(Vlastní) Pirátská loď

Založil Věšák, 26.04.2009, 18:31:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Věšák

Tak sem konečně nafodil loď, která mi trůní na poličce nad stolem.
Loď je 63 cm dlouhá, 52 cm vysoká a 13 cm široká.
Dá se na několika místech otevřít, takže je vidět podpalubí nebo kajuta.
Kormidlo se skutečně otáčí.
Děla(krom toho na přídi) sou jen jako...pravý dělo sem tenkrát neměl ani jedno....
V podpalubí je kuchyň, doktor a děla. Úplně dole je sklad a vězení.
Loď drobet hýři všemi barvami...ale já vážně nemám dost kostek v barvách tak aby to ladilo.... :(

http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=380633

Uvítám jakékoli připomínky a návrhy.

P.S.Ten papoušek není mrtvej....jen se nechtěl fotit a tak se snažil utéct :)

Hardegon

Hýření různými barvami, díly a "krabiciodnost" komentovat nebudu. Časem to určitě doladíš.  >:D

Pro vylepšení vzhledu lodi bych ale určitě zvětšil plochu plachet. Takhle je to až moc malý.  :(

( Příď mě vážně pobavila.  ;D )

EDIT: Bílý nastříkaný kus látky by byl určitě lepší než dětské kapesníky. 

Šejmus

Udělej z toho aspoň černobílý fotky...
Fool of a Took!

Colonel32

No ty vole, colonel is rolling on the floor laughing...  >:D

Lego_Radek

Už jsem někde u podobného výtvoru sestaveného z co dům dal psal...Raději bych udělal loď menší a zaměřil se tak více na to sladění a třeba i další detaily. Tvá loď má dost úctyhodné rozměry, ale na úkor celkového vzhledu a kvality. Zkus tedy menší a propracovanější.Ale chválím, že se tady objevila MOC loď.

Siegnord

Já stavím také s oblibou ze všech barev. A zde bych doporučil ti jednotlivé barvy sladit do nějakého vzorce ... třeba barevné pruhy nebo něco jiného. Každopádně si myslím, že je pořád lepší barevný vzorek než barevný guláš.  8)
  Jinak loďka je moc fajn.

Věšák

No...já se snažil ladit (ze začátku...je to vidět na úplnym spodku lodi), ale pak nějak došly kostičky (měl sem k tomu postaveno ještě pár věcí)....no tak vznikl guláš no.... :)

Je mi líto, ale dolaďování a úpravy se konat bohužel nebudou...tu loď mám už delší dobu a chystám se jí rozebrat...málem sem jí ani nestih vyfotit... :P

2 Colonel: co přesně tě rozesmálo?  ::) :D

Jinak dík za připomínky i za ty drobounké pochvaly(potěší u srdce :) )

Colonel32

Citace od: Vesak kdy 27.04.2009, 16:35:13

2 Colonel: co přesně tě rozesmálo?  ::) :D

No ta loď, samozřejmě. Připomíná mi to tak sedmileté dítě, které absolutně ignoruje veškeré morální, sociální i estetické bariéry, kterými jsou dospělí svazováni.

Ryxe

Opravdu bude lepší, když u další lodě zvolíš systém menší a propracovanější než takto zbytečně velký a strakatý. Chápu, když někdo staví a chybí mu pár kostek, že je třeba nahradí, do doby než sežene ty potřebné kostkami jiné barvy, ale opravdu nejsem příznivcem takto pestrobarevných kompozic.
Co se týče stavby jako takové, trup je jak už někdo říkal krabicoidní. Lodě této doby byly elegantní, zaoblených tvarů. Ty děla v tom trupu vypadají jako otočná a to dělo na přídi mi dost připomíná protiletadlový kanón.
Rozhodně se ale nenech nějak zdeptat, věřím, že pokud se budeš alespoň trochu držet rad zde přítomných, mohl by jsi postavit určitě mnohem lepší dílko. ;)

gearcs

Nenech se znechutit reakcema na svoje dílo! Ale vzít k srdci by sis je měl, jsi na LEGO fóru, kam chodí většinou lidi nad 18 a ti očekávají něco jiného, než kapesníky místo plachet a panenku na přídi. Snaž se postavit něco, na co máš kostky, nemusí to hned být loď. A když se nad tím zamyslíš a podíváš se na svou stavbu cizíma očima, napadne tě, co zlepšit. Stavění zdar! 8)

Věšák

1.znechutit se nenechám neboj :)
2.Lodě nejsou úplně můj obor...chtěl sem to jen vyzkoušet a zajímal mě názor i někoho jinýho než neobjektivních rodičů :)
3.Nějak mě v tu chvíli nic lepšího než kapesníky nenapadlo no....
4.ta panenka je z lega....belvile....a jak se zdá tk aspoň někoho pobavila.... :)
5.Většinou stavim to na co mám kostky...vesmírný lodě....ale ani tam občas není dost kostek v tý správný barvě...
6.Všechno co tu bylo napsáno si k srdci beru
7.Mám dojem že je tu valná část lidí pod osmnáct...sice menšina, lae ne tak malá :P

Marty713

Ty bláho, pecka! :o
Fakt se mi to líbí. :D Připomíná mi to katalog z 96. roku. 8) :)

Jen tak dál! Udělej třeba letadlo. ;)

Colonel32

Svým způsobem je legrační, že tohle bude zřejmě na nějakou dobu tvé nejlepší dílo - protože pokud se začneš řídit radami ostatních, kteří tě směřují ke kvalitním, věrným a detailním modelům (ad absurdum - k letadlovce Yamato), tvé modely začnou postrádat tu absolutní volnost, jako ten belville fig na přídi nebo plachty z kapesníků. 

Věšák

32: Tak tohle mi v takovejhle diskusích fkt vadí....očividná ironie....no coment

Márty: tys to myslel jako povzbuzení, jako ironii nebo si to myslel vážně?

Colonel32

Od 16ti letého člověka bych očekával více soudnosti, než něco takového postaví.

Pokud už něco takového postaví, očekával bych více soudnosti předtím, než to prezentuje.

Pokud už ale něco takového skutečně prezentuje, tak by alespoň ty komentáře mohl brát jako chlap, a né tady brečet, jak na něj ostatní mají ironické poznámky. (kór když jsem prošel znova celý thread, a nenašel jsem jediný příspěvek, který by byl myšlen ironicky, IMHO )

Frco

presne tak, akoze ked nemam vela kociek tak sa nesnazim stavat velke veci. A ked nieco postavim, 2x si premyslim, ci to niekde uverejnim. Sebakritika nie je na skodu. A ludia nemozu cakat len pozitivne komenty typu "wooow je to sice farebne jak united colors of benetton, ale fajn keep going...".

Hardegon

Citace od: Vesak kdy 27.04.2009, 19:45:48
1.znechutit se nenechám neboj :)
2.Lodě nejsou úplně můj obor...chtěl sem to jen vyzkoušet a zajímal mě názor i někoho jinýho než neobjektivních rodičů :)
3.Nějak mě v tu chvíli nic lepšího než kapesníky nenapadlo no....
4.ta panenka je z lega....belvile....a jak se zdá tk aspoň někoho pobavila.... :)
5.Většinou stavim to na co mám kostky...vesmírný lodě....ale ani tam občas není dost kostek v tý správný barvě...
6.Všechno co tu bylo napsáno si k srdci beru
7.Mám dojem že je tu valná část lidí pod osmnáct...sice menšina, lae ne tak malá :P

Já se za něho postavim. Tímhle příspěvkem mi přišlo, že kritiku bere. S Legem začíná, všichni ho tu spražili, ale on to vzal a chce stavět dál. Už jen to by mi stačilo k tomu, přestat se ušklíbat nad lodí a čekat, jak se budou dál jeho výtvory zlepšovat.

Shi-So

Citace od: Colonel32 kdy 27.04.2009, 16:43:45

No ta loď, samozřejmě. Připomíná mi to tak sedmileté dítě, které absolutně ignoruje veškeré morální, sociální i estetické bariéry, kterými jsou dospělí svazováni.

No a to je na tom preci to pekne ;)
Koukani na dokonala dospelacka dila je obcas uz lehce unavne..... ::)
Ja to chvalim a plachta z kapesniku, mi prijde cool  8) 8)

Marty713

Citace od: Vesak kdy 27.04.2009, 21:35:53
32: Tak tohle mi v takovejhle diskusích fkt vadí....očividná ironie....no coment
Márty: tys to myslel jako povzbuzení, jako ironii nebo si to myslel vážně?

Samozřejmě, že jsem to myslel vážně! ;)
Je to fakt moc pěkný. Když vidím i tvoje další výtvory (především SW), hrozně moc mi to připomíná moje dětství, jak já jsem si hrál s legem. :) Fantazie bez zábran a hodiny a hodiny zábavy. ;) Závidím ti, že si dokážeš ještě v 16 letech takhle hrát. 8)

Držím palce a těším se na další MOCy.

P.S. Ani já si nemyslím, že to Colonel myslel ironicky. ;)

Ryxe

Jsem téhož názoru co Hardegon.Sám vím,že začátky bývají složitější, a vzít kritiku ať už jakoukoli a řídit se podle ní je pro vývoj stavitele opravdu důležité.Stále je co vylepšovat.Další dílo bude určitě lepší a třeba mile překvapí

Věšák

Márty: díky...doufám že sem se tě tou otázkou nedotknul ale v tu chvíli mi přišlo až nereálný, že by někdo něco takovýho napsal....promiň :)

Hardegon: promiň, zklamu tě :) s legem bohužel nezačínám, ale hraju si s nim už od raného dětství... vim že to tak nevypadá ale je to tak no...  :(

Díky všem komu se to líbilo i všem, kdo na tom viděli všechno to co je potřeba upravit...rad si moc vážim a až se jednou zas(možná) pustim do lodě, tak se jima budu řídit.