Články a info o raritních promo LEGO setech - 106 UNICEF Van

Založil MiP, 06.08.2007, 21:21:53

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

MiP

A co takový set 1593 MISB? Zajímalo by mě, kolik jich ještě běhá po světě. A pokud by jej vůbec někdo prodal, tak to tipuju tak na 4000USD.
-------------------------------------------------------
MiP http://www.mipovo.cz - MiPova nabídka setů a dílů http://www.bricklink.com/store.asp?p=mip - BL shop MIPOVO

otaznik

Citace od: MiP kdy 06.08.2007, 21:21:53
A co takový set 1593 MISB? Zajímalo by mě, kolik jich ještě běhá po světě. A pokud by jej vůbec někdo prodal, tak to tipuju tak na 4000USD.

Takovou cenu to určitě nemá. Ale o space se nezajímám, takže žádné další info o tomhle setu nemám.  :)

MiP

Citace od: otaznik kdy 06.08.2007, 21:47:07
Citace od: MiP kdy 06.08.2007, 21:21:53

Takovou cenu to určitě nemá. Ale o space se nezajímám, takže žádné další info o tomhle setu nemám.  :)

Jestli se v roce 2001 prodával za 2500USD, dnes to bude určitě více, viz. tu http://guide.lugnet.com/set/mdata.cgi?q=1593_1&v=n Když USED je na BL i za 900USD...
-------------------------------------------------------
MiP http://www.mipovo.cz - MiPova nabídka setů a dílů http://www.bricklink.com/store.asp?p=mip - BL shop MIPOVO

otaznik

Citace od: MiP kdy 06.08.2007, 21:53:50

Jestli se v roce 2001 prodával za 2500USD, dnes to bude určitě více, viz. tu http://guide.lugnet.com/set/mdata.cgi?q=1593_1&v=n Když USED je na BL i za 900USD...

Ceny na BL nejsou důležité, důležité jsou ceny, za které ten set opravdu někdo koupil. Jeho cena (použitý set s instrukcemi) bude někde kolem 250-300 USD.
MISB bude spíše otázkou toho, jestli se najde kupec, který je ochoten hodně zaplatit. Ale nemyslím si, že by dal někdo více než 1000-1200 USD.
Vyjádření na lugnetu (zvláště takové) bych bral s rezervou.  ;)

drSEBY

tak oteviram po dlouhe dobe toto tema, nebot zde tehdy, pred dvěma roky, padl názor, že za tento set by 2000 dolaru nikdo nedal.....

skutecne to není 2000 dolaru ale "jen" 1997 dolaru - coz je v soucasnosti cca 40 000 Kč

EBAY - 106 UNICEF MISB

otaznik

Citace od: drSEBY kdy 05.05.2009, 20:20:40
tak oteviram po dlouhe dobe toto tema, nebot zde tehdy, pred dvěma roky, padl názor, že za tento set by 2000 dolaru nikdo nedal.....

skutecne to není 2000 dolaru ale "jen" 1997 dolaru - coz je v soucasnosti cca 40 000 Kč

EBAY - 106 UNICEF MISB
Velmi překvapivá cena (čekal jsem kolem 1000 USD), navíc se mi zdá krajně podezřelé, že díly nejsou v sáčcích, i když je set prezentován jako MIB (nepoužitý).

Na druhou stranu jsem rád, že někdo dokáže takovouto raritu ocenit, hned si těch svých několika vzácnějších setů vážím ještě více.  ;D

hobby

Můžeš mi Otazníku (či někdo) vysvětlit, co je na tom setu tak vzácného? Kromě potištěných modrých panelů tam nevidím žádné další originální díly. Je mi jasné, že těch setů je málo, ale to ty dva panely + krabička stojí 40 tis? :o Tak to by mně mohlo být ukradeno!! 

otaznik

Citace od: hobby kdy 05.05.2009, 22:16:25
Můžeš mi Otazníku (či někdo) vysvětlit, co je na tom setu tak vzácného? Kromě potištěných modrých panelů tam nevidím žádné další originální díly. Je mi jasné, že těch setů je málo, ale to ty dva panely + krabička stojí 40 tis? :o Tak to by mně mohlo být ukradeno!! 
Taky nejsi sběratel.  ;)
Jde o instrukce, krabičku a právě ty potištěné panely. Opravdu core sběratelům i o originalitu dílů (že jsou všechny díly konkrétně z tohoto jednoho setu). Vše je extrémně špatně dostupné, navíc v tomto stavu.
Tohoto setu se vyrobilo 3000 kusů a je to jeden z nejvzácnějších, který kdy LEGO vydalo.
Prostě takový modrý mauritius mezi LEGEm.

A cena je daná nabídkou a poptávkou, to že set šel za takovouhle cenu znamená, že minimálně 2 lidé byli ochotní tuto částku investovat.

drSEBY

Citace od: hobby kdy 05.05.2009, 22:16:25

Hobby - to ze je to takova rarita a UNICEF je pod OSN, tak i toto hraje jistou roli. Jak kdyby byl v dnesni dobe FIG OBAMA, v pouhych nekolika malo tisic kusu, asi by se cena splhala do radu nekolika tisic kc. Kdyz jsem to sledoval - od cca 135 dolaru, rikal jsem si, ze castka okolo 500 dolaru by mohla stacit, mylil jsem se :-(  :'(

otaznik

Citace od: drSEBY kdy 07.05.2009, 16:55:17
Hobby - to ze je to takova rarita a UNICEF je pod OSN, tak i toto hraje jistou roli. Jak kdyby byl v dnesni dobe FIG OBAMA, v pouhych nekolika malo tisic kusu, asi by se cena splhala do radu nekolika tisic kc. Kdyz jsem to sledoval - od cca 135 dolaru, rikal jsem si, ze castka okolo 500 dolaru by mohla stacit, mylil jsem se :-(  :'(
To si troufám tvrdit nehraje žádnou roli.

drSEBY

Citace od: otaznik kdy 07.05.2009, 19:46:53
Citace od: drSEBY kdy 07.05.2009, 16:55:17
To si troufám tvrdit nehraje žádnou roli.

a ja si to troufám tvrdit, protože snad neexistuje další set od UNICEF. pokud ano, díky za rozšíření obzoru. ;)

Existuje jeste vzácnější set o podobné velikosti ? jsou ze skupiny nadnarodni, vseobecne zname znacky - slabe je prirovnani k NATO, EU, Coca-cola atp. 

jistě tu hraje i množství, ale bylo jich skutečně jen 3000 kusů ?? Pokud to není UNICEFem, proc je to tedy tak drahé? Na BL je jeden, bez návodu, bez krabice, spíše z prestiže za 1500 dollarů ....

otaznik

Citace od: drSEBY kdy 07.05.2009, 22:54:21
a ja si to troufám tvrdit, protože snad neexistuje další set od UNICEF. pokud ano, díky za rozšíření obzoru. ;)

Existuje jeste vzácnější set o podobné velikosti ? jsou ze skupiny nadnarodni, vseobecne zname znacky - slabe je prirovnani k NATO, EU, Coca-cola atp. 

jistě tu hraje i množství, ale bylo jich skutečně jen 3000 kusů ?? Pokud to není UNICEFem, proc je to tedy tak drahé? Na BL je jeden, bez návodu, bez krabice, spíše z prestiže za 1500 dollarů ....

Tu cenu samozřejmě nedělá to, že je tam UNICEF (a už vůbec ne žádné OSN apod.), ale to, jak je to vzácné. Kdyby LEGO v té době místo loga UNICEF použilo něco jiného, šlo by to teď za stejnou cenu. Je to prostě raritní set, kterého byl vyroben opravdu pouze tento omezený počet a to dělá jeho hodnotu.

Ondrej

Citace od: otaznik kdy 07.05.2009, 23:08:43
Citace od: drSEBY kdy 07.05.2009, 22:54:21

Tu cenu samozřejmě nedělá to, že je tam UNICEF (a už vůbec ne žádné OSN apod.), ale to, jak je to vzácné. Kdyby LEGO v té době místo loga UNICEF použilo něco jiného, šlo by to teď za stejnou cenu. Je to prostě raritní set, kterého byl vyroben opravdu pouze tento omezený počet a to dělá jeho hodnotu.

Vzpomněl jsem si na vaši diskuzi o Unicefu a na Brickshelfu jsem narazil na foto z výstavy kde náhodou je...
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=3867556

za vlakem je...

drSEBY

Citace od: otaznik kdy 07.05.2009, 23:08:43

a stejne budu tvrdit, ze to je o UNICEF - nebot napr. podobne vzacny kousek - Canadska posta - je tak desetkrat levnejsi ;-)

otaznik

Citace od: drSEBY kdy 08.05.2009, 17:48:01

a stejne budu tvrdit, ze to je o UNICEF - nebot napr. podobne vzacny kousek - Canadska posta - je tak desetkrat levnejsi ;-)

Ale to zdaleka není stejně vzácný set. Porovnáváš dvě odlišné věci.

otaznik

Citace od: Ondrej kdy 08.05.2009, 17:44:06

Vzpomněl jsem si na vaši diskuzi o Unicefu a na Brickshelfu jsem narazil na foto z výstavy kde náhodou je...
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=3867556

za vlakem je...
Z téhle fotky těžko poznat, zda je to originál nebo ne.

drSEBY

Citace od: otaznik kdy 08.05.2009, 19:11:52
Citace od: drSEBY kdy 08.05.2009, 17:48:01

Ale to zdaleka není stejně vzácný set. Porovnáváš dvě odlišné věci.

tak mi rekni ktery set je stejne adekvatni jako UNICEF - znalče :-)

otaznik

Citace od: drSEBY kdy 08.05.2009, 21:21:25
tak mi rekni ktery set je stejne adekvatni jako UNICEF - znalče :-)

Těžko říci, set 106 je opravdovou raritou.
Další velmi vzácné sety jsou např. 107, 1489, 1525, 1581, 1952, 1589, 1590 atd. + několik bonus packů.
Vždy samozřejmě záleží na stavu. Set 106 patří mezi ty nejcenější.

Ondrej

Omlouvám se za otvírání starého téma, ale nedá mi to spát. Který set je nejvzácnější, případně nejdražší?
Na BL jsem narazil jen na sety Maersk, které jdou ve stavu MISB od 2000 $ výše. Nejdražší na který jsem narazil je Maersk 1651 za 4000 $ MISB. Je tedy něco dražšího nebo ne?

http://www.bricklink.com/search.asp?itemID=3914

Matošo

Když už se to tedy otevřelo...

Otaznik tu jako jeden z těch vzácnějších označil 1525, který jsem kdysi dostal za vysvědčení  :)

Jakou tedy může mít set hodnotu ?

Stav:  Komplet,
         Návod - lehce natržen (slepen)
         Kostky - stav tak 90%
         Nálepky
         Bez krabice

díky

Colonel32

Pokud máš doma návod k tomuhle

http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?S=1525-1

tak máš tak 150 dolarů v kapse. Samotné díly u tohohle setu nejsou tak důležité (není tam žádný raritní)

Matošo

Mám doma toto:

no raritní díly tam nejsou, jen se tenkrát podařilo ty nálepky docela slušně nalepit...

Ondrej

Škoda, že není ta krabice, jinak by byl perfektní. Ty nálepky nejsou zas tak hrozně nalepený, už jsem viděl horší. Důležité je, že tam jsou. Příští rok k němu dokup toho novýho žlutýho trucka.

otaznik

1525 - s návodem fajn, s krabicí paráda.

Nabídky na BL absolutně neodrážejí skutečné ceny, některým se dá jen smát. Jako měřítko se dá vzít pouze to, co je v položce prodáno, případně nějaká osobní zkušenost.
Asi nejvzácnější sety, které buď mám, nebo bych je chtěl mít, jsou: 106, 107, 1490, 1525, 1581, 1952 a ještě určitě několik dalších (některé DACTA sety a hlavně packy, ale ty mě až tak neberou). Cena se velmi odvíjí od stavu daného setu. Bez krabice a návodu je lze občas koupit za stovky korun, s krabicí a návodem ve velmi dobrém a lepším stavu už to jsou i desetitisíce.
Další věcí mimo ceny je pak dostupnost.

Matošo

Díky za info.
Ani bych nečekal, že bych mohl mít něco tak vzácnýho ...
Vůbec nechápu, jak se to tenkrát mamce podařilo sehnat - dostal jsem to v roce 1992 a set vyšel o 6 (!) let dřív... njn, zlatý devadesátý...

winring

Hehe co koukam, tak tohohle zluteho mazlicka mam take doma a dokonce i s krabici :] Kdzy nebude na chleba, vim kde hledat.

Jeste si pamatuju jak jsme ho s mamkou byli kupovat. Byl to nejakej spesl obchod na Lego (necekane) a jako na jednom z mala mist se tam prodaval i Service.

peki

Citace od: otaznik kdy 26.12.2009, 16:48:45
1525 - s návodem fajn, s krabicí paráda.

Nabídky na BL absolutně neodrážejí skutečné ceny, některým se dá jen smát.

Přesně tak, aby bylo jasné o čem je např. řeč 

7750 Steam Engine  CZK 151,992.80 (US $8,000.00)

matny

Set 7750 MISB bol nedávno predaný na ebay za cca 1400 EUR.  V tomto prípade platí, že BL cena je mimo realitu, avšak tvrdenie, že BL ceny nie sú reálne neplatí všeobecne - sú desiatky setov, ktoré môžete na BL kúpiť aj o 50% lacnejšie ako na ebay.

Villa Legina

Ako povedal otaznik, všetko je vec ponuky a dopytu. Druhá vec je to, či UNICEF Van sa skutočne aj predal (predával) a nešlo o fingovaný obchod. Záujem a cena sá dá totiž vyvolať i umelo. Zberateľstvo je však i istý druh šialenstva, hlavne ak kupujúci má dostatok financií a nehľadí na ne. Takže kľudne tomu som i schopná uveriť.

Každopádne potvrdzujem, že človek v tomto prípade platí skutočne len za neotvorenú krabicu, návod a 2 ks modré panely s logom.

Otázne je ako sa cena zberateľských kúskov bude odvíjať do budúcna, známe je, že napríklad filatelia totálne upadá, a ten kto v minulosti v tejto oblasti špekuloval a kupoval len pre investíciu a včas nepredal, stratil, alebo stráca, pretože hodnota známok klesá a vyzerá to tak, že filatelia má už najlepšie časy za sebou.

Takisto, je rizikom kupovať set Unicef Van bez krabice a bez návodu, nakoniec verne imitovať tie logá nie je pri väčšej snahe pre nejakého špekulanta taký problém. Samotné dieliky bez 2 unicef panelov  nemajú väčšiu cenu cca než cca 5 EUR

Pokiaľ ide o moje preferencie, mňa by vedel nadchnúť napr. taký 1561 v stave MISB  ;)

Ondrej

Citace od: leggina kdy 26.04.2010, 17:46:59
Pokiaľ ide o moje preferencie, mňa by vedel nadchnúť napr. taký 1561 v stave MISB  ;)
Předpokládám, že 1561 Lufthansa Flight Crew a ne 1561 Stunt chopper :)