(Vlastní) stickery-Vojáci Českého Království

Založil BlackDemon, 16.08.2010, 18:00:23

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

BlackDemon

Takže bych chtěl začat tvořit Českou armádu a tak zakládam tohle téma na prezentování svých stickerů.Poprosil bych aby ste mi pomohli různými radami apod.Zatim přikládám první sticker-Triangular štít.Prosím o váš názor ;).
V tom pajzlu jsme v haj-lu.

Steve23

hezkej, jen bych spíš změnil ten černej okraj na nějaký jiný, černá mi moc nešmakuje se lvem  :-\

BlackDemon

Citace od: Steve23 kdy 16.08.2010, 18:02:24
hezkej, jen bych spíš změnil ten černej okraj na nějaký jiný, černá mi moc nešmakuje se lvem  :-\
No nevím co bych tam dal místo černý ;D.

Steve23

skus udělat okraj železný(zabarvit černý okraj štítu a prdnout pár teček)

BlackDemon

Citace od: Steve23 kdy 16.08.2010, 18:06:52
skus udělat okraj železný(zabarvit černý okraj štítu a prdnout pár teček)
Mám za to že železný štíty ve středověku nebyli  :-\ ;D.

Steve23

taky že nebyli(v mém milovaném fantasy určitě byli  ;D ) ale měli železný okraj aby se nedal rozseknout ne?

BlackDemon

Citace od: Steve23 kdy 16.08.2010, 18:16:19
taky že nebyli(v mém milovaném fantasy určitě byli  ;D ) ale měli železný okraj aby se nedal rozseknout ne?
No někde sem čet že to prej bylo potažený kůží nebo tak  ;).
Jinak proč sem nikdo jinej nepíše?! >:(

Steve23

myslím že spíše štítnice byli potažené kůží, dobrý příklad "železného" štítu je římské scutum
(nikdo sem nepíše protože jsem tu já  ;D )

FilipS

Černá mi tam také nesedí, za to modrá tam IMHO padne jak vyšitá.  ;)

BlackDemon

Citace od: Diidy kdy 16.08.2010, 18:22:21
Černá mi tam také nesedí, za to modrá tam IMHO padne jak vyšitá.  ;)
No nevim je to pro mě takovej nezvyk, protože když sem hledal různě na internetu tak sem žádnou verzi s modoru neviděl.Takže sem postuju celo červenou verzi pro porovnání  ;).

Ryxe

A co zkusit okraj bílý? Jinak ze zde předvedených štítů mi přijde nejautentičtější ten celočervený bez okraje ;)

BlackDemon

Citace od: Ryxe kdy 16.08.2010, 18:31:28
A co zkusit okraj bílý? Jinak ze zde předvedených štítů mi přijde nejautentičtější ten celočervený bez okraje ;)
Jestli přijde nejautentičtější celočervený tak IMHO není potřeba zkoušet bílý okraj ;).

Steve23

mno(teď jsem popudil Hardegona který je proti tomuto výrazu :D ) podle mně bys fakt mohl skusit tu verzi s železným okrajem, vyzkouším jak to bude vypadat ;)

Steve23

BlackDemonův štít s železným okrajem a malou "jizvou" >:D

BlackDemon

Citace od: Steve23 kdy 16.08.2010, 18:40:28
BlackDemonův štít s železným okrajem a malou "jizvou" >:D
No tak ta železná verze se mi moc nelíbí  ;D.

Steve23

Aki

Celočervená verze je nejautentičtější, ale ani ten černý okraj není k zahození.
Doporučil bych klidně oba dva, aby nebyli všichni tak strašně jednotní.

Taky by nemuselo být špatné do toho černého okraje něco napsat, nebo tam nakreslit nějaký florální propletenec.

Verze s modrým okrajem mi přijde neskutečně ošklivá. Republikové barvy nemusí být vždy tím vhodným...

Steve23

[šepot]Akíí a co moje verze?Tu neohodnotíš? :'( ;D[šepot]

BlackDemon

Citace od: Aki kdy 16.08.2010, 19:04:37
Celočervená verze je nejautentičtější, ale ani ten černý okraj není k zahození.
Doporučil bych klidně oba dva, aby nebyli všichni tak strašně jednotní.

Taky by nemuselo být špatné do toho černého okraje něco napsat, nebo tam nakreslit nějaký florální propletenec.

Verze s modrým okrajem mi přijde neskutečně ošklivá. Republikové barvy nemusí být vždy tím vhodným...
Tak ty si to Aki rozhod budu dělat oba dva  :D.Do toho černého okraje zkusim něco vymyslet ;).A k republikovým barvám-v té době sme měli snad jenom za barvy červenou a bílou ne? Vim že nám náš učitel říkal že dřív naše vlajka byla ta co maj těd poláci  ???.

Aki

Citace od: Steve23 kdy 16.08.2010, 19:06:06
[šepot]Akíí a co moje verze?Tu neohodnotíš? :'( ;D[šepot]
Nevypadá to zas tak špatně, ale musím se přiznat, že mi chybí některé praktické zkušenosti a tak nevím jak to s tím lemováním štítů železem bylo. V ranném středověku určitě nebylo, tam byla maximálně surová kůže. Ve vrcholném či pozdním si nejsem jistý a tak jsem se hodnocení (i hodnocení autentičnosti) chtěl vyhnout mlčením.  :-*

Steve23

Děkuji, myslím že římské scutum určitě železo na okrajích mnělo :)

Aki

Citace od: Steve23 kdy 16.08.2010, 20:03:28
To asi ano, germánské či keltské štíty je asi také měly, ale to se používalo ve starověku a nikoliv ve středověku. Český lev je ale zase středověkého původu a nikoliv starověkého. Tudíž nemůžeš použít scutum jako argument k středověkému štítu s českým lvem.

BlackDemon

Citace od: Aki kdy 16.08.2010, 20:10:13
To asi ano, ale to se používalo ve starověku a nikoliv ve středověku. Český lev je ale zase středověkého původu a nikoliv starověkého. Tudíž nemůžeš použít scutum jako argument k středověkému štítu s českým lvem.
No oni i římani byli dál než my (slovani) už od počátku věků...Jinak ješte bych se tě chtěl zeptat Aki:Nevíš kde by se dal sehnat obr. přemyslovské orlice ve staré verzi s dobrou kvalitou ???.

Aki

Bohužel v elektronickém archivu jí nemám. Takže v tomto bohužel neporadím.

winring

Citace od: BlackDemon kdy 16.08.2010, 18:13:49

Byly. Jinak sám se přikláním spíše buď k celočervéné kvůli heraldice, či k okraji, který bude představovat zpevnění, výztuž nebo něco podobného.

Zkoušel už si to vytisknout? Jestli se ti v minifigovém měřítku neztratí detaily. Lev je totiž udělán hezky.

BlackDemon

Citace od: winring kdy 16.08.2010, 20:32:40
Citace od: BlackDemon kdy 16.08.2010, 18:13:49
Zkoušel už si to vytisknout? Jestli se ti v minifigovém měřítku neztratí detaily. Lev je totiž udělán hezky.
Ted sem u sestry mimo domov (v Mníšku pod Brdy) takže ve velkém začnu tisknout až se vrátim zpátky domů,jinak ovšem pokud zítra sestra povolí vytsknu jeden kus na její tiskárně ;D ;).

BlackDemon

Tak přidávám další sticker z mé dílny.Tentokrát se jedná o varkoč českých rytířů,snažil sem se pod varkoč taky naznačit kroužkové brnění.

Steve23

Citace od: Aki kdy 16.08.2010, 20:10:13
To asi ano, germánské či keltské štíty je asi také měly, ale to se používalo ve starověku a nikoliv ve středověku. Český lev je ale zase středověkého původu a nikoliv starověkého. Tudíž nemůžeš použít scutum jako argument k středověkému štítu s českým lvem.

ok, už mlčím :)

BlackDemon

Tak nahrávám další věci-Ovoidový štíty,Lučištníka a Korouhev.Chci váš názor na to. ;D

Póža

Mě se to teda líbí :) akorát mě napadlo, co kdyby jsi ty okraje štítů nedělal tak široký. Jinak se mi strašně líbí ty torsa :)