odolnejsi subtractor

Založil Woyta, 17.01.2010, 18:43:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Woyta

Stavim pasove vozidlo na snow challenge a zkusil jsem do nej zabudovat subtractor.
http://sariel.pl/2009/01/subtractor/
Jizdni vlastnosti byli jedna basen.
Akorat kdyz se pas nekde zaseknul, tak zarvalo kolecko v diferencialu.
XL motor naprimo je moc silny.
Takze te mam 3 moznosti.
1)Vyhodit subtractor (vyhozen a neni to ono)
2)Zprevodovat motor do rychla a za diferaky zase do sily. Otazkou je jakou zatez ty 12z snesou a prezijou a jake budou ztraty na prevodech,
3)Postavit odolnejsi subtractor.
Jedine reseni me napada pomoci tocen ale to je moc velke.
http://technicbricks.blogspot.com/2009/11/week-techvideo-2009-49-heavy-duty.html

Nejake dalsi napady?
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Měch

toto jsem už viděl ale furt nevím co to je a jakou to má funkci :-\ ...
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Woyta

Kdyz mas kazdy pas pohaneny jednim motorem tak se ti to moc dobre neovlada a pri zataceni musis jeden pas zastavit.
Tady muze mit oba pasy pohany klidne jednim motorem a pro zataceni / otaceni poslouzi druhy slabsi.
Jedes vpred. Silny motor to zene skrz diferencialy rovnou na pasy. Slabsim motorem roztocis diferencialy. Razem mas na jednom pasu vetsi rychlost nez na druhem. A pasove vozidlo zataci obloukem.

hadato

Odolnější subtractor asi nejspíš nepostavíš do přijatelných rozměrů, jako jedinou možnost vídím ty převody do rychla a pak do pomala.
Nebo vyměň XL motory za buggy nebo větší počet M motorů, které pak zpřevoduješ dopomala, jinou možnost nevidím

Woyta

Buggy motory nemam. (Zatim jsem je nepotkal za dobrou cenu)
PF  M mam jen jeden.

//Prestaveno. zprevodovani 3:1 a pak 1:3 A uz to nekrupe. :)

Shmade

Ještě by mohlo pomoct dát do diferenciálu druhej satelit. (pokud ho tak už nemáš)

Woyta

Diferencial ma ale jen jednu osu pro satelit.
Nejak si nedovedu predstavit jak by prenasel silu, kdyz se nema vuci cemu zaprit.
A upravenej diff by byl asi i proti pravidlum.

Shmade

Druhej satelit tam drží sám od sebe, zapřenej o ty ozubený kola z náprav, funguje to, mám to vyzkoušený, žádný modifikace netřeba.

Woyta

Ale nemuze prenaset zadny vykon protoze se nema vuci cemu zaprit.
Vychazi mi, ze vyjde nastejno jestli tam je ci neni.

Shmade

Nereagoval jsem hned, protože na tom, co si psal je něco pravdy, čekal jsem až se mi dostane diferenciál se dvěma satelity do ruky. Sice druhej satelit nedrží na "ťuplíku" jako ten první, ale při zátěži se v jednom místě podstatě vzepře mezi ty dvě ozubená kola na nápravách, takže je schopen síly přenášet a odlehčovat tedy tomu prvnímu, určitě to neni že by se pevnost zdvojnásobila, ale trochu to určitě  pomáhá.