(Vlastní) Trial Truck - vývoj

Založil PsychoWard666, 28.05.2009, 01:28:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 6 Hosté prohlíží toto téma.

otaznik

Citace od: Shmade kdy 06.06.2009, 13:29:28
Já akorát nevidim, kde tam dochází k tý diferenci... Respektive kde je vstup?
IMHO je potřeba si všimnout toho, že na vstupu je technic brick with AXLE hole a ne jen with hole.

Papiňák

vstup je na osičce, která vychází s technic bricku s axlehole. Prostřední osmizub je napojený na šedý 24z, další 8z změní směr otáčení tak, aby se  při zastaveném náhonu tmavošedé dvojkolo otáčelo na obráceně, než šedé.

Shmade

No pořád se mi to nějak nezdá, ty kolečka v diferenciálu ti tam chyběj úmyslně, nebo jsi se s nima jen nedělal a ta šedá dlouhá osa má být v prostředku přerušená?

Papiňák

Ta osa je průchozí, diferenciál je použitý jako 2 spojená kola s pinhole, protože jiné TLC nevyrábí.

EDIT: tady je ještě video, podle kterého jsem diferenciál vytvářel http://www.youtube.com/watch?v=8fEFvfQA-q8&feature=channel_page

Shmade

Aha dobrý, nějak mi nedošlo, že se točí celej ten začátek, jsem ho bral napevno v rámu :)

PsychoWard666

Tak jsem se taky pokusil o diferenciál v Tatře a tady je výsledek, osa prochází tak že to jde použít klidně i pro 8x8, jenom zatáčení se musí z jedné strany omezit asi o půl studu, aby táhlo nezastavilo ozubený kolo, ale myslim si že tohle není problém, jinak stejný zatáčení mám použitý i na své Tatře bez diferenciálů a funguje naprosto skvěle. Zatím dávám jenom video, ale zítra to kdyžtak nafotím

http://www.youtube.com/watch?v=E_y5QkFoV8s

jakpet

To PsychoWard: Jo, je to moc pěkný, akorát o těch nalakovanejch nehtech nevim, co si mam myslet ;D ;D Jinak vážení, po dlouhejch testech na čtyrkolový tatře, který byly dost úspěšný ( stoupavost 45 stupňů) jsem se rozhodl, že až dorazí za deset dní 8275 a 9641, tak postavim taky něco, ale bude to nejspíš šestikolka... Takže pánové, kdy uděláme nějakou agresivní soutež? :D

TomB

Taky se přikláním k nějakému sub - trialu, moje drtikolka by se vyřádila >:D >:D
Dyk seš z Prahy, takže by to neměl bejt nějakej větší problém, ne? ;D
EDIT: Tím jsem myslel udělat ten sub-trial na LTR ;)
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

PsychoWard666

Tak po dlouhý, hodně dlouhý době sem se rozhod pro novou verzi tatry, celou dobu sem vymýšlel jak jí co nejlíp vylepšit a první prototyp nové koncepce je tu, jenom trochu přeskakujou převody, ale to snad vychytam s další verzí.

Video po schválení zde http://www.youtube.com/watch?v=jw2tq_j0IMU

Shmade

Krásnej  podvozek, ladné a elegantní tvary, čistý stavební styl. :) Jen škoda, že jestli to má být tatrovka, tak ti to nebude vycházet poměrově úplně v měřítku, ale zas taková odchylka tam taky neni... Hlavní je, že to jezdí a zatáčí.

PsychoWard666

díky, to se ještě zmenší, moc sem neřešil velikost, chtěl sem vidět jenom jestli to pojede  :)

Woyta

Pekna potvora. 4x XL motor jsem necekal.
Trochu se bojim o ty predni napravy. Aby se kulicka neoholila.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

grohl

Žádnej drobeček.  ;D Jsem hodně zvědav na celé auto.

PsychoWard666

Tak už sem to rozměrově upravil aby to +- sedělo a přestal mi fungovat jeden XL motor dřív než sem to zkusil  :( takže nakonec z toho udělam jenom 813 6x6 TP

Plutoone

Líbí sem mi vaše výtvory.  :) o polonápravy sem se taky pokoušel. měl sem hodně podobný řešení, jako Schmade (trochu sem ho okopíroval) ale snažil sem se udělat i něco podle sebe, takže to byl asi ten důvod, proč to nefungovalo ;D fakt klobouk dolů. Já se budu asi držet svýho.

PsychoWard666

Nechtěl sem zakládat kvůli tomuhle nové téma, tak to napíšu sem.

Dal sem se do stavby nového trial trucku, bude to mít opět odpružení jako Tatra, je to vylepšená verze poslední koncepce, ale bude to jenom 4x4 abych se mohl zúčastnit závodů. Zatím mam přední nápravu, foto přidám zítra.

Ale během stavby sem se vším, že nový díl, který slouží pro uchycení actuatoru má perfektní tvar pro Tatra nápravu, chvilku sem pak stavěl a vzniklo z toho tohle, viz foto. Je to ale spíš pro menší měřítko, ale třeba se to někomu jako nápad bude hodit, já to použiji asi až za dlouho.

PS: mam to postavený i normálně, ale myslim že foto z LDD je lepší

Mareken

Citace od: PsychoWard666 kdy 06.02.2010, 23:14:38
Nechtěl sem zakládat kvůli tomuhle nové téma, tak to napíšu sem.

Je to pěkný,ale jen tak na model,zkušení "mazáci" z truck trialu ti řeknou , že tam máš U-jointy a 12 bevely- to jsou vždycky nejslabší články + nemůžeš tam ani dát kolovou redukci,takže přes ně jde celej výkon.
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

PsychoWard666

Ale tohle já vím, pro tu svojí Tatru 4x4 tohle nepoužiji, jenom mě to tak napadlo a pro menší zátěž by to určitě vydrželo, viděl jsem i 8x8 s bevelama a jelo jim to pěkně

Shmade

Já nevím, že se tu strhla taková nevole vůči universal jointům, jel jsem jeden ročník trialu - 5 závodů x 5 sekcí na závod = 25 sekcí a každé auto co jsem měl postavené u-jointy obsahovalo a to někdy i přímo na kolo bez jakékoliv redukce. Jestli se nepletu, tak mi prasknul asi 3x, tedy 12% selhání. Neni to sice malé číslo, ale zas tak hrozný jako se tu nese to neni. Prostě jsou místa, kde se je hodí použít a náhrada se hledá těžko. Prosil bych pro ně víc úcty. :)

Prostě to, že je u-joint označován jako nejslabší článek (spolu s malými 12z koly) je sice fakt, ale neznamená to, že nic nevydrží. Podle mě vydrží docela dost a když praskne tak se holt vymění.

peter

Citace od: Shmade kdy 07.02.2010, 12:55:02
Já nevím, že se tu strhla taková nevole vůči universal jointům. ... Prostě jsou místa, kde se je hodí použít a náhrada se hledá těžko. Prosil bych pro ně víc úcty. :)

Prostě to, že je u-joint označován jako nejslabší článek (spolu s malými 12z koly) je sice fakt, ale neznamená to, že nic nevydrží. Podle mě vydrží docela dost a když praskne tak se holt vymění.

Přesně tak. Všechno záleží na tom, jak je celé chassis postaveno. Pokud je dobře, vydrží jak kardany (universal joint-y), tak bevely či osmi zubová kola. Samozřejmě se občas stane, že něco praskne i tak, bohužel v extrémech to někdy praská i ve skutečnosti. No však jsem hodně zvědav, jaká bude startovní listina letošního 3. Mistrovství LTTT a jaké vozy a postupy se na startu objeví.

Co se týká oné nápravy, tak mě se velmi líbí. Na pár místech by ji to chtělo asi trošku upravit, ale jinak to je velmi pěkné a malé ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

PsychoWard666

Tak po pár pokusech sem se rozhodl, že Tatru mít nebudu, nesplňuje moje představy, proto sem začal stavět vlastní prototyp a ten jezdí o dost líp, minimálně stoupavost a boční náklon má solidní, zatím sem natočil jenom krátký video, fotky a lepší bude až tomu udělám karoserii.

http://www.youtube.com/watch?v=YTSYyy0Njys

PsychoWard666

Tak sem to během dneška přestavěl a vylepšil nedostatky + to zmenšil, foto je zde, video a fotky v lepší kvalitě během týdne

grohl

Lepší fotky by to opravdu chtělo...tenhle model by si je jistě zasloužil, o tom není pochyb.

Bery

Moc pěkný model možná bych zakryl místo pod dveřmi ,ale dát jako světla písty to by mě nenapadlo, pěkné. .;)
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

peter

No vida, auto vypadá velmi pěkně. Už se moc těším na první závod, až auto uvidíme v soutěžní sekci :D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

PsychoWard666

Díky, snad ho ještě poupravím tak aby splňovalo pravidla, boky zakreju až koupím ten závodní trucl, černý panel 11x5 bude ideální, ale zatím to takhle hlavně je kvůli výměně baterek, protože stačí sundat liftarmy z boku a vyndat BB

Shmade

Pěkné, předpokládám kategorie P...

Líbí se mi ochranný rám, světla a řešení náprav - to jak máš pružiny sevřené, aby náprava nevybočovala do stran je dobrý.
Chválím i pěkný design.

Já už mám postaveno od čtvrtka, ale kvůli tomu, že dolaďuju ještě nějaké detaily jsem fotky stále nenahrál, ale už jsem měl několikrát nutkání. :)

PsychoWard666

Díky, sem zvědavej co budeš mít ty  :) P nebo S1?

Shmade

no postavil jsem oboje i s podvalníkem na přepravu P, tak uvidim co si vyberu, líp jezdí S1

PsychoWard666

Tak to se docela těšim, sem zvědavej čim nás překvapíš  :)