(Vlastní - synův) Hrad Admov

Založil maeror, 23.02.2010, 09:43:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

maeror

Stavby mého staršího syna už někteří znáte, tentokrát si dovolím představit jeho zatím nejlepší dílko - hrad Admov.

Stavět začal loni v červenci, skončil nyní v únoru. Několikrát už hrad chtěl zrušit kvůli nedostatku dílků, ale vždy se mi ho podařilo umluvit (a postupně také nějaké kostky přibyly), takže ho dotáhl až do současné podoby.

Rád bych zdůraznil, že mu ještě nebylo devět (až za měsíc), a že celou stavbu vymyslel a realizoval naprosto sám. Mne poprosil pouze o dvě věci - o jabloň (respektive přidělání jablek :)) a zábradlí na ochozu u vstupní brány. Jinak mi nedovolil celou dobu na nic sáhnout. :'(

Sice jsem mu doporučoval některé změny (nezdají se mi ty dvě malé věžičky na palisádách, chtěl jsem, aby víc řešil terén atd.), ale stejně si myslím, že se mu to tentokrát povedlo. Pochopitelně vašeho názoru si bude považovat jinak... ::)

Galerie na BS.

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]

Gibur

Kdyby jsem stavěl takhle,když mi bylo 9.. :)
Třeba až mu bude 15,to bude paráda ;D
Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."

gearcs

Ještě řekni, že to syn i sám fotil a jdu se střelit... Je to bezva, už jsi přemýšlel, že bys mu za tak pěkné dílko něco koupil...třeba další LEGO?  ;D

cendix

Citace od: Dog-Čum kdy 23.02.2010, 10:01:29
Kdyby jsem stavěl takhle,když mi bylo 9.. :)
Třeba až mu bude 15,to bude paráda ;D

Takovýhle hrad bych byl schopen postavit tak v 25 letech a to stavím už od 6. Jo ta dnešní mládež, to za nás nebejvalo.
Vidím, že asi objíždíte i skutečné hrady na Vysočině. Ty 2 paláce mi připomínají Kámen a věž v čele Roštejn.

Colonel32

Je skvělé, když má dítě rodiče Afola. Možnosti jako "potřebuju tento a tento dílek" jsem v dětství neměl.

maeror

Citace od: cendix kdy 23.02.2010, 12:15:56
Vidím, že asi objíždíte i skutečné hrady na Vysočině. Ty 2 paláce mi připomínají Kámen a věž v čele Roštejn.
Hrady pochopitelně objíždíme, hlavně na Vysočině a v jižních Čechách, ale musím přiznat, že na Roštejn se už několik let marně chystáme :-\. (Asi se podvědomě bojíme jet přes Batelov. >:D)
Oba kluci jsou fandové do hradů (že by po tatínkovi?), ten starší pořád studuje všechny možné encyklopedie, mapy hradů a zámků a tak, nicméně myslím, že cílená inspirace v tom tentokrát nebude, hrad vznikal postupně, nárazově a bez plánů.
(Jinak minulý týden šokoval učitelku ve druhé třídě, když měli za úkol dvě minuty souvisle mluvit na nějaké vybrané jednoduché téma, a on jí začal vyprávět o donjonech, psaníčkových sgrafitech atd., a zjistil, že učitelka má značné mezery... ::))

Citace od: gearcs kdy 23.02.2010, 11:06:42
Ještě řekni, že to syn i sám fotil a jdu se střelit...
Ne, fotil jsem to já, proto fotky nejsou 100%. Příště půjčím foťák synkovi, ať mu to nekazím. :P

Je to bezva, už jsi přemýšlel, že bys mu za tak pěkné dílko něco koupil...třeba další LEGO?  ;D
Citace od: Colonel32 kdy 23.02.2010, 12:20:53
Je skvělé, když má dítě rodiče Afola. Možnosti jako "potřebuju tento a tento dílek" jsem v dětství neměl.
Nejraději bych Lega nakoupil hromady (už kvůli sobě, abych měl taky z čeho stavět), nicméně situace je letos špatná - jeden rodič Afol učitel, druhý rodič neAfol (rozuměj: už to není kam dávat; myslím, že už jim to stačí :-X) navíc t.č. bez práce = rozhodně to u nás nefunguje tak, jak si představuje Colonel32... :'(

Každopádně děkuji všem za chválu - vyřídím a začnu se dmout pýchou. 8)

smiky

Velice pěkně provedené.....Přemýšlel synek i o interiérech ? Nebo už jsou postavené nebo byly zavrhnuty ?

maeror

Původně chtěl dělat hrad rozebíratelný (a asi s interiéry), aby si v něm mohli hrát s figy, ve věži je dokonce systém poklopů a padacích žebříků, ale nakonec myšlenka padla kvůli úspoře dílků, lepší pevnosti stavby a špatné přístupnosti poté, co se hrad rozrostl.

Ryxe

Mě se to moc líbí, prostě na 9let úplně super ;). Je vidět, že má o hradech opravdu přehled a umí to aplikovat do stavby. Já v jeho letech stavěl takový splácaniny s nějakou tou věží a že se jedná o hrad jsem v tom viděl asi jen já ;D

gearcs

Ještě řekni, že to syn i sám fotil a jdu se střelit...
Ne, fotil jsem to já, proto fotky nejsou 100%.
----------------------------------------------------------
No já to právě myslel tak, že fotky jsou skvělé!

maeror

Tak vám tedy oběma (respektive všem) děkuji - mám radost, že se vám to líbí. Inu, být hrdý otec také není špatný pocit. :)

linhi

No já myslím že je to opravdu dobrá stavba! Sám jsem stavěl jako prcek stejné hrady,ale neměl jsem víc než 20 šedých kostek.Přeji hodně dalších hradů a nápadů!

Hana129

No já bych hrad nepostavila dnes ani takhle. Ode mne má velkou pochvalu. Líbí se mi to.  ;)

Siegnord

Má to vymakaný. Ještě pár figů a zeleně. Nejvíc se mi líbí ta věž vystupující na skále z palisády. Taky vtipně vyřešil tu zeď v centru hradu, jak ji nalepil na střechu.  :D