Úprava 8292 Cherry Picker (autojeřáb)

Založil mike.kup, 23.07.2009, 16:37:49

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

mike.kup

Zdravím všechny.
Nedávno jsem si pořídil technic set 8292 Cherry Picker.
Člověk byl chvilku rád, ale pak jsem v tom začal hledat prostor pro nějaké vylepšení. Nejprve jsem z modelu vyndal motorek (v dnešní době motorizace se tomu asi budete divit, ale chtěl jsem si s ním a převodovkou pohrát někde bokem) a předělal jej na ruční ovládání. Už od začátku předělávky jsem se rozhodnul, že se pokusím maximum zanechat na svém místě.
Pak jsem si ale řekl, že se mi nelíbí to samotné rameno. Tak jsem jej trošku překopal a udělal tak, že se dostane ještě o trochu výš. Zní to jednoduše, ale chvilku to trvalo.
Pak mě ale začalo trochu štvát, že jenom pohyb nahoru a dolů není ono.. Tak jsem si s tím zase trochu začal hrát, až jsem k tomu doplnil další hejblo, díky kterého se může celá konstrukce nahýbat a tím jsem dosáhl i velice slušného pohybu skoro-jenom-do-strany. No ale tím se celý model stal krásně nestabilním. Přišly na řadu stabilizátory. Ale kam je strčit aby to člověk kompletně nepřekopal? Tož dozadu. Na to, že to jsou moje první stabilizátory v životě mi myslím fungují solidně.. Sice samotné převody nejsou zakryté, ale co už.
Výsledek můžete vidět zde na Brickshelfu.

jakpet

Mě se to líbí dost, vypadá to dobře a jak to popisuješ, tak je to i funkční, jedině stabilizátory mi přijdou moc vysoký, atd..
Celkově to ale hodnotím jako velmi povedené dílo ;)

Jonas

Další zajímavá předělávka je k vidění zde
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=312573

Navrhl ji sám autor setu. Vozidlo obsahuje 4 PF motory a je plně dálkově ovládané.

Video je zde
http://www.youtube.com/watch?v=pzD9KgDxcg0
Jonas - Můj Brickshelf

Krutas57

Mě se to taky libí. Stabilizátory vypadají sice lehce nereálně, ale fungují (zdá se) dobře a to se u technicu počítá.
Možná bys mohl zkusit udělat ještě pár stabilizátorů do střední části (někam na místo battery boxu), aby auto stálo rovně.
Jinak bezva modifikace.  ;)

peter

Citace od: Jonas kdy 24.07.2009, 11:19:54
Další zajímavá předělávka je k vidění zde
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=312573

Navrhl ji sám autor setu. Vozidlo obsahuje 4 PF motory a je plně dálkově ovládané.

Video je zde
http://www.youtube.com/watch?v=pzD9KgDxcg0

Ano, na tuto předělávku jsem už i já dříve koukal a je parádní. Někdy až budu mít klid, tak si ji asi zrealizuji :D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

mike.kup

Ta druhá úprava je hezká, ale nemůžu si pomoct, ale pro mě není lego na dálkové ovládání lego. Pak už je to jen takový RC model. Asi jsem stará škola. A nebo je to tím, že žádné dálkové ovládání nemám, takže vlastně ani nemůžu soudit.
Ale klidně mě odsuďte, stejně se mi nelíbí, že to umí jen s ramenem hejbat nahoru a dolů. A navíc to neumí posadit plošinu na "cestu".
K stabilizátorům: zvednou auto o půlku výšky kola a to se mi moc nezdá.. Ale nikdy jsem žádný skutečný stabilizátor venku nezkoumal. Jak říkám, jsou to moje první, takže co bych k nim měl přidat, aby to přidalo na realističnosti? Pneumatic nemám a linear actuátory z excavatoru mám jinde a ty by se tam ani nikam nevešly. Navíc si tyhle stabilizátory může každý spichnout sám, nevyžadují žádné spešl kostky a k zadku orig stroje jdou připojit vcelku jednoduše (čti: hrubá síla je potřeba, ale zas né moc).
No a stabilizátory do střední části vozu.. Tož zkusím, ale něco mi říká, že to bude chtít více rozložit orig kostru.

Jo a ještě něco. Možná to je na nové technic vlákno, nevím, ale snad to nebude vadit. Důvod proč jsem odstranil motorek a převodovku je Tento (na Brickshelfu). Můj plán bylo vytvoření něčeho, co by mohlo připomínat univerzální dokončovací stroj. Viz například zde. No a tam je taková šikovná lžica, co s ní jde štrýmovat na všecky strany. Raději zatím nekomentovat, jak ten můj paskvil se tomu moc (ne)podobá. Ale byl to jen prototyp, kdy jsem se tam snažil nacpat právě ten linear actuator. Teraz to zkusím asi bez teho.