(Vlastní) Trial Truck - vývoj

Založil PsychoWard666, 28.05.2009, 01:28:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mareken

Já také stavím S1,sice jsem původně myslel,že půjdu do P,ale radši zvolil S1, pokusím se postavit Liazku  :) .
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

PsychoWard666

Tak sem si dneska celý den hrál a dopadlo to tak, že sem původní rám rozebral a postavil nový, fotky jenom narychlo abych se pochlubil, i když po tom co sem viděl s čim pojede Shmade, se docela stydím  :D

Shmade

Zas neblázni :) Dyť je to srovnatelný, auto vypadá super a podvozek máš řešenej taky pěkně a originálně a řekl bych i pevněji než já.

PsychoWard666

No pevný to je, ale když se to pořádně opře tak kardan udělá křup, ale to se stalo akorát když sem chtěl šplhat po zdi a jenom jednim přednim kolem  :D, v terénu to snad vydrží.

edit: a moc originální to není, když to má 4-link s kterým si sem přišel ty  ;)

edit 2: tak sem natočil krátký video, vím že kvalita je hrozná, ale takhle večer to lepší nebude + fotka po pádu, ochranný rám to přežil  :)

http://www.youtube.com/watch?v=YyxeqqIiY3c

Měch

mohl bys sem hodit fotku podvozku nebo je to tajné...rád bych taky jel a nevím jak začít
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

ass

Citace od: malý Měch kdy 16.02.2010, 18:40:03
rád bych taky jel a nevím jak začít

Rozhodne zacni predni napravou, to je stavebne nejnarocnejsi a zaroven nejdulezitejsi cast vozidla. Dodelat zadni napravu a ram uz pak neni takovy problem.

PsychoWard666

Fotku bych sem hodit moh, ale pokud chceš začít tak doporučuji jednodušší konstrukci, tohle je asi 5. verze toho podvozku, vyhcází to ze Shmadovýho 4-linku, to tady někde najdeš  ;)

Měch

takže...rád bych jel, ale rodiče mi brání tak z toho nic nebude, ale něco si určitě postavím...
předlohu mám tu http://www.youtube.com/user/1hengeresVmotor#p/u/4/p2sDOJ193Ho
použiju stejné kola
Fotky

PsychoWard666

Tak konečně sem se dokopal k víc fotkám, i když s timhle nakonec nepojedu, dělam teď na tatře 8x8 a na ní vychytam chyby a použiju pro 4x4 na trial, foto toho podvozku dodám co nejdřív

PsychoWard666

Tatra nezná bratra  :) pokud mi to schválí tak jedu taky, i když nevím jak dopadnu, když sem jí dal dohromady během dvou dní a nemam jí teď kdy pořádně venku otestovat:

- 1XL pro pohon

- 1M motor pro zatáčení

- 1 sada PF světel

- pohon všech kol bez diferenciálů, systém odpružení jako má Tatra

fotky jsou trochu horší, ale teď jsem to dostavěl, takže lepší dneska nenafotím

Měch

Pěkná práce, jsi docela odvážný, že jedeš na CV jointech. Asi s nimi máš jinou zkušenost než já. Design vypadá moc dobře, dobrá práce s kapotami. Mně to nikdy nešlo, tak musím pochválit
Fotky

PsychoWard666

No tohle je kompromis, kardany zabírali moc místa a celý nápravy byli těžší a míň pevný, tohle snad obstojí líp, vyjede to asi 50-55° bez problému, pak už se to začne překlápět

eNTy

Tatra je moc pěkná, jsem rád, že někdo pojede na PF remote pěkně bez kabelu, super práce.

otaznik

Designově to vypadá velmi dobře, bohužel rejd bude malý a tím i omezená manévrovatelnost.

PsychoWard666

Díky, bez kabelu jedu hlavně protože žádný dlouhý nemám a s váhou sem se i tak dostal na 1150g, takže snad neskončím poslední, i když nevím když na testy mam asi jenom týden.

Shmade

Fakt pěkný truck, jsem zvědavej jak ti to bude fungovat, tuhle konstrukci jsem chtěl taky někdy vyzkoušet, takhle to aspoň uvidim bez práce. :)
Cv jointů bych se nebál, třeba otazník na nich odjezdil se svym autem celý první ročník LTTT a vyhrál a jestli si dobře pamatuju z vyprávění, tak mu ani jeden neodešel. V druhym ročníku měl cv jointy eNTy a tam mu snad dva na jeho autě odešly, ale zas to byly šestikolky a zrovna ta jeho byla myslim nejtěžší. Oba měli sice menší kola, ale snad těch 6,6 mm na rameni nebude tak hroznej rozdíl. edit: jsem slepej, měli stejný kola

Hlavně jestli si někdo myslí, že během závodů mu nic neodejde, tak se mýlí, každýmu něco pravděpodobně odejde, mám pocit, že i zlomené knoby tu kdysi proběhly. :) Tak nezapomeňte náhradní díly.  ;D

PsychoWard666

Tak taky děkuju, i když sem měl obavy že to nestihnu postavit. Během týdne to snad vezmu ven a otestuju, případně i natočím video.

grohl

Pěkná práce. Auto se mi líbí. A nezoufej, ty máš aspoň týden. Já zítra odjedu a vrátím se v pátek pozdě večer a to už bude leda čas na zkoušku ohněm přímo na závodech.

ass

Citace od: Shmade kdy 02.05.2010, 20:08:16
Oba měli sice menší kola, ale snad těch 6,6 mm na rameni nebude tak hroznej rozdíl.

Tady je někdo slepej, podívej se pořádně. ;D

Shmade

No jo, máš pravdu, já už sem si tak zvyknul na ty moje špinavý, že všechny čistý beru jako ty velký, který jsem ještě venku neměl. :)