Technic 8258 Crane Truck

Založil ulrike, 01.09.2009, 16:17:32

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

ulrike

Citace od: Ondra kdy 29.09.2009, 16:38:59
Na internetu se objevil fanouškovský návod, jak předcházet praskání koleček jelikož to vypadá že je tento problém celkem rozšířen.Také je tam několik úprav.

http://www.designer-han.nl/lego/original%20modifications.htm

Návod- http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=403362



Ano, ano to jsou přesně ty problémová místa!! Škoda, že to nemůžu teď otestovat, mám rozestavěnou pořád tu alternativu...

grohl

Dorazil ke mně a stavím i s úpravami krizových míst. Podám zprávu, jakmile bude hotovo.

grohl

Hotovo. Kamion funguje téměř bezvadně. Vždy při přepnutí zvedání libovolné části ramene se celá mechanická ruka lehce pootočí. Designově nemám výhrad. Celý model vypadá skvěle a perlou je jeho kabina. Díly v některých částech musí dostávat díky vysoké hmotnosti pěkně zabrat. Tak za týden z něj možná postavím alternativní model a pak roztřídím do krabiček. Konstrukčně mě asi nejvíce zaujala strojovna celého modelu. Takovouhle zběsilou směsici koleček bych ani v nejdivočejším snu a na drogách nebyl schopen vytvořit.  >:D

grohl

Dneska jsem sestavil alternativní model 8258, abych si trochu odpočinul od vlastních výtvorů.
Pickup s přívěsem vypadá sice slibně, ale řachtání, které se ozývá, pokud  zdvihající rameno přívěsu doběhne do krajní polohy, mi nahání hrůzu. V dohledné době vyfotím a rychle rozeberu, aby díly nedošly újmě.
Další věc, která mě zaráží je mizerný rejd, který lze samosebou vylepšit odstraněním zarážek ze zatáčení. Bez této úpravy je téměř nemožné vytočit se v menším pokoji. Nepochopitelný je pro mě i rozdíl ve výšce mezi nápravami. Design náklaďáčku je jinak až na čelní masku a podivně trčící pseudozrcátka moc povedený.
Přívěs je na rozdíl od původního modelu osazen pevnějšími stabilizátory. Otočná nástavba je podivně vachrlatá a není pevně uchycena, takže vždy umožňuje dvě polohy ramene bez zapnutí motoru. Rychlost otáčení je mnohem vyšší než u původního modelu, což je leckdy na škodu. Vysouvání ramene je téměř zanedbatelné. Plošina na konci ramene nemá pevnou polohu a pokud budete slepě věřit návodu, bude se Vám nepříjemně naklánět směrem vpřed, dokud nenarovnáte liftarm 3, na kterém plošina visí, do vertikální polohy.

grohl

Slíbené fotky.

Shmade

Ten pickup se fakt povedl...  Nechceš vyzkoušet udělat nějakej alternetivní příves? Tobě ty alternativní variace docela jdou... jsem někde zaslech. :)

grohl

Díky, ale na to nebude čas. Do výstavy bych rád ještě nějaký menší MOC a vážně nemám buňky na stavění převodových skříní. Po dokončení Harriera to jde na díly.

Benik


MeNadruhou

Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

tomaslambo

Kdyby jenom trochu, původní zůstala snad jen kastle ;D