Kopie lega

Založil Karel K, 28.01.2005, 20:02:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Karel K

Je to příhoda z obchodu, tak snad patří sem.

Dnes jsem v jednom obchodě narazil na set 6427, jedna se o silnicni znacky. Nádherná věc pro detailisty.

Nicméně důvod, proč o tom píšu, je porovnání ceny originálního setu a napodobeniny pod značkou Brick. První, co mě zarazilo, bylo, že Brick okopíroval i obrázky na krabičce. Nejvíce mě ale překvapil cenový rozdíl. Lego stálo cca 300 Kč a Brick byl za 60 Kč. Jako fanouška Lega mě to zarazilo, protože to je velmi výrazný rozdíl. Nechci dělat žádné závěry, jen si říkám, že čelit takové konkurenci je těžké.

otaznik

Na tohle téma už jsme tu vedli mnoho diskuzí, zkus si je najít a projít, jestli tě tohle téma zajímá.

Bryan

dneska jdu takhle podchodem v Brně a co nevidím Metal Robots u vjetnamskýho stánku a když jsem se podíval pořádně zjistil jsem že je to přesná kopie Bionicle gahlok i obrázek se shodoval kdo ví co je uvnitř 150,- se mi nechtělo obětovat

GNOSIS

Dnes jsem navštívil místní prodejnu, která vypadá jak velkosklad hraček. K mému úžasu jsem našel duplo vláček JIXIN. Musím říct, že krabice se hodně podobá originálu včetně obsahu viz. odkaz. Bez dalšího komentáře a cena pouze 450,- .... :P

Dejv

I to jejich logo nápadně připomíná logo Lega.. A ještě poznámka, že "pasują do klocków" Duplo. Mazec...

Šejmus

a tam dole vidím ksicht lvíčka ze Lvíha krále... ti si z autorskejch práv asi nic nedělají  :-X
Fool of a Took!

Dejv

Citace od: Šejmus kdy 02.10.2008, 20:41:28
a tam dole vidím ksicht lvíčka ze Lvíha krále... ti si z autorskejch práv asi nic nedělají  :-X

Neřekl bych, že to je postihnutelné, autorské právo s tím nic nenadělá. V podstatě to nic protizákonného není.