Velmi špatné zkušenosti s balíkovou poštou

Založil Mičánek, 23.07.2009, 11:52:04

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mičánek

Včera mi přišla zásilka a když mi ji pošťák předával, tak jsem měl sto chutí ji vrátit odesilateli. Byla to zásilka na dobírku a protože odesilatel platil velké poštovné, tak jsem to neudělal. Možná jsem udělal chybu. Měj jsem sepsat protokol o poškození zásilky a odesilatel by mohl něco získat z pojistky zásilky. Byla od něj totální blbost balit to pouze do folie (dost se to rozmáhá, je to už několikátý zasilatel). Proto jsem ho v předchozím dopise žádal, aby to zabalil do kartónové krabice. Zatím nevím proč to neudělal. Ty dvě nové stavebnice mají absolutně zničený obal. Já jsem sběratel a záleží mi na tom, abych měl i krabici v dobrém stavu. Co udělali v Brně novou třídičku pošty, chodí mi hodně balíků poškozených.. Jednou se mi stalo, že i pevná kartónová krabice se na hraně roztrhla. Naštěstí se nic neztratilo. To jak zachází pošťáci se zásilkami je katastrofa. Tato zásilka vypadá jako kdyby ji někdo použil jako židli a posvačil na ní. Také Vám chodí takto poškozené zásilky?

Jindroush

Heh, my jsme minule posílali kurýrní poštou DHL něco do ciziny... zabalený dobře, poštovný lidových 2500 Kč a cestou to rozšlápl slon.  ::) Z toho podle mě plyne jen to, že se to prostě stává.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Ondra

Nechci vypadat jako obhájce pošty, ale spíš můžou za tohle krabice samotné.

Mám jeden misb ve skříni z minulého roku a neuvěřili by jste, jak je prohnutý pod záteží několika málo ručníků(Dohromady tak kilo).Stačí aby na to člověk něco položil a krabice je na vyhození.

P.s.: přístě bych raději zkusil soukromou doručovací firmu jako PPL apod., tam se mi ješte nestalo, že by krabice byla prohnutá nebo jinak  zničená.

vasek

Pokud chceš aby něco přišlo pokud možno nepoškozené musíš to taky pořádně zabalit, (přiznávám, že můžou nastat vyjímky, kdy i pořádně zabalená krabice obsah neuchrání, ale mne se to zatím nestalo). Pokud bych odesílatele žádal o pořádné zabalení a on mi to poslal takhle tak to nepřeberu, protože to není zabalení které snese poštovní přepravu.
Můj recept : krabice pevná a minimálně na každé straně o 5 cm větší, spodek i vršek zalepené lepidlem (nejen izolepou), na spodek i hořejšek přidám ještě kus karonu (nejlépe stejně velký jako dno event. víko), do rohů přidám také ohnutý karton vysoký jako krabice, vystelu zmuchlanými novinami do poloviny, dám posílanou krabici, obestelu opět novinami až po vrch a zalepím, dle potřeby ovinu izolepou. Zatím mi pošta nic nezničila a jeden člověk mi dokonce psal, že měl problém se do balíku dostat  ;D.

Ondrej

Problém není v adresátovi, problém je v odesílatelých. Lego krabice, pokuď nemá plastic insert nebo kartonovou výztuž nic nevydrží. Nejednou mi přišlo něco zníčené, jde o to, aby to odesílatel dobře zabalil. Dokážu si představit překlady zásilek na poště, hop sem hop tam kop sem kop tam. Určitě bych požadoval náhradu za zničenou krabici.

Se soukromou osobou se jistě dá domluvit na lepším zabalením krabice, ale nevím jak by to šlo s nějakou firmou.

vasek

Citace od: Ondrej kdy 23.07.2009, 12:30:57
Problém není v adresátovi, problém je v odesílatelých. Lego krabice, pokuď nemá plastic insert nebo kartonovou výztuž nic nevydrží. Nejednou mi přišlo něco zníčené, jde o to, aby to odesílatel dobře zabalil. Dokážu si představit překlady zásilek na poště, hop sem hop tam kop sem kop tam. Určitě bych požadoval náhradu za zničenou krabici.

Se soukromou osobou se jistě dá domluvit na lepším zabalením krabice, ale nevím jak by to šlo s nějakou firmou.

S firmou je to mnohem jednodušší, pokud to přijde poškozené, sepíše se zápis o škodě a balík se nepřevezme, pokud to neumějí pořádně zabalit mají smůlu. Já jim také posílám platné a nepoškozené peníze !.

drSEBY

slavku, na tohle se da říct snad jen to, že je štěstí že to nejsou nejaké staré poklady ale stále dostupne sety. jinak krbice pro sběratele k nepoužití. to se nedá zařadit do sbírky.  >:D

ja měl dneska taky pěknou zásilku :-) 6054 MISB - naštěstí v dobrém stavu, v kartonové krabici - kterou neprokopli  ::)

Jarmila

Jediné řešení, jak zabránit dopravci v poškození krabice, je jezdit si pro to osobně.  ;D
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

okerol23

Prišli mi nedávno 8455 ky MISB a v takomto úbohom stave, sprievodca, alebo pošťák na nich zrejme oddychoval    :-\  Stalo sa mi to už druhý krát.

Aki

Mně to spíš připadá, že oba dva balíky byly velmi špatně zabaleny a při přepravě neunesly váhu balíku uskladněného na něm. Oni totiž ty balíky nelítají jen tak vzduchem, ale přepravují se spolu s dalšími.
Ale jak psal Ondra, Květo reklamuj to, alepoň se dozvíš, že odesílatel ani nesplnil přepravní podmínky týkající se bezpečného uložení zásilky v přepravním obale.

Místo rozčilování se na přeprvní firmy bych se zaměřil se svou kritikou na prodávajícího/odesílatele.
Howg

Micho

Citace od: Aki kdy 24.07.2009, 08:51:05
Mně to spíš připadá, že oba dva balíky byly velmi špatně zabaleny a při přepravě neunesly váhu balíku uskladněného na něm. Oni totiž ty balíky nelítají jen tak vzduchem, ale přepravují se spolu s dalšími.
Ale jak psal Ondra, Květo reklamuj to, alepoň se dozvíš, že odesílatel ani nesplnil přepravní podmínky týkající se bezpečného uložení zásilky v přepravním obale.

Místo rozčilování se na přeprvní firmy bych se zaměřil se svou kritikou na prodávajícího/odesílatele.
Howg

Ako som čítal príspevky v tomto threade, tak som dospel jednoznačne k tomuto názoru, ako má Aki. Apelujte na predávajúceho, aby to zabalil do poriadnej krabice. Mne sa ešte nestalo, že by mi prišlo niečo poškodené a to ani do firmy. Kerď niečo posielam ja resp. z firmy, tak to zabalíme do poriadnej krabice.  8)

Pošta prepravuje krabice uložené na sebe, takže je nutné,, aby krabica uniesla určitú záťaž. Jedine, že by bolo možné označiť krabicu symbolom, prepravujte vždy na vrchu krabíc.  ;D

otaznik

Podle mě je problém jak v dopravci tak v odesílateli. Jeden to měl lépe zabalit a druhý se o zásilky lépe starat. Podle mých zkušeností je úplně jedno, jestli je přepravcem pošta, DHL, PPL nebo kdokoli jiný.

Hardegon

Třeba by stačilo, kdyby tu samotnou přepravu a manipulaci prováděl někdo s trochou rozvahy a ochoty. Nejde, aby vždy a všude zásilky hodiny překládaly, ale dát třeba ty, na první pohled, křehké stranou a pak je dát až navrch.

Colonel32

Citace od: Hardegon kdy 24.07.2009, 22:39:43
Třeba by stačilo, kdyby tu samotnou přepravu a manipulaci prováděl někdo s trochou rozvahy a ochoty. Nejde, aby vždy a všude zásilky hodiny překládaly, ale dát třeba ty, na první pohled, křehké stranou a pak je dát až navrch.

Ale člověk přece může u ČP za příplatek deklarovat zboží jako "křehké", a pak s ním také bude nakládáno s náležitou péčí, ne?

Ondrej

Citace od: Colonel32 kdy 24.07.2009, 22:44:57
Citace od: Hardegon kdy 24.07.2009, 22:39:43

Ale člověk přece může u ČP za příplatek deklarovat zboží jako "křehké", a pak s ním také bude nakládáno s náležitou péčí, ne?

To vysvětli odesílateli, můžeš je o to požádat s tím, že to samozřejmě zaplatíš, ale záleží na tom kdo to odesílá, jestli je ochotnej. Můžeš taky narazit na něko kdo se ti na to vykašle...

otaznik

Citace od: Ondrej kdy 24.07.2009, 22:49:46
To vysvětli odesílateli, můžeš je o to požádat s tím, že to samozřejmě zaplatíš, ale záleží na tom kdo to odesílá, jestli je ochotnej. Můžeš taky narazit na něko kdo se ti na to vykašle...
Je na každém zákazníkovi, aby si vybral, kde a od koho nakoupí.

S.t.a.l.k.e.r.

Toto som skúšal dva krát, ale keďže v krabici setu v stave MISB sa obsah prirodzene presýpa a vydáva typické zvuky, v prvom prípade mi balík odmietli prevziať ako krehkú zásielku a nepomáhalo presviedčať a argumentovať, v druhom prípade pribudol na obal vedľa nálepky krehká zásielka veľký červený nápis, že obsah krabice hrká.
Páni, na tieto bolševické inštitúcie je každý krátky... Ondrej si s poštou užil svoje...

Ondrej

Citace od: Stalker kdy 25.07.2009, 20:16:12
Toto som skúšal dva krát, ale keďže v krabici setu v stave MISB sa obsah prirodzene presýpa a vydáva typické zvuky, v prvom prípade mi balík odmietli prevziať ako krehkú zásielku a nepomáhalo presviedčať a argumentovať, v druhom prípade pribudol na obal vedľa nálepky krehká zásielka veľký červený nápis, že obsah krabice hrká.
Páni, na tieto bolševické inštitúcie je každý krátky... Ondrej si s poštou užil svoje...

Jo to jo, podal jsem stížnost, druhý den tam byl pošťák a omlouval se. Poprosil mě, jestli stížnost nestáhnu. V tom jsem mu vyhověl a jeli jsme jeho služební Felinou na poštu kde jsem to stáhnul. Od té doby žádný problém a jsem rád, že jsem to s ním osobně domluvil. Domluvil jsem se s ním, ať to radši nechá na poště než mi to takhle nechá ležet.

Je to velice slušný člověk a jsem rád, že jsem to stáhnul, od té doby zvoní dvakrát a jsem nadmíru spokojen.

Hardegon

Citace od: Ondrej kdy 25.07.2009, 20:52:36
Jo to jo, podal jsem stížnost, druhý den tam byl pošťák a omlouval se. Poprosil mě, jestli stížnost nestáhnu. V tom jsem mu vyhověl a jeli jsme jeho služební Felinou na poštu kde jsem to stáhnul. Od té doby žádný problém a jsem rád, že jsem to s ním osobně domluvil. Domluvil jsem se s ním, ať to radši nechá na poště než mi to takhle nechá ležet.

Je to velice slušný člověk a jsem rád, že jsem to stáhnul, od té doby zvoní dvakrát a jsem nadmíru spokojen.

No nevim. Pokud mu šlo o vyhazov, věřím, že až pak začal být slušný.

Ale posledního čtvrt roku, co mám nové poštáky (na balíky a na dopisy), si nemoho stěžovat.  ;)