(Vlastní) Stroj na úklid sněhu

Založil OtaH, 01.03.2010, 21:39:31

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

OtaH

Zdravím,
Chtěl bych vám představit můj první vlastní model. Snažil jsem se postavit stroj na úklid sněhu a posuďte sami, jestli se mi to povedlo.
Funkce: pojezd – přední náprava – PF M motor
zatáčení – zadní náprava – pohon PF M motor
pohyb pásu a ,,paží" na nabírání sněhu – PF XL motor
3 sady PF světel (2 v předu 1 v zadu)
ovládání přes 2 RCX kostky (PF reciever nemam)
Nevýhody: nefunguje na mokrém sněhu
to je taky důvod proč zatím není video, ale hned jak to půjde, dodám
kritika vítána
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=422801

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]

Plutoone

Nevypadá to tak špatně. Jen bych se chtěl zeptat, když nabírá sníh před sebou a hází ho za sebe, to by za nim měl bejt ještě nějakej náklaďák na odvoz, nebo vlek.

eNTy

Vypadá to docela divoce, chtěl bych to vidět v akci. Nebo aspoň nějakou předlohu sem hoď. Jak to přes to RCX ovládáš? Taky je mi divné, že to háže za sebe, většinou sem viděl, jak to jde do strany, ale to jsou asi frézy, co?
Každopádně je to dost originální, video je nutné.

Ondrej

Musí za ním jet sklápěčka na kterou to odhazuje ne?

Plutoone

Citace od: Ondrej kdy 02.03.2010, 13:52:16
Musí za ním jet sklápěčka na kterou to odhazuje ne?
To mě taky napadlo, ale to by musela couvat, protože přes kabinu by na ní nedosáhl.

OtaH

Sklápěčka je, ale je postavená ze zbytku dílů a tak jsem ji radši neprezentoval, ale když ji chcete tak ji máte mít. Ovládání pomocí posílání zpráv.Je to na Brickselfu

tazzy

Možná to bude hloupý dotaz, já nikdy nebyl technický typ, ale to ta sklápěčka musí jet za tím strojem a couvat?

OtaH

Jo musí couvat, ale mám to vymyšleno tak, že ta sklápěčka bude "zaháknutá" za tím strojem a tak odpadá problém s pohonem sklápěčky.

Plutoone

No tak sem si to s tím couváním myslel dobře.  :)

Sugarfree

Bude nějaké video? Nemusí být na sněhu ;) Jenom jak to jezdí a funguje?
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

OtaH

O víkendu se pokusím to natočit (snad na sněhu) a do úterý by to mohlo být. ;)

OtaH

Video je hotové a uložené na Ulož.to http://www.ulozto.cz/4202773/machine-for-handling-snow-.wmv. Na youtube se to pokusím dát během týdne.
Pokud budete mít nějaké návrhy nebo nápady na vylepšení, tak do pátku. V pátek se to chystám rozebrat.

OtaH

grohl

Ten čelní mechanismus je výbornej, je to jak pavouk na obědě.

Plutoone

Škoda, že to video tady nebylo dřív. Podtrhuje totiž kvality tvého modelu mnohem lépe, než fotky. Fakt dobrý.  :)

Petr43

Opravdu moc super.Nejvíc se mi líbí pohyblivý pás

Martys08

To je hodně dobrý.Ten pohyblivý pás je super čelní mechanismus taky dobrý.

OtaH

Citace od: Plutoone kdy 14.03.2010, 20:13:23
Škoda, že to video tady nebylo dřív. Podtrhuje totiž kvality tvého modelu mnohem lépe, než fotky. Fakt dobrý.  :)
Jak sem psal, funguje pouze na "suchém" sněhu a to ovlivnit nemůžu  :(
A díky všem za pochvaly   ;), teď se chystám na UDSku http://www.terma.cz/soubory/File/Tatra%20UDS.jpg