(Vlastní) Tahač Renault Magnum s pneumatickým ramenem

Založil TomB, 25.07.2009, 14:10:46

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

TomB

Zdravím,
po delší době stavění, třídění, a podobných ptákovin mě začínaly docházet nápady co mám stavět.
Po kratší diskusi s krtečkem (Díky!!!) skrz ICQ jsem se dostal k tomu, jestli náhodou nemá nějaký nápad, páč mě už nápady docházejí.
Dostal jsem několik návrhů, mezi nimiž byl i Tahač s pneumatickým ramenem.....
Rozhodl jsem se pro něj.
Takže zde tedy můžete vidět výsledek.
Model zatáčí přední koly, otáčí ramenem, rameno se zvedá ve dvou kloubech, a má taky na konci "chňapku", dále má odklopovatelnou kabinu, a samozřejmě taky silný šestiválec >:D ;D.
Postavit podvozek - hračka.
Horší to ale bylo s kabinou, na kabiny jsem dost silnej levák.
Naštěstí se kabina začala formulovat jako kabina renault magnum, tak jsem se toho chytil, a dodělal to tak.

FOTKY MÁTE ZDE
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

otaznik

Nemůžu si pomoci, ale mně to hodně moc připomíná oficiální set 8436.

TomB

Hlavně tím ramenem, viď? ;).
Je to pravda, taky mi to někdy tak připadá (ROFL), ale podvozek, i kabina, oboje je úplně jiné, jediné co je ze setu 8436, jsou kola, a od druhého kloubu do "chňapky", tam jsem si moc nevěděl rady, takže jsem otevřel návod, a přestavěl rameno k tomu úchytu.....
Myslím (pozn. myslet = megabloks vědět ;D), že kdyby jsem k tomu přistavěl ještě návěs ve stylu návěsy na dřevo, bylo by to velmi odlišné od 8436.
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

peter

Citace od: Janek kdy 28.07.2009, 08:20:04Dopravdy skvělej disajn.

Mě se tedy zrovna po designové stránce (kabina) tento model moc nelíbí. Můžeš tvůj strohý příspěvek trochu rozvést?
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

ghost963

Je mu 12 let a na 12 let je to víc než dobré.

peter

Citace od: ghost963 kdy 28.07.2009, 09:49:20Je mu 12 let a na 12 let je to víc než dobré.

Předpokládám, že narážíš na můj negativní verdikt ohledně kabiny modelu TomaB. A co jako, že mu je 12 ??? To, že mu je dvanáct, přece vůbec neznamená, že se nemohu vyjádřit nějak negativně k jeho modelu. Navíc má reakce je v souvislosti i s druhou částí mého příspěvku, kde chci vědět od Janka, proč se jemu ten model tak moc líbí.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

TomB

:) Vidím, že kabina se moc nelíbí.
Co nejdříve dodám fotky, na kterých je kabina už lepší, teď je vylepšen interier, jsou přídány světla a návěs 8) ;D.
Složení mých příspěvků:

Shmade

Mně se to líbí ze všech modelů, co jsi tady zatím představil, asi nejvíc, závoďáky nepočítám... Ve srovnání třeba s tou tatrou 10x10 s radiolokátorem, nebo co to bylo, je to nebe a dudy.  Je vidět pokrok, což je super. To že jsi okopčil rameno z ofiko setu je jedno, když ti to nešlo postavit z hlavy, tak jsi se tím stavěním podle návodu určitě něco přiučil a příště to třeba u nějakého podobného mechanizmu zvládneš sám. Palec nahoru. :)

Plutoone

s tím, aby to i k něčemu vypadalo je dost problém. Teda alespoň u mě. kolikrát kabinu celou překopu, protože se mi prostě nelíbila.
A to že si okopčil něco od někud je normální. vymejšlet furt nový věci je těžké a když to rameno dobře funguje je podle mě lepší, než abys vymejšlel nějakej patvar, kterej by nefakal.

Ondra

Přístě raději nepsat název tahače, jelikož člověk očekává že i tak bude opravdu vypadat  ;) .

TomB

No pro každýho to vypadá nějak jinak :).
Jak jsem psal -  Mě se to pod rukama začalo tvořit jako Renault, tak jsem se toho chytil, a dodělal to tak.
Já jsem se svým výsledkem spokojen.
Složení mých příspěvků: