*TOP* (Vlastní) Kostel sv. Lazara

Založil Rhox, 03.04.2010, 12:46:27

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Rhox

Představuju svůj nový výtvor kostel sv. Lazara. Dlouho sem přemýšlel, jak ho pojmenovat, nakonec se mi zalíbil Lazarus, tak jsem to dotáhl až tak, že jsem si vyrobil nálepky na torza se znaky Lazaritánů. Kostel jsem chtěl postavit už dlouho, ale až ten Ryxeho mě nakopl k tomu abych nakoupil dílky a pustil se do práce. Šířka celého MOCu je 32 studů, délka 80 a výška věže je něco málo přes 60 bricků. Zjišťuju, že kostek ještě zdaleka nemám tolik,kolik bych potřeboval. Na terén padla veškerá zelená, co mám a ještě to na pořádný zvlnění nestačilo, na vitráže sem vyplácal snad všechny trans plate, což bohužel stejně nakonec není moc vidět, musel bych dovnitř asi naistalovat nějakou lampičku:D. Fotky se příliš nepovedly, pro galerii na BS to přefotím asi ještě jednou.

Micho

Rhox, veľmi sa mi tvoja práca páči. Nie je to až také mohutné a pritom je to veľmi pekne prepracované. A preto sa podľa mňa hodí aj do koľajišťa. Riešenie striech ma veľmi zaujalo.  8) 8) 8)

Rhox

Citace od: Micho kdy 03.04.2010, 13:10:36
Rhox, veľmi sa mi tvoja práca páči. Riešenie striech ma veľmi zaujalo.  8) 8) 8)
Díky. No ta apsida byl největší porod, udělat to tak aby tam sedla křídla ve stejným úhlu a pak ještě nějak zaonačit ten plochej vrch....

mizdas

Bravo, bravo!!! :o :D Úžasná  stavba i figurky.Ty samolepky jsou nádherné.

stomcova

Gratuluji k realizaci postavení další varianty kostela, věřím, že práce na apsidě Ti dala zabrat. Zvládl jsi to perfektně.
Batman, forever...

nesquick

Je to opravdu pěkné, ovšem černá střecha se mi tam moc nezdá :) Ale jinak skvělá práce.

Steve23

:-* jen bych dal tomu mnichovy který jde z kostela nějakou gumičku(prt'avou!)
na stud na hlavě

Siegnord

Je to fakt nádhera.  :) Napadlo mě, že by jsi na tu trávu mohl sem tam hodil nějaký kvítko, třeba jen barevný round plate, aby tráva ožila. Ještě zvon se mi zdá moc fádní a přitom místo na nějaký většíh a tudíž více detailní tam máš.  ;)
  A kdo ti to tam sedí nad studánkou?

Steve23

Rhox

Za černou střechou si stojím:) Přišlo by mi to moc fádní, kdyby tam byla jen šedá. Na druhou stranu sem nechtěl jednolitě černou, takže sem to sem tam proložil jinou barvou, abych tu černotu trocho rozbil.

Gumička na hlavě je skvělej nápad na plešku, bohužel žádnou nemám:( Ani šedý vlasy...

Citace od: Siegnord kdy 03.04.2010, 19:34:22
Napadlo mě, že by jsi na tu trávu mohl sem tam hodil nějaký kvítko.Ještě zvon se mi zdá moc fádní a přitom místo na nějaký větší a tudíž více detailní tam máš.  ;)
Na květenu sem úplně zapomněl:D Tu ještě dodělám, zvon udělám větší, ale nevím nevím, jestli to bude vypadat dobře...no uvidíme:)

Jinak všem děkuji za kladné ohlasy i přínosnou kritiku!!

Vlada

Rhoxi, co dodat, tož pěkný to kostel. Po prvním shlédnutí jsem si myslel, že je to taková architektonická spleť barev a prvků, ale po dalším průzkumu člověk objevuje jeho, na první pohled skryté, půvaby... Celková koncepce kostela celkem dobrá, černou střechu bych v tomto případě nechal, poněvadž když by jsi jí vytvořil pomocí DBG či LBG slope, tak kostel se sleje do jednotvárného, celkem potom nezajímavého, objektu. Touto černou střechou v konečném výsledku rozbiješ alespoň barevnou jednolitost kostela... Ještě by přicházely v úvahu červené slope, ale tato barva by byla v silném kontrastu vůči šedému odstínu fasády celého kostela...

Jak již psal Micho, tento kostel si též dokáži představit někde na kopci nad kolejištěm, mně se takovéto stavby začleněné do vlakového dioramatu moc líbí. Výhradu bych snad měl jen k terénu, se kterým bych si ještě trošku vyhrál a udělal z něj terén alespoň trošku "rázovitý"...  :D. Ta socha nad studánkou mně přijdě poněkud divná, myšleno svým umístěním. Ale pokud se Ti to takto líbí, tak o tom již žádná řeč...

Ještě se zeptám, má kostel nějaký interiér? Soudím, že nikoliv, když zde není jeho prezentace...  ;)

Rhox

Citace od: Vlada kdy 03.04.2010, 22:44:55
Ještě by přicházely v úvahu červené slope
Nad těma sem taky přemýšlel, ale ta barva by opravdu byla moc výrazná, nejsvětlejší barva na střeše je Light Gray a ta je jen na jednom místě. Původně sem tam nechtěl nechat ani tu jednu Dark Green Slope, ale nakonec se mi tam zalíbila.
Co se týče terénu, tak na to bohužel nemám volný kostky a přišlo mi zbytečné něco kupovat, když nás čekal LugBulk. Ale pravděpodobně rozsekám jeden zde neprezentovaný MOC a vytáhnu ty zelený z něj, ať to dotáhnu do konce.

Interiér bohužel není, netuším jak postavit vitráže, které by byly zapuštěný ve stěně. Jediná možnost je snad jen postavit je z 1 x 1 slopes a to by bylo šíleně drahý:)

gearcs

To je super, že v období výstavy se taky občas objeví nějaký středověký MOC :) Kostelík se mi líbí, vyzdvihnul bych hezký ústupkový portál, uchycení zvonu a taky samolepky. Co bych trochu změnil jsou hodně markantní barevné rozdíly v tmavě šedé u pramene, pak mi taky nesedí bílé ploty ve velkých oknech, asi bych tam dal šedé nebo černé. Naopak černá střecha k tomu padne jako ulitá. Jen možná dodělat nějaké ty kytky.  ;)

Ryxe

Kostelík je pěkný, moc se mi líbí hlavně z pohledu zepředu, čelo kostela je opravdu parádní, co bych akorát trochu změnil je právě presbytář, moc se mi nelíbí "tupé" zakončení střechy. Chtělo by to pořešit tak, aby na jejím vrcholku nebyl změněn ten úhel.
Ale jinak chválím stavbu i pěkné nálepky ;)

Rhox

Citace od: gearcs kdy 04.04.2010, 15:34:18
Pak mi taky nesedí bílé ploty ve velkých oknech, asi bych tam dal šedé nebo černé.
Já jsem se rozhodoval buď mezi černými v hlavní lodi kostela a bílými v apsidě, nebo naopak. Už sem měl dokonce ty vitráže nacvakaný do černých, ale nakonec sem to ještě změnil, nechtěl jsem aby to bylo příliš tmavý. Bohužel ani od jedné barvy sem neměl příslušněj počet plůtků jak na loď, tak i na apsidu. Šedý by byly nejlepší, ale od těch mám asi dva, a už sem neměl prachy na dokupování...

Citace od: Ryxe kdy 04.04.2010, 18:37:46
Moc se mi nelíbí "tupé" zakončení střechy.
Při téhle šířce už je těžký sehnat nějaký křídla, který by do sebe sedly, ale napadlo mě ještě jiný řešení, tak se snad v týdnu dokopu ke všem úpravám, co chci ještě udělat...

Rhox

Před tím než kostel půjde do šrotu jsem ještě nafotil nějaký finální fotky. Od minula sem upravil zvon, skálu, studánku a celkově sem trochu rozvlnil prostředí.
Celá galerie zde: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=438447

Jonas

Krásný a výborně propracovaný kostel!
Tvou složku na Brickshelfu jsem si hned přidal do Záložek, abych jednou věděl, kde hledat inspiraci. :)
Jonas - Můj Brickshelf

mirek

Velmi nádherné dílo. Jen jsem smutný, že přijde do šrotu.

gearcs

Nafocené v denním světle a takhle na pc upravené to pěkně prokouklo. Stavební úpravy se mi taky líbí, je to teď celkově o hodně hezčí.  :D

Rhox

Zjistil sem, že u MOCu dělají fotky a způsob nafocení opravdu hodně, takže sem ořezával,ořezával a ořezával, až z toho vznikla celkem slušná dokumentace...

Citace od: Jonas kdy 18.07.2010, 07:41:33
Tvou složku na Brickshelfu jsem si hned přidal do Záložek, abych jednou věděl, kde hledat inspiraci. :)
Díky,toho si vážím a i všech ostatních kladných komentářů...

FilipS

Citace od: Rhox kdy 18.07.2010, 11:24:26
Zjistil sem, že u MOCu dělají fotky a způsob nafocení opravdu hodně,
Svatá pravda. Jinak tvůj kostel je perfektní, nemůžu se dočkat dalšího tvého MOCu.

Rhox

Johnysed

Já většinou na budovy nejsem ale tohle OOOOO nádhera radost pohleděť, já jsem zatvrzilý star warsák ale toto moc pěkné a víc takovéto práce.Palec NAHORU :D

linhi

Je to nádhera,právě takovéhle stavby mě vždy ,,nakopnou" k nějaké stavbě,jen tak dál! TOP!

Rhox

Citace od: linhi kdy 19.07.2010, 12:24:50
Je to nádhera,právě takovéhle stavby mě vždy ,,nakopnou" k nějaké stavbě,jen tak dál! TOP!
To mi povídej, zrovna stavím hrad a v tvým topicu o Brlohu jsem pečenej vařenej :)

blackrabbit

Gratuluji k umístění MOCu na brothers-brick.com   ;)

Rhox

Díky,je to super, to jsem vůbec nečekal a mám z toho fakt velkou radost...

Togaran

Přidávám se k gratulaci k umístění na BB :) kostel je moc povedenej a určitě si to zaslouží :)
Moje stavby: Brickshelf, Flickr