Power Functions pro začátečníky

Založil Holek.Tomas, 22.12.2009, 22:04:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Holek.Tomas

Ahoj lidi, mám takový problém. Chci si pořídit nějaké PF díly abych oživil své modely, ale nevím jak například funguje PŘEPÍNAČ nebo k čemu vůbec je.
Kolik potřebuji přijímačů, abych mohl ovládat například 4 motory.
Kolik potřebuji vysílačů a co s každým můžu ovládat a tak podobně. Potřeboval bych před koupí ještě poradit od zkušenějších ;) abych pak něco nekoupil a vůbec to nevyužil, nebo abych pak nezjistil že toho mám málo ;D
Předem děkuji za rady :)

Měch

nazdar, power functions čili PF jsou ideální ovládané dálkově, děje se tak pomocí OVLADAČE a PŘIJÍMAČE
ty pracují na tzv frekvencích (1,2,3 a 4) každý přijímač(reciever) dokáže napájet až 2 motory- má 2 konektory na nové PF
nejvíc jsem ocenil u sebe asi XL motory(2X) rozpohybují cokoliv, mají velký kroutící moment a otáčky 150/min
pak je tu základní motor M motor menší kroutící moment ale zas 350 ot/min ideální na tzv šroubovací píst-linear něco
nebo řízení aut atd.pak jsou tam ještě světla - 2 led diody na samostatných drátkách v půlce se sbíhajících v jeden , délka cca 25-30cm dále je tu přepínač. Slouží k manuálnímu kontrolování motoru. Zapojíš přepínač do Batery boxu a do přepínače motor, dáš páčku na přepínači do leva a motor jede do leva, do prava, motor jede do prava-přepínač má konektor na jeden motor.
Teď se vraťme na začátek, existují určité frekvence jak jsem už říkal, to znamená, že z 1 ovladače můžeš ovládat postupně až 4 přijímače, z toho každý až 2 motory = celkem 8 motorů, ale můžeš na jeden konektor nacvakat kolik chceš motorů na sebe....ale to jen tak.... a taky záleží kolik toho utáhne BB, myslím že 8 motorů už ho dost vyšťavuje, ale já jich mám jenom 5 tak nevím
Nejlepší pro tebe bude asi koupit Buldozer 8275- 2X XL motor, 2X M motor, 2X IR přijímač, 1X BB a 1X ovladač, ideální kombinace, pak mám ještě motor z offroada 8297 ale ten je už tak navíc pro mě

pak existujou teď nově polohovací ovldače a BB ale to si napiš do youtube katalogové číslo a najde se ti toho hromada, přesně tam uvidíš jak to funguje, a když umíš trochu anglicky nebo nejsi slepý, zorientuješ se tady:

http://powerfunctions.lego.com/en-US/Default.aspx

a tu je schéma:
http://powerfunctions.lego.com/en-US/WhatIs/default.aspx

doufá, že jsem vše objasnil
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Woyta

2 prijimace.
Minimalne jeden vysilac (a prepinat kanaly) Doporucuju jeden normalni a jeden vlakovej.
Polarity switch pslouzi k olvadali motoru doleva, doprava a vypnuto. Klasika jakou znas z hracek.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Ondra

http://powerfunctions.lego.com/en-us/Default.aspx Zkus se podívat na tyhle stránky, jsou sice v angličtině, ale je tam popsáno jak to všechno vlastně funguje.

vasek

až všechno prostuduješ tak si kup buldozer 8275 a máš základ za rozumný peníz ze kterého v kombinaci s jinými sety dokážeš lecos postavit, kupovat samostatně komponenty vyjde zbytečně draho i když buldozer není laciná věc ..