(Vlastní) Hogwarts Castle - Bradavice

Založil Rever, 01.02.2010, 18:00:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Rever

Po dosti dlouhé době se mi podařilo dokončit Bradavický hrad vytvořený podle plánku J.K.Rowling s prostudováním příslušné literatury. Plán hradu zatím ještě nemám dodělaný, ale brzy ho sem také umístím.

jižní strana

severní strana

západní strana

jihozápadní strana

severozápadní strana

východní strana

severovýchodní strana

jihovýchodní strana

pohled shora

pohled shora

pohled shora

pohled shora

vnitřní vybavení:

kuchyně domácích skřítků - nacházející se pod Velkou síní

Velká síň - v západním křídle

učebna - ve východním křídle

ředitelova věž

ředitelova věž

západní věž - sovinec

východní věž - kabinet

Vstupní hala

Vstupní hala

Všechny fotky by pak měly být dostupné zde: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=418945

Ještě zde přikládám starší vlákno z výstavby hradu: http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=23843.0, půl roku jsem ho však neaktualizoval, jelikož jsem měl dost práce, která mi bránila ve stavbě pokračovat.

Matošo

Gibur

Mě se to líbí, :Dhlavně ta měděná střecha,taky věže,akorát upravit terén.
Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."

Martys08

Je to skoro kopie z filmu. ;)Ale chce to život.

Ondra

Je to pěkné , ale neubráním se dojmu že je to bez života a nápadu...

otaznik

Jak už jsem tu psal, neodpovídá to naprosto popisu z knížek. I sama autorka přiznala, že její nákres je jen a pouze základně orientační.

Na druhou stranu oceňuji odhodlání, které jsi tomuto projektu věnoval, určitě to stálo nemálo námahy. Jako LEGO stavba (ne model Hogwarts Castle) se mi to líbí!

Colonel32

Tolika lidem jsem za to už vynadal, ale stejně se najdou tací, co neumí dát (Vlastní)/(Cizí) na začátek názvu threadu. Já snad příště takový thread rovnou smažu, co vy na to?

Siegnord

Stavba je to impozantní.  :o Líbí se mi tvůj skleník. Jen mám pocit, že to příliš neoplývá detaily a životem. Třeba pár studentů by se tam hodilo.
  Vlezla se ti tam nějaká ložnice pro studující?

Citace od: Colonel32 kdy 01.02.2010, 20:46:21
Já snad příště takový thread rovnou smažu, co vy na to?
;D

berkshrund

Připojuju se k názoru některých, že je stavba pěkná a není na ni příliš co vytknout, ale nadruhou stranu ničím příliš nezaujme.

Stačilo by třeba dk stone rohy stavby udělat pomocí Tile a Modified 1 x 1 with Headlight, pohrát si trochu s oblouky nad okny s balkonkem (použít třeba nějaký netradiční offset), místo prefabrikovaných stromků vytvořit vlastní zeleň, sem tam použít jiný odstín šedi či dk tan, vytvořit vlastní vstupní bránu atd. Potenciál má i skleník, bohužel na fotkách není příliš vidět.

Nestálo by to příliš mnoho a výsledek by byl o mnoho lepší.  :)

Věšák

Já se připojím k oběma názorům....je to impozantní a vzhledem k tomu, že to má i interiér, dost působivé. Ale přijde mi to trochu suchý, plochý, bez života... :-\

Colonel32

Podobný názor jako většina. Je super, žes to dokončil, ale na druhou stranu je to děsně fádní. Není tomu v podstatě moc co vytknout, ale taky na tom není pořádně co pochválit.

Rever

Našel jsem si čas a dokončil jsem plány hradu, podle kterých jsem Bradavice stavěl:

Připomínám, že hrad byl postaven podle nákresu J.K.Rowling:

Plán hradu byl pak vytvořen podle knih a také jsem se inspiroval na fanouškovských stránkách:
http://www.hp-lexicon.org/hogwarts/castle/hogwarts_inside.html

Co se týká stavby hradu, tak bych teď hrad už asi postavil jinak. Plochost stavby je způsobená především jejími rozměry, kde se každý malý detail ztratí jako nic. Dala by se samozřejmě spousta věcí změnit a všem diskutujícím děkuji za podnětné názory, přesto udělat model více plastičtější by znamenalo sehnat dalších několik tisíc dílů. Teď již je model sestaven z přibližně 30 000 dílů.  Chtěl jsem si model postavit hlavně pro představu, jak by takové Bradavice mohly vypadat, větší ambice nemám. Teď už mě čeká "pouze" celou stavbu rozebrat a dílky znovu roztřídit...

Rever

Ještě dotaz ke skleníku - ten byl použit ze setu 5378:

peter

Citace od: Rever kdy 03.02.2010, 15:07:49Teď již je model sestaven z přibližně 30 000 dílů.

Toto číslo odhaduješ, nebo to máš spočítané, já osobně bych to podle uvedených fotek, odhadoval na max. cca 10k.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Rever

Citace od: peter kdy 03.02.2010, 15:34:41
Citace od: Rever kdy 03.02.2010, 15:07:49Teď již je model sestaven z přibližně 30 000 dílů.

Toto číslo odhaduješ, nebo to máš spočítané, já osobně bych to podle uvedených fotek, odhadoval na max. cca 10k.

To je odhad, uvnitř hradu je tak 2x vice dílů různých barev než v obvodovém plášti - především kvůli zpevnění stavby. To číslo však není podstatné a při rozebírání to počítat nebudu  :)

gearcs

No musí se ti nechat, že se nevzdáváš. Na začátku málokdo věřil, že hrad dokončíš a teď je hotový. Ještě než ho zboříš, zkus trochu doladit detaily, život a budeš se divit, kolik ti pak přibude kladných komentářů!  ;)

Jonas

Teď, když vidím plánek, tak už rozumím, proč Reverův Lego Hogwarts vypadá tak, jak vypadá.

Ve filmu mi ale připadal zajímavější. Jenže takový hrad postavit by bylo ještě náročnější.
Jonas - Můj Brickshelf

Hana129

Bylo by to škoda rozebrat a neoživit to. Nějaké scény z HP a bylo by to supr.

Ondra

Citace od: Hana129 kdy 03.02.2010, 20:42:49
Rozhodující bitva z posledního knižního dílu by byla asi nejzajímavější...No když jsme u toho boření  ;D .

Rever

Citace od: Ondra kdy 03.02.2010, 21:03:27
Citace od: Hana129 kdy 03.02.2010, 20:42:49
Rozhodující bitva z posledního knižního dílu by byla asi nejzajímavější...No když jsme u toho boření  ;D .

To by stálo za zvážení, zkusím to zrealizovat, každopádně to bude zase nějakou dobu trvat než se k tomu dostanu.

Ryxe

No, hrad se pěkně vyklubal. Abych pravdu řekl z prvních fotografií stavby jsem na to koukal celkem skepticky, ale podařilo se Ti to zdárně dokončit a to je fajn. Detailů tam sice moc není, ale na mě to působí vcelku dobře a sladěně ;).
Jestli hrad vypadá podle filmové či knižní předlohy nejsem schopen posoudit. Harry Potera sice trochu znám, ale hrad jsem nikdy moc nezkoumal.

Rever

Tak jsem o víkendu rozebral Bradavický hrad, zabralo to víc jak 10 hodin  >:(, jelikož bylo potřeba dílky roztřídit  :P. Před rozebráním jsem ještě zinscenoval malou bitvu podle knihy Harry Potter and the Deathly Hallows. Jedná se o poslední bitvu, kdy Hagrid je donucen přinést Harryho před hrad a ... Část bitvy se odehrává podle knihy uvnitř hradu, ale to bych musel kvůli focení část hradu rozebrat. Při rozebírání však vzniká dosti velký nepořádek a je dosti náročné se v tomto nepořádku pohybovat, natož fotit, takže se celá bitva odehrává před hradem:

http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=420943

maeror

Siegnord

Mám z toho dojem jako kdyby byl Hagrid na straně zlých. Může mi to někdo vysvětlit, prosím?  ???

germik

Přečti si HP 7 ;D jinak Hagrid opravdu nebyl na straně zlých ::). Spíš byl tak nějak donucen Voldemortem aby ... no radši si to fakt přečti :D
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Věšák

Ten kentaur je docela povedenej...ale neškodilo by kdyby byl světlejší(aspoň obličej) :)

Rever

Citace od: Věšák kdy 15.02.2010, 15:22:19
Ten kentaur je docela povedenej...ale neškodilo by kdyby byl světlejší(aspoň obličej) :)

Kentaura jsem udělal podle obrázku z Brickshelfu: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=82743

zajímavé kentaury jsem našel také zde:

Ti však již vypadají dosti "roboticky".  S tou světlostí rukou a obličeje je to zajímavý nápad. Dneska večer to vyzkouším a dám sem fotky, jak to dopadlo.

Rever

Zjistil jsem, že nejdou vysunout dlaně z rukou kentaura, takže jsem vyměnil pouze hlavy:

Možná, kdyby šly vyměnit i dlaně, tak by to vypadalo lépe, případně celou horní polovinu těla kentaura mít žlutou, jako je tomu u obrázku z předchozího příspěvku.

Colonel32

když naškupeš ruce odjinud, než z basketbalistů, tak to půjde vyndat.

Rever

Citace od: Colonel32 kdy 16.02.2010, 10:59:48
když naškupeš ruce odjinud, než z basketbalistů, tak to půjde vyndat.

Ty ruce jsou skutečně z minifiga basketbalisty, hlava ostatně také. Ve své sbírce nemám žádného figa, který by měl hnědé ruce, takže budu muset objednat na BL. Zdá se mi však, že bude lepší varianta, kdy horní polovina těla bude žlutá. Růžová (LtFlesh) by byla také zajímavá, zatím jsem však neviděl minifig torzo v této barvě.