(Vlastní) Rabsburg

Založil Ryxe, 25.02.2009, 18:54:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ryxe

Tak jsem včera ještě pokračoval ve stavbě a zde jsou výsledky. Věž jsem tedy ještě o dvě řady zvýšil. Střechu zkusím udělat podle rady Colonela. Co na hrad říkáte?

Ramtinka

Asi jsem moc velký detailista... ale mě se na té věži nelíbí to modré zakončení...Bylo to, to první co mě praštilo do očí na té fotce... Jinak netřeba víc hrad rozebírat, to za mě již udělali zkušení stavitelé  :)

slemt

Myslím, že probém modrého zakončení zmizí ve chvíli, kdy se nebude dělat fotka proti tomu veselému závěsu ve dveřích (druhá fotka) ;). Na té třetí to tolik nebolí

Hardegon

Líbí se mi to, ale vyčtu ti na té druhé fotce stříšku nad tím výklenkem. Moc se mi to tam nezdá. Přijde mi to moc strmé na tak malý prostor. A zvýšení věže hodnotím kladně.  ;)

Ryxe

Stále stavím ;). přibyla kasárna a hrad je již celý obehnaný stěnou. Bránu jsem zkusil postavit z obrácených slopes abych docílil gotického oblouku.
Všechna modrá zakončení i černé slopes z věže zmizí, až seženu náhradou za ně slopes v hnědé barvě ;)

Lego_Radek

Tak já žádnou připomínku nemám, protože tvé stavby patří vždy k těm povedeným a mně osobně se vždy hodně líbí, dokonale evokují středověk se svou robustností a troufnu si říci - docela nezaměnitelným osobitým stavitelským stylem. Těším se na další hradní stavby.

Frco

ta hneda veza je paradna. Ta 3D baseplate je tam len tak, alebo bude mat nejake vyuzitie?

Pajsa

Je to moc pěkné a tu modrou bych tam nechal, podívejte se na zámek v telči, ten byl taky během rekonstrukce pěkně barevný a byly to historicky doložné barvy....
Nemyslím že by to muselo být jen šedé a hnědé....
Pokud máte lego star wars chcete se ho zbavit já si ho koupím!!

Ryxe

Centrální část hradu se blíží do finále ;), ještě tedy zbývá zastřešit bránu a domodelovat terén. Na radu Colonela jsem snížil tu střechu a střechu výklenku jsem na popud Hardegona také pořešil trochu jinak. Tak snad to bude vyhlížet trochu lépe, ale pokud budete mít jakoukoli radu, sem s ní ;)
Frco, nejedná se o 3D baseplate ;) má jen potisk, který jsem tedy zakryl.

Ryxe

A další fotky.

Hardegon

Opravdu se to fotku od fotky zlepšuje.  :D Snad modelací krajiny myslíš i úpravu cesty.  ;)

A můžeme se těšit na věž kruhového půdorysu nebo se ti tam jen cosi připletlo?  :o

Ryxe

No, ta věž kruhového půdorysu tam bude, ale tato verze je jen pro vyměření vzdálenosti, abych mohl začít stavět druhou bránu. Rád bych kulatou věž stavěl podle Linhiho vzoru, pokud Linhi nebude proti ;)

Colonel32

Nevím, jestli ten komín není ve své horní části zbytečně masivní.

Bohužel není žádný záběr, na kterém by byla vidět celá střecha hlavní veže, ale z toho, co vidět je, bych řekl, že to pomohlo. Jen ty modré jsou opravdu děsivé.

Ryxe

Citace od: Colonel32 kdy 14.04.2009, 19:44:36
Nevím, jestli ten komín není ve své horní části zbytečně masivní.

Bohužel není žádný záběr, na kterém by byla vidět celá střecha hlavní veže, ale z toho, co vidět je, bych řekl, že to pomohlo. Jen ty modré jsou opravdu děsivé.

Záběr samostatné střechy určitě dodám, ale určitě to pomohlo, děkuji za radu. Ty modré konce jsou opravdu hrozné, ale je to jen provizorní řešení a hned, jak seženu ony díly v hnědé to vyměním.

gearcs

Líbí se mi ta věžička na hradbě, ta se opravdu povedla. A jak chceš vyřešit ty modré vrcholy stříšek na velké věži? Bude to nakonec celé hnědé nebo dokoupíš černou? Díval jsem se na Bricklink a hnědé se prodávají, i když oficiálně v žádném setu nebyly ;)

maeror

Citace od: gearcs kdy 15.04.2009, 19:01:34
Líbí se mi ta věžička na hradbě, ta se opravdu povedla. A jak chceš vyřešit ty modré vrcholy stříšek na velké věži? Bude to nakonec celé hnědé nebo dokoupíš černou? Díval jsem se na Bricklink a hnědé se prodávají, i když oficiálně v žádném setu nebyly ;)

Stejně jako Blue-Violet, OldGray, Yellow... Naopak žádný obchod nemá RoyalBlue.  ???

Ryxe

Citace od: gearcs kdy 15.04.2009, 19:01:34
Určitě bych chtěl udělat tu střechu celohnědou i s těma malejma stříškama.
Bez té věžičky byla ta zadní část taková moc jednotvárná a přemýšlel jsem, jak tu jednotvárnost nějak nabourat. Nakonec jsem si vzal inspiraci z hradu Kost, kde je taková podobná vížka také ;)

Lego_Radek

Sledovat tvé stavby je dobrodružství (a dobrá inspirace). Vede to k poznávání nejen Lega, ale také architektury a historie hradů vůbec.

Ryxe

Před víkendem mi přišla hromada dílků, tak jsem se zase trochu věnoval Rabsburgu a vlastně udělal konečný desing hradu. někde ještě nějaký dílek chybí, ale to se napraví ;)
Trochu ke stavbě, donjon jsem trochu posunul a rozšířil. Získal ochoz a vstup do něj je z prvního patra, do kterého vedou kamenné schůdky. Kasárna byla zrušena kvůli rozšíření brány. dále pak na rohu hradeb vyrostla věž s průchodem. místo konírny pak je  hradní kaple. Vedle donjonu jsem zbudoval ještě menší palác.

Hardegon

Ta brána se mi moc líbí. Vypadá vskutku bytelně. Hrad jako celek se stále daří vylepšovat.  :D

Lego_Radek

Hups. Tak nevím, jestli to je těmi novými dílky nebo fotkami, ale zdá se mi to jako do nejpovedenější prezentace Rabsburgu do této chvíle. Znovu se budu opakovat, ale stavět hrad tak, aby - tu více jinde zase méně (dle možností) - zachovával pravidla středověkých staveb to si vyžaduje obdiv i pochvalu.

maeror

Je to pěkné, jenom si nejsem jistý, jestli by opravdu měli dva padací mosty (byť to druhé je spíš jen lávka). Podle mne by k té brance vedl malý můstek, který by se v případě potřeby snadno shodil.

linhi

Musím se zastat Ryxeho že takhle už jsem bránu na skutečném hradu viděl,dokonce jsem tuto možnost i sám testoval.

Aki

Citace od: maeror kdy 11.05.2009, 08:55:28
Je to pěkné, jenom si nejsem jistý, jestli by opravdu měli dva padací mosty (byť to druhé je spíš jen lávka). Podle mne by k té brance vedl malý můstek, který by se v případě potřeby snadno shodil.
Zcela určitě je možné i řešení dvou "padacích mostů".. V rychlosti jsem nalezl příklad alespoň na hradní bráně hradu Litice, nebo pardubického "hradu"
existenci dvou zvoditých mostů dokládají vpadliny v obou vstupních portálech.
Myslím, že je to řešení doložitelné i ve více příkladech a nejenom hradů, ale i na městských opevněních viz opět Pardubice.

Jinak stavba je moc pěkná. Dispozičně bych jí sice nazval spíše tvrzí, ale to je již slovíčkaření.

Ryxe

Děkuji za komentáře. :D Tuto bránu jsem viděl třeba na hmotové rekonstrukci točníku a strašně se mi líbila a tak jsem ji zkusil.  ;)

linhi

K čemu složí na Točníku ty 2 další lávky?

Ryxe

Citace od: linhi kdy 11.05.2009, 18:48:43
K čemu složí na Točníku ty 2 další lávky?
Přesně nevím, prohlídka s průvodcem na Točníku nebyla a nebylo tam o nich ani zmínky, ale co jsem někde slyšel v televizi, tak jestli se mi to nějak s něčím nespojilo, byly tam proto, že Václav IV. měl často pocit, že ho někdo chce odpravit a tak nechal zbudovat pár těchto nouzových východů, aby mohl rychle opustit hrad v případě nouze, ale opravdu si nejsem jist pravdivostí tohoto tvrzení ;)

rukay

To s těmi únikovými cestami asi není pravda. Trochu jsem se poohlédl a podle mích zdrojů vedla jedna z lávek ke studni mimo hrad. O druhé jsem zmínku nenašel, ale vzhledem k tomu, že končí kousek od hlavní brány tak nepředpokládám, že by sloužila k nějakému úniku krále. Navíc nevede z královských místností ale podle snímků nejspíš z nádvoří.
OZd
__________________  Tomu kdo vymyslel LEGO by měli dát Nobelovu cenu míru - kdo si hraje nezlobí!

Ryxe

Citace od: rukay kdy 11.05.2009, 20:29:49
To s těmi únikovými cestami asi není pravda. Trochu jsem se poohlédl a podle mích zdrojů vedla jedna z lávek ke studni mimo hrad. O druhé jsem zmínku nenašel, ale vzhledem k tomu, že končí kousek od hlavní brány tak nepředpokládám, že by sloužila k nějakému úniku krále. Navíc nevede z královských místností ale podle snímků nejspíš z nádvoří.
Tvá varianta je jistě pravděpodobnější. Pokud se nad tím člověk zamyslí tak ani na této straně neleží královský palác, ten by měl být na druhé straně.

maeror

Ad Točník poprvé - Oficiální stránky hradu:
"Královský palác byl proto oddělen od ostatního hradního provozu a posunut až na samý okraj příkopu a spojený vnějškem ještě několika výpadními brankami."

Ad Točník podruhé - iVysílání ČT - Štíty království českého
posuňte se na čas 05:30. (Ale doporučuji celý seriál!)

A omlouvám se za už trochu off-topic, bude-li shledáno nadbytečným, smažte to  :)