(Vlastní) Trial truck

Založil hadato, 24.04.2010, 23:18:39

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

hadato

Jelikož se jede LTTT, pokusil jsem se sestrojit vlastní model, spíše je ale podobný trialům v Polsku.

Auto má asi 2.5kg, pohon je zajištěn jedním XL motorem s redukcí 1/33.75. Řízení zajišťuje M motor.
Další funkce: Dálkové uzavírání diferenciálu mezi pravou a levou stranou vozu zajišťuje M motor.
Auto umí snížit podvozek asi o 4 cm, čímž se sníží těžiště a auto může překonat větší boční náklon a také větší stoupání (asi 45 stupňů). Funkce je zase ovládána M motorem.
Dále má auto funkční dveře, i s kličkou.
V interiéru je palubní deska i s budíky, volant, který ovšem není funkční. Taky je tam pouze jedno sedadlo, protože nemám další modré díly

Fotky jsou na http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=429215

Edit: Na videu se pracuje, někdy během příštího týdne ho dodám.

Edit2: VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=qXPSc8vXeJw

Tady pouze jedna ukázka:

Woyta

Pokud chces soutezit tak moc sanci nemas.
Je to tezke. O pohon se stara jen jedno XL. Pomale. A diferencialy nejsou zrovna kamaradi velkych kroutaku. Jedno XL ti ho krasne rozloupne kolecka v difu.
V roztokach mi Shmade ukazal jak ma jezdit auto na trial.

Jinak podle tehle fotky vypada celkem pekne. (BS jeste neni verejny)
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

hadato

To Woyta:
Jo, nebylo to stavěno na závod.
Byl to jenom takový pokus, abych vyzkoušel, co se dá a co ne. Původně tam měly být 3 dify, ale zařvalo mi jedno 12 z kolo, tak jsem nechal jenom jeden mezi stranami. Tam ještě nic nezařvalo, z něho je převod ještě 1/11,25.
Snižování podvozku není zcela funkční a v závodě by to asi neuspělo, stejně jako nápravy.
A máš pravdu, auto jede jak šnek, ale jak říkám, byl to jenom takový test.

Bery

Ale desing je moc povedený. :)
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

hadato

Nechápu, proč ty fotky zatím nejdou, proto zde přihazuju pár ukázek.

grohl

Vzhledově to opravdu vypadá jako polské speciály, ale rozhodně musím říct, že se mi líbí. S hmotností by šlo jít na mnoha místech níž, ale 1,2 kg by to asi nebylo. Bude video?

hadato

To grohl: Děkuji za pochvalu, zvláště od tebe mě to těší. vím, že by šla ta hmotnost dost srazit, třeba u konstrukce kabiny nebo částečně podvozku, ale přece jenom BB s nabíjecími baterkami, XL motor a 3M motory neváží úplně málo.

Video bude příští týden, psal jsem to už v 1. příspěvku.  ;)

mirek

Bude to znít divně, ale mně, jako vláčkaři, se moc líbí fígl s plachtou na korbě. To se dá použít i na Trains.

Shmade

Mě se auto taky líbí, jestli vyhovuje pravidlům, tak bych ho být tebou klidně na závod vzal. To že je těžký a pojede pomalu, ještě neznamená, že nebude schopné zdolávat překážky.

hadato

Nejsem si jistý, ale mám pocit že v pravidlech je něco o maximální délce vozu nebo rozvoru a taky o hmotnosti, což by auto určitě nesplňovalo. Ale po dotočení videa ho chci rozebrat a postavit něco menšího, už s kyvnými nápravami.

Shmade

Pravda, že rozvor máš asi moc velkej, hmotnost jsem myslel, že je daná jen spodní hranice, ale máš pravdu, max je 1300g :)

hadato

To Mirek: Nejsem sám, co tohleto použil. Teď jsem se díval na http://www.facebook.com/pages/Sarielpl/243748243695 a první část videa z druhého trialového závodu a taky to tam někdo použil, dokonce auto mělo dost podobnou konstrukci jako moje.
Nemyslete si ale, že jsme to okopíroval, už mi to leží přes týden doma. ::)

grohl

Probůh, vždyť to video je spíše přenášení než jízda.  >:D

Plutoone

Tvůj truck se mi celkem líbí. Jestli by měl v závodě šanci, nebo ne to ať posoudí zdatnější závodníci, než sem já. Ale podle fotek se mi zdá, že by něco přejet mohl. Jen by mě zajímalo řešení snížování podvozku. Je to jako u Offroadera, nebo nějak jinak? Díky

hadato

To Plutoone:
NO, to snižování je na podobném principu jako u toho offroadera, akorát má  více pružin, které se však nesnižuji všechny, ale jenom část z nich, takže ve snížené poloze už auto nepruží. Jak jsem zjistil později, tak to není zase tak funkční, jak jsme čekal a zkoušel jenom s podvozkem, auto se nevytáhne zpět až nahoru, kvůli tatrováckému pružení, kola zůstanou částečně rozjetá, při jízdě se ale postupně srovnají.
Další nevýhoda je o dost těžší předek vozidla kvůli kabiny, při sjezdech, kdy je auto nakloněno, je vcelku nestabilní do strany. Díky hmotnosti by na trialu neuspělo, aspoň, co si sám myslím, byl to spíš pokus na vyzkoušení funkcí.

Fotky na brickshelf už jsou funkční, video bude nejspíš ve středu večer.

peter

Škoda, že ta BS galerie je tvořena jen fotkama hezké naaranžované stafáže. Příště bych se spíše snažil na BS dát fotky technického charakteru. Na takových fotkách se pak dá hezky prohlídnout technická stránka, jelikož o tu u takovéhoto modelu jde především. ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

hadato

To peter: Když jinak nedáš ;D Zítra se pokusím ještě něco nafotit, pokud bude venku hezky a pak to tam přihodím. doufám že to zase nebude trvat 3 dny, než to zveřejní.

hadato

Příjměte moji omluvu za zpožděni s fotkami a videem, ale rodiči byly odvezeny oba fotoaparáty, takže to nebylo čím nafotit a natočit.
To peter: Na brickshelf už jsem přidal technické fotky, doufám, že to bude stačit.

Na videu se pracuje, bude snad do neděle na youtube.

hadato

Dneska jsem dodělal video a hodil jsem ho na youtube, doufám že se bude líbit.  >:D

Odkaz na video je v 1. příspěvku.

Edit: Omlouvám se za zaměnění odkazu, teď už je to správně.

Plutoone

Mně se líbí. To snižování světlé výšky je fakt dobrej nápad. Ode mě máš palec nahoru :)

tRilobit

Máš to dobrý, ale dost pomalý...mají pravdu 1XL Je docela málo na takovéhle těžké auto.

PS: Video--Perfektní ;D

Edit: Ok, i tak je to super   :)
Na to existuje jediná odpověď : "No L0L :D"

hadato

Chtěl jsem tam dát dva XL, ale dost by to rozhodilo těžiště. Jinak to byl pokus spíše k vyzkoušení funkcí, takže jsem na tu rychlost zase tak nedbal.

hero219

Kde všade byva trial truck  ja som zo slovenska a chcel by som vediet kde to mam najblisie

hadato

Co vím, tak se jede v okolí Prahy letos a ještě kdesi v Polsku, ale to nevím, kde. Jinak o ničem jiném netuším.

grohl

Maďarské LEGO fórum má taky svoje závody.

Kiko97

Ja som tiež Slovák a radšej by som šiel do Českej republiky ako do Maďarskej republiky.  ;)