně - ten má doma asi malej legoland.....

Mizu

Citace od: linhi kdy 29.01.2011, 09:18:35
Při návštěvě v Kladně v modelářské hale jsem viděl spoustu dílků které se do setů nedávají,hlavně zajímavé barvy.Vše co modelářům upadne na zem se potom vyhodí,mohl jsem si ze země tedy cokoliv zvednout,ale bylo mě trapné před desítkami zaměstnanců lézt po zemi,ale pokud to někomu trapné není - může se i takhle dostat ven.
Ještě mě napadla možnost být popelářem v Kladně - ten má doma asi malej legoland.....
;D

Vlada

Ještě mě tak napadlo jedno řešení, Mizu. Možná by nebylo od věci napsat do kladenské společnosti krátký e-mailový dotaz, jaký to konkrétně dílek potřebuješ a zda by byli ochotni Ti dva kusy tohoto dílku ve žluté barvě zaslat. Za pokus to stojí, než jít rovnou na BL tyto dva dílky draze nakupovat. Předpokládám, že společnost by za tyto dva dílky nejspíše asi nic nechtěla, poněvadž pro ně je to v tomto případě  bezvýznamná hodnota. Nicméně aby na tom netratila, tak bych jim nabídl, že by jsi jim v případě kladné odpovědi poslal v obálce další obálku (bublinkovou), ale již ofrankovanou a se zpáteční Tvou adresou. Z mého pohledu by Ti určitě vyhověli, záleží avšak na tom, k jakému člověku se dotaz dostane, někdo ochotný pomoci je a jiný zase nikoliv...  ;)

hobby

Napsat do továrny se zdá sice normální a lidské, ale asi to takhle nefunguje a ani oficiálně nemůže. To by si tam rovnou k tomu mohli zřídit agendu, protože by nezůstalo jen u prosby Mizu a už by to jelo...! ;D. Jestli vůbec odpoví, tak spíše odkážou na onen BL. Ale rád bych se mýlil. Mohou udělat výjimku,  přál bych ti to.
Mizu, jestli tam napíšeš, dej vědět jak si pořídil. 

Vlada

Ano, hobby, jsem si vědom té skutečnosti, že na tomto principu poptávek drtivá většina firem nefunguje, ale je též mnoho firem, které jsou ochotni ve vyjímečných případech takto neformálně výpomoci, zvláště když se jedná o prosbu poptávky vyjímečného dílu, pro firmu v tomto případě naprosto zanedbatelné hodnoty. Oněch lidí, kteří tuto cestu zvolí, určitě není mnoho, proto nelze hovořit o nějakých "masových" žádostech takovéhoto typu. Příspěvek jsem psal, aby Mizu zkusil i tuto možnost, a jak jsem již psal, buď bude ochotna společnost Mizuovi výpomoci, či nikoliv. Pokud Mizu se k tomuto kroku odhodlá, ať podá určitě informaci, jak nakonec pořídil.

Mizu

Dakujem vam pani za rozprudenu diskusiu...

Nasiel som na nete nasledovne a hned v pondelok skusim urobit prvy kontakt. O vsetkom podstatnom vas budem informovat.

LEGO Production, s.r.o. (pobočka Kladno-Kročehlavy)
Billundská 2757,
272 01  Kladno-Kročehlavy
Telefon: +420 312 811 111
FAX: +420 312 778 122

a aby toho nebolo malo, skusim rovno vypytat aj tento, zatial este nepublikovany dielik:
(vyfarbil som ho v photoshope)

peter

Zírám nad vaší naivitou a ztotožňuji se s názorem hobbyho. Navíc pokud by vyhověli jednomu, brzo by byla halda dalších. Další důvod pro rázné zamítnutí bude ten, že díl v podstatě neexistuje a tak se vlastně ani nevyrábí. :P
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Vlada

Citace od: Mizu kdy 30.01.2011, 01:05:38(...)a aby toho nebolo malo, skusim rovno vypytat aj tento, zatial este nepublikovany dielik:

Na Tvém místě bych takto určitě nečinil, prvně zde byla zmíňka o dílu 6060 Yellow Brick, Arch 1 x 6 x 3 1/3 Curved Top, načež o tento díl Ti prioritně šlo, leč v barvě doposud se nevyrábějící. Další díly už nepoptávej, z jiného pohledu oni nejsou žádná charita a Tvá žádost by byla s největší pravděpodobností zamítnutá... :-\

Jindroush

Aby jste se uklidnili předem - před několika málo lety jsem poptával něco ve smyslu LugBulku, tj. tisíce dílů v několika málo typech a bylo mi vysvětleno, že nejsem WalMart a že se se mnou bavit nebudou. IMO není překvapivé.

Navíc dnes vám dává LEGO nejmíň 3 kanály, jak získat dílky:
a) rozpartovat z krabic
b) koupit na PaB
c) koupit přes LugBulk
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Mizu

Citace od: Daniel alias Legacek kdy 30.01.2011, 08:48:37
Tak jestli tato žádost bude vyřízena kladně, tak to teda budu čumět :o :P. Nehledě na to, kolik dalších chytráků by jim pak napsalo :-X.

tiez si myslim ze neuspejem ale len tak zo zvedavosti im napisem/zatelefonujem... som predsa zakaznik a tych si treba vazit ;)

Mizu

Citace od: peter kdy 30.01.2011, 09:45:15
Zírám nad vaší naivitou a ztotožňuji se s názorem hobbyho. Navíc pokud by vyhověli jednomu, brzo by byla halda dalších. Další důvod pro rázné zamítnutí bude ten, že díl v podstatě neexistuje a tak se vlastně ani nevyrábí. :P

dovodom odmietnutia sa nechame prekvapit...  ;)

Mizu

Citace od: Vlada kdy 30.01.2011, 09:46:52
Citace od: Mizu kdy 30.01.2011, 01:05:38(...)a aby toho nebolo malo, skusim rovno vypytat aj tento, zatial este nepublikovany dielik:

Na Tvém místě bych takto určitě nečinil, prvně zde byla zmíňka o dílu 6060 Yellow Brick, Arch 1 x 6 x 3 1/3 Curved Top, načež o tento díl Ti prioritně šlo, leč v barvě doposud se nevyrábějící. Další díly už nepoptávej, z jiného pohledu oni nejsou žádná charita a Tvá žádost by byla s největší pravděpodobností zamítnutá... :-\

hm mas pravdu, ostanem iba pri tom 6060 YELLOW, ten aspon viem ze na Briclinku existuje... kdezto ten druhy ani nahodou... dakujem za nazor :)

xjankox

Ja len taká otázka, prečo sa ten diel vyrába, ale nepredáva? čo s ním potom robia?
Ďakujem

peter

Citace od: xjankox kdy 30.01.2011, 21:24:13Ja len taká otázka, prečo sa ten diel vyrába, ale nepredáva? čo s ním potom robia?

Takovéto díly využívá TLC v modelech např. v Legolandech. Pokud jsi Legoland ještě nenavštívil, tak až tam jednou budeš, tak se zkus bedlivě dívat a takovýchto dílů, které normálně nejsou tam najdeš mnoho.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Mizu

Citace od: Jindroush kdy 30.01.2011, 10:34:55
Aby jste se uklidnili předem - před několika málo lety jsem poptával něco ve smyslu LugBulku, tj. tisíce dílů v několika málo typech a bylo mi vysvětleno, že nejsem WalMart a že se se mnou bavit nebudou. IMO není překvapivé.

Navíc dnes vám dává LEGO nejmíň 3 kanály, jak získat dílky:
a) rozpartovat z krabic
b) koupit na PaB
c) koupit přes LugBulk

no nechcem vyzniet ako hlupak ale neviem si prelozit znacku PaB   (zeby Bricklink???) a ani o LugBulku som vela nenasiel  :(

Mizu

Citace od: peter kdy 30.01.2011, 21:44:02
Citace od: xjankox kdy 30.01.2011, 21:24:13Ja len taká otázka, prečo sa ten diel vyrába, ale nepredáva? čo s ním potom robia?

Takovéto díly využívá TLC v modelech např. v Legolandech. Pokud jsi Legoland ještě nenavštívil, tak až tam jednou budeš, tak se zkus bedlivě dívat a takovýchto dílů, které normálně nejsou tam najdeš mnoho.

takze treba navstivit Legoland a napakovat sa takymito dielikmi  ;D 

btw takato navsteva Legolandu moze pre deti (moje) urobit velky dojem hmm... :)

Jindroush

Výborně, v tom případě jsi pro tento úkol skutečně ten pravý!  ::)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Mizu

Citace od: Jindroush kdy 30.01.2011, 22:00:59
Výborně, v tom případě jsi pro tento úkol skutečně ten pravý!  ::)

vacsinou to byva vo svorke napr. u vlkov tak ze ti skusenejsi odovzdavaju svoje skusenosti tym mladsim, neskusenym bez krutenia ocami...  ;)

Hardegon

PaB je možnost nákupu přes stránky LEGO.com, kde je v obchodě "Pick a Brick". Tam se dají sehnat samotné dílky oficiálně, ale na Slovensko nezasílají.

Lugbulk se v současnosti řeší v několika vláknech zde na foru, takže stačí jen projet úvodní stránku fora a koukat. Případně ve vyhledávání napsat "LugBulk". Jednoduše řečeno - funguje to podobně jako PaB.

Mizu

Citace od: Hardegon kdy 30.01.2011, 22:27:10
PaB je možnost nákupu přes stránky LEGO.com, kde je v obchodě "Pick a Brick". Tam se dají sehnat samotné dílky oficiálně, ale na Slovensko nezasílají.

Lugbulk se v současnosti řeší v několika vláknech zde na foru, takže stačí jen projet úvodní stránku fora a koukat. Případně ve vyhledávání napsat "LugBulk". Jednoduše řečeno - funguje to podobně jako PaB.

dakujem velmi pekne za vysvetlenie...  :) idem zhanat info...

Vlada

Citace od: Mizu kdy 30.01.2011, 21:58:07takze treba navstivit Legoland a napakovat sa takymito dielikmi  ;D  (...)

Tak to nevím, jak dalece by jsi byl úspěšný, poněvadž většina modelů je pro vzájemnou soudružnost dílků slepená, ba hlavní části jsou propojené i ocelovými dráty. Prostě a jednoduše, při tvorbě takovéhoto modelu se lepí, řeže, brousí apod.  ;D

Mizu

v pondelok 31.01.2011 som teda vola s prosbou o zaslanie 6060 Yellow najprv do Kladna a tam mi dali tel. cislo do Prahy na Lego Trading +420/246086911, snazil som sa vysvetlit co potrebujem s odvolanim sa na to ze tento dielik je v predaji na BL, pani bohuzial nevedela o com rozpravam a stale akokeby dookola hovorila naucenu vetu: "Reknete mi 4ciferne cislo stavebnice a 6ciferne cislo dieliku a my vam ho zasleme", tak sme sa aspon dohodli na tom, ze jej poslem mejl s mojou poziadavkou, co som aj urobil ale nepredpokladam ze sa udeje nieco pozitivne... prosto ten dielik nefiguruje na zozname dielikov pouzitiych v setoch tak vlastne ani neexistuje... :)

Anatyt

Mizu

akokeby som to svojim predchodzim prispevkom privolal: ;D

tu je odpoved od pani z Lego Trading, ktorej touto cestou dakujem aspon za odpoved:

Vážený pane Uhrine,
je mi velice líto, ale pokud se dílek nenachází v konkrétní stavebnici, není možné jej přes nás objednat.
S pozdravem,

Lucie Klimešová
Office Assistant
Czech rep./Slovakia

Direct
+420 246 086 911
Mobile
+420 725 424 701
Lucie.Klimesova@LEGO.com