(Vlastní) Forestmen's crossing - verze 2010

Založil Jonas, 03.07.2010, 19:02:56

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Jonas

Set 6071 Forestmen's crossing z roku 1990 jsem vždycky toužil mít. Jenže v 90. letech v Česku (a myslím, že ani v Evropě) nebyl prakticky k mání. Kupovat ho nyní za 100 a více dolarů z Ebay nebo BL se mi nechce, takový sběratel zase nejsem.

Takže - 20 let po vydání původního setu - jsem si postavil svou vlastní verzi. Bezprostřední pohnutkou bylo i to, že se letos na trhu objevily dvě nové figurky - forestman v 8683 a forestwoman v 852769.

Zde je pár obrázků:

Jonas - Můj Brickshelf

Jonas

Ještě malý obrazový přídavek:

Na rozdíl od původního setu jsem se snažil, aby cesta přes most v korunách stromů byla nejen možná ale i schůdná. Je to ale pořádný adrenalin:

Nejprve do dutiny stromu pak po žebříku vnitřkem částečně ohořelého stromu nahoru
následuje přechod mostu
sestup na plošinu a po skalních výstupcích zpět na zem
Jonas - Můj Brickshelf

Micho

Citace od: Jonas kdy 03.07.2010, 19:02:56
...
Takže - 20 let po vydání původního setu - jsem si postavil svou vlastní verzi. Bezprostřední pohnutkou bylo i to, že se letos na trhu objevily dvě nové figurky - forestman v 8683 a forestwoman v 852769

Bol som zvedavý, v čom ta rozkošná Forest dáma bola, tak tu dávam link, keď som to už pozrel. - Vintage Minifigure Collection Vol. 5

Forestman je z výbornej kolekcie solo minifigov, ktoré sú už k dostaniu aj na Slovensku napr. v Tesco sieti, jedného mám aj ja ... Minifigure Collection Vol. 1

Inak Jonas, pekná realizácia.  8) 8) 8)

FilipS

Gratuluji k vystavení na eurobricks. Výborná práce!

gearcs

Kdyby se tvoje verze prodávala, neváhal bych. Hlavně se mi líbí, že místo potisknuté podložky jsi to vyřešil moc pěkně z plates.

Jonas

Díky všem za pochvaly.

Z reakcí zde i na Eurobricks vidím, že je nás víc, kterým kdysi (před více než 20 lety) učarovala řada Forestmen. Tehdy jsme jí ovšem říkali Robin Hood. Dodnes vzpomínám, jaké to bylo osvěžení pro oko vidět v řadě Castle něco jiného než šedé nebo černé zdi, navíc geometricky přesně střižené. Sety s Robinem Hoodem - to bylo jiné kafe: nepravidelné tvary, spousta zeleně (poprvé se objevily zelené větve), místo vojáků zbojníci s váčkem u pasu (samozřejmě opět v zeleném odění) a se sympatickými čapkami.

Škoda, že těch setů nebylo u nás v Evropě víc. Shodou okolností jsem byl v roce 1996 v Americe a nemohl jsem uvěřit tomu, že se tam prodávaly sety s Forestmeny (6024, 6046 a 6079), které jsem od nás vůbec neznal. Bohužel jsem tehdy neměl peníze ale ani prostor v batohu, aby je mohl přivézt domů.
Jonas - Můj Brickshelf

Arcanus

Naozaj pekná práca Jonas :-)
Tých čo nám učarovali Forestmen je asi viac, než si myslíme, mali svoje čaro, hlavne tie farby a tvary.. Jeden z tých setov, čo spomínaš - 6079, mám a je to naozaj krása, no tom že takéto sety vôbec existujú, viem len veľmi krátku dobu..
ak sa pustíš do niečoho väčšieho, budem zvedavý  ;)

Steve23

Trochu mi nejde do hlavy ta kombinace starých Forestmanů s tím z pytlíčku  :-\.
Jinak jenom chvála :)

Ryxe

Jo, jo, takovýto setík bych si dal líbit. Foresti se mi také v dětství moc líbili, žel, neměl jsem ani jednoho. Asi to bylo tím, že se mi toho z LEGA líbilo mnoho a rodiče ať se snažili jak to jen šlo a LEGEM mě hodně zásobili, nemohli všechna má přání pokrýt.
Ale ke stavbě, velmi se mi toto dílko líbí a je to skvělá ukázka toho, že k poutavé stavbě není vždy potřeba  desetitisíce bricků, ale že i z relativně menšího množství se dá postavit něco, co se líbí ;)

STARHAWK

Hmmmm, forestmani sa mi pacili. Mal som 2 zo setu castle minifigov. Na sety som iba cumakoval v katalogu a divil sa ako vlastne vypdaju z vnutra - mali dost tajnych skrysi a to sa mi na nich strasne pacilo. Tajne skryse, to bolo moje.
Z minifig serie 1 som si zaobstaral 6 forestmanov a este som nastastie nasiel aj jednu staru hnedu ciapku pre mna ako sefa forestmanov :D :D :D.
Chcel by som aj ja postavit nejaky peknu skrisu forestmanov nech si zaspominam a dozeniem to co som nemohol mat v mladosti :)

Aki

Krásný původní setík a ještě hezčí vlastní provedení. Jonasi musím smeknout a vřele gratuluji k moc hezkému dílku.

Ta horolezecká stěna je vynikající...