(vlastní) Traktor RS-09 verze 2.0, + pluh, + plečka

Založil MeNadruhou, 21.11.2009, 15:09:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

MeNadruhou

Postavil jsem další verzi traktoru RS 09, tentokráte bez PF . Při stavbě jsem se snažil zachovat co nejvíce věrnost originálu, tudíž jsem vypustil fajnovku jako je diferenciál.

Blíže k detailům (od předu):

• kyvná říditelná náprava s velkým rejdem je samozřejmostí,
    nosník má oproti minulé verzi díry průchozí (zato je vyšší),
    kompresorová pumpa je použitá jako píst k nářadí,
    sloupek řízení dostal znak (stříbrný kulatý stud LEGO) a ovládací páčky, při odklopení můžeme vidět křížový kloub vedoucí k funkčnímu volantu,
    na podlaze jsou vidět dvě řadící páky,
    vedle sedadla po levé straně je přístrojový panel, napravo nádrž,
    pod sedadlem je dvouválcový motor- má funkční písty,
    řemen dobíjení a chlazení - funkční byl ale vypadalo to divně tak jsem tu šedou řemenici dal o stud výše (místo toho tam kouká konec kliky),
    vlevo od motoru je čistič vzduchu,
    blatníky jsou tvarem i způsobem uchycení velice blízko originálu,
    přední i zadní světlomety,
    zadní tříbodový závěs,
    tažná lišta (šedá axle),
    závěsná hubice,
    vývodový hřídel: zadní je pod třetím bodem(je blbě vidět)(proto není závěsná hubice uprostřed), přední vývodový hřídel ( pod nosníkem nářadí)-oba funkční,
    šrouby kol vpředu i vzadu,
    závaží v předních kolech,
    šípová kola,

Na modelu jsou dvě věci co mohou pár lidí (nebudu je jmenovat Colonel Otaznik a Jardal ;)) zvednout ze židle: obutá šípová kola a převod k motoru. prostor mě donutil použít kombinaci kol 6589 a 4143 (12 a 14 zubů) jakožto čelního převodu.
Jinak si myslím že tam už není nic co by nebylo pravý plastový.

Nářadí-studless:

plečka je pohyblivá nahoru i dolů, velmi věrná originálu,
pluh je otočný o 90 stupňů, opěrné kolo, ovládací páka, radlice tvarem a umístěním jsou také co nejvěrnější.

Barevně jsem se držel věrný originálu, jen kola traktoru jsou místo žluté bílá.

Tady jsou fotky, více jich je ZDE (a detailněji): (odkaz doplním po schválení na BS).
Co na to říkáte?
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

MeNadruhou

Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

jakpet

Tento traktor se mi typem vůbec nelíbí, ale musim uznat, že provedení je opravdu čistý ;)

Robbed

Souhlas, provedení je velmi dobré. Samotný typ traktoru se mi ale také moc nelíbí.
A jinak bych tento model zařadil spíš do kategorie Model team, než Technic.

grohl

Návleky na kolech nechám stranou.
Dobře sestavené, pravděpodobně i dobře funkční, jen škoda, že pluh není v nějaké neutrálnější barvě.

MeNadruhou

Citace od: grohl kdy 04.12.2009, 12:20:53
Dobře sestavené, pravděpodobně i dobře funkční, jen škoda, že pluh není v nějaké neutrálnější barvě.

Pluhy se vyráběli v zelené. a to jsou jediný zelený kostky co jsem na to moh použít, a v černé by to nebylo ono

grohl

Citace od: MeNadruhou kdy 05.12.2009, 09:16:25
Citace od: grohl kdy 04.12.2009, 12:20:53

Pluhy se vyráběli v zelené. a to jsou jediný zelený kostky co jsem na to moh použít, a v černé by to nebylo ono
OK, beru zpět. Šedá, černá nebo modrá by však k traktoru ladila mnohem lépe.