(Vlastní)Tatra T-813 6x6 SHT s podvalníkem

Založil TomB, 16.06.2009, 07:41:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

TomB

Zdravím,
po delší době nicnedělání jsem zase dostal úchylku na stavění, a takhle to dopadá.....
Jedná se o Tatrovku 813, v provedení 6x6.....
Součástí je samozřejmě Tatrácký V12 >:D >:D.
O pohon vozu se stará jeden XL motor, z něho jde síla do převodovky, kde se s ní pracuje.
Převodovka je dvoustupňová, s těmito převodovými poměry: 1) 1:72 2)1:14,4
(samozřejmě všechno do pomala....)
Asi si říkáte: "co to je za šneka?? dyk se to sotva plouží na tu jedničku...", odůvodnění mám pro všechno >:D ::) ;D: Při tahání nákladu, jaký to tahá(8kg(=2x bota, 2x krabice s legem, 1x závodní vůz, 4x pneu z 8466, několik jablek a podobných pytlovin(to celé na podvalníku...))) je to IMHO jediná cesta, aby to takovýto náklad utáhlo...

A teď k podvalníku......
Opravdu silně jsem se inspiroval podvalníkem AP - 50, leč 40ks kol stejné velikosti nemám....
Vyřešeno tedy následovně - na každé nápravě pouze 2 kola.....
Prosté, že?
Je to ovšem asi jediné řešení, jak zachovat moje držgršlovství ;D ;D.
Podvalník má jednu motorovou funkci, a sice zvedání a spouštění takových těch lyžin....
3 zadní nápravy jsou odpružené nezávisle, ty 2 přední jsou zatáčecí, a taky odpružené, ale tak, jak je tomu např. v setu 8273 u zadních náprav.
Co se mi bohužel nepodařilo, je to, že nájezdová plošina je opravdu vysoko, takže bohužel nebudí dojem "nízkého podvalníčku", ale dojem vysoké bestie..........
Fotky máte zde, Video zakrátko přibyde (musím nabít foťák).

EDIT: Tak video je delší dobu natočeno(natáčel jsem ho před 3mi týdny ;D) ale od té doby jsem se zatím nedokopal k sestříhání ;D)
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

PsychoWard666

Tak vypadá to zajímavě, ale tatře se to moc nepodobá. Když pominu design tak zadní rozvor je až moc velkej, pak tatra nemá V12 ale to moc neřešim, ale 813 nemá odklápěcí kabinu  ;). A taky ti tam chyběj světla.

Jinak sem zvědavej na to video

Michal Moučka

Samozřejmě, že T813 má vidlicový dvanáctiválec.  :P Ale jinak musím souhlasit. Designem to má k 813ce sakra daleko - 813ka má nízkou a širokou kabinu a samozřejmě zakrytá kola a ne jako tento hybrid.  >:D Jinak tedy oceňuji boj s vývojem tatrováckého podvozku.  ;)

PsychoWard666

No tak kde je video  :)? Chtěl bych to vidět v akci. Za 5 dní se ti snad foťák nabil  ;) ;D

TomB

fotak sice mam, ale su v chorvatsku na mobilu, a vracim se az 5.7. Takze musis pockat. Jinak se omlouvam za absenci diakritiky, ale mobil ji nema moc v lasce.
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!