(Vlastní) Valašsko - Custom Samolepky

Založil Ryxe, 10.03.2010, 19:09:58

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ryxe

Rozhodl jsem se dát dohromady nějakou custom armádu. Včera jsem konečně našel znak Valašska a tak jsem se pustil do práce. Udělal jsem potisky na mandlový i klasický štít, torzo i čabraku. Zítra budu zkoušet tisknout, takže pošlu i fotky hotových figů. Plánuji ještě udělat vlajku a alespoň jeden druh torza.
Je to moje prvotina, tak jsem zvědav na Vaše připomínky, abych ještě případně mohl samolepky upravit před tiskem.

Jinak v budoucnu bych toto téma rád využil i na prezentaci svého hradu, který momentálně rozkresluji a až dám dohromady zase nějaké bricky započnu se stavbou ;).

mizdas

Pěkný customy  ;D Hele mohl bys mi poradit jak se dělají já to dělám tak že v kreslení jsi to normalně nakreslim a vytisknu pak na to dám oboustranou lepící folii a nalepim, ale podle mě je i lepší způsob.Nemohl bys mi poradit?  ::)

Ryxe

Citace od: mizdas kdy 10.03.2010, 19:25:18
Pěkný customy  ;D Hele mohl bys mi poradit jak se dělají já to dělám tak že v kreslení jsi to normalně nakreslim a vytisknu pak na to dám oboustranou lepící folii a nalepim, ale podle mě je i lepší způsob.Nemohl bys mi poradit?  ::)

Nevím, ale domnívám se, že "kreslení" není na tento úkon zrovna vhodný program. Já to dělal na GIMPu. Vybereš si obrázek, který chceš do erbu dát, ten vyřízni. Někde na brickshelfu si najdi obrázek čistého štítu, ten pak vybarvi a vlož do něj vyříznutý obrázek, doladíš případné nerovnosti, vytiskneš a máš hotovo.

mizdas

Děkuju ti moc za radu :) :) máš u mně plus ;)

linhi

Už se těším jak to bude vypadat v reálu! Jen tak dál!

maeror

Pěkné! A co ten hrad - bude to také něco reálně valašského?

Ryxe

Citace od: maeror kdy 10.03.2010, 20:01:30
Pěkné! A co ten hrad - bude to také něco reálně valašského?
No, úplně reálná rekonstrukce to asi nebude, ale částečně je inspirován hradem Poienari. Zatím mám plánek půdorysu (tedy toho, co z něj zbylo) a fotky. Toto se budu snažit zachovat a zbytek už budu dělat podle sebe ;).

maeror

Ach, mé milované Rumunsko, těším se o to víc!

(A vůbec - koukej si vrátit tu původní ikonku! >:D)

gearcs

Znak to je pěkný, ale obávám se, že ta orlice je příliš detailní a že to nebude ve výsledku na samolepce poznat. Vím, když jsem tiskl vlastní samolepky, že malinké detaily nejsou tak dobře znatelné. Co udělej, než budeš tisknout - zesvětli červené části orlice - pařáty, zobák, aby to na samolepce lépe kontrastovalo.
Těším se na výsledek ;)

Marcel

Pěkné, ale ořízni si fotky - to zvládá i malování, ať tam nemáš tolik toho bílého.

Ryxe

Citace od: maeror kdy 11.03.2010, 10:36:58
Ach, mé milované Rumunsko, těším se o to víc!

Á, koukám, že je zde spřízněná duše. To jsem moc rád.

Citace od: maeror kdy 11.03.2010, 10:36:58

(A vůbec - koukej si vrátit tu původní ikonku! >:D)

Asi máš pravdu, původní avatar se asi více hodil k tématu "Castle" ;)

Citace od: gearcs kdy 11.03.2010, 13:31:29
Znak to je pěkný, ale obávám se, že ta orlice je příliš detailní a že to nebude ve výsledku na samolepce poznat. Vím, když jsem tiskl vlastní samolepky, že malinké detaily nejsou tak dobře znatelné. Co udělej, než budeš tisknout - zesvětli červené části orlice - pařáty, zobák, aby to na samolepce lépe kontrastovalo.
Těším se na výsledek ;)

Ano, máš pravdu, že orlice je příliš detailní, žel, našel jsem pouze dva typy valašského znaku, tento a pak jeho modernější pojetí, kde je orlice sice jednoduchá, ale taková moc hranatá a nehezká ;).
Jinak děkuji za radu, červené části jsem zesvětlil co to šlo, ale i tak jsou dost tmavé a trochu se tam ztrácí. Teď jsem dotiskl první várku mandlových štítů a nevypadá to špatně, dnes večer nalepím a zítra se pokusím poslat fotky hotových Valachů ;D

Zde ještě přidávám odkaz na fotky a krátké počtení o hradu Poienari, kterým se chci při stavbě inspirovat. ;)http://cs.tixik.com/poienari-citadela-2353389.htm

Citace od: Marcel kdy 11.03.2010, 13:33:24
Pěkné, ale ořízni si fotky - to zvládá i malování, ať tam nemáš tolik toho bílého.
Děkuji, už jsem to upravil, včera jsem to dělal ve spěchu a zapoměl na to.

mizdas

Hele Ryxe ještě ohledně toho GYMPu mohl bys to prosim upřesnit ptal jsem se asi 7 lidí co docela počítačům rozumí ale o GYMPu nikdy neslyšeli a nejde to stáhnout.Mohl bys mi to prosím upřesnit ? prosim :-\ :'(

Marcel

mizdas

lituji ale to bohužel taky nevim co je  :P :-\

Vasyk

Asi myslel toto , jen je tam místo Y to druhé I  ;D.

mizdas

aha ;) Tak to je jiná proto mi to nešlo dík  :D

smiky

Citace od: Marcel kdy 12.03.2010, 18:08:56
Stahni si radsi photoshop.
Tak tuto radu bych mu zrovná nedával :D Přeci jen licence Photoshopu je velmi drahá a Gymp má zadarmo a kromě nějakých profesionálních funkcí je to to samé jak PS.

Ryxe

Citace od: Vasyk kdy 12.03.2010, 18:17:30
Asi myslel toto , jen je tam místo Y to druhé I  ;D.
Á sorry, nějak jsem měl zafixováno Y, tak jsem se šel kouknout vedle do počítače a pravda, zafixoval jsem si to špatně ;D. Děkuji za opravu ;)

Colonel32

Citace od: smiky kdy 12.03.2010, 18:30:53
Tak tuto radu bych mu zrovná nedával :D Přeci jen licence Photoshopu je velmi drahá a Gymp má zadarmo a kromě nějakých profesionálních funkcí je to to samé jak PS.

Minimálně tři čtvrtiny zaměstnanců Adobe ti mimo záznam řeknou, že jsou radši, když člověk používá kradený photoshop, než legální Gimp. Takže bych to zas tak nedramatizoval.

otaznik

Citace od: Colonel32 kdy 12.03.2010, 19:25:59
Minimálně tři čtvrtiny zaměstnanců Adobe ti mimo záznam řeknou, že jsou radši, když člověk používá kradený photoshop, než legální Gimp. Takže bych to zas tak nedramatizoval.
To nic nemění na tom, že to bude nelegální. A pro výše popsané věci Gimp absolutně postačuje.

mizdas

tyyyyyjo :D pěkný i ty Gearsovo štíty ;D Ale až to někdy trochu rozvyneš udělej i diorama ;).

Ryxe

Tak jsem se po nějaké době zase pustil do Valašské armády a udělal pár nových jednotek. Těžká jízda a modrožlutí pěšáci už byli představeni a prošli jen malými úpravami, nově jsem pak udělal lehkou jízdu vyzbrojenou oštěpy a kušemi, nové lučištníky.
Teď už jim jen postavit důstojný přístřešek  :)